Suosikki­bloggaaja julkaisi bikini­kuvan ja töykeä utelu alkoi välittömästi – näpäytti kipakasti takaisin: ”Kyllä, odotan burritoa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Suosikki­bloggaaja julkaisi bikini­kuvan ja töykeä utelu alkoi välittömästi – näpäytti kipakasti takaisin: ”Kyllä, odotan burritoa”

Suosittu ruotsalaisbloggaaja Kenza Zouiten Subosic sai esikoislapsensa viisi kuukautta sitten. Sometähden Instagram täyttyi viikonloppuna töykeistä raskausuteluista, kun hän julkaisi bikinikuvan itsestään.

Suosittu ruotsalaisbloggaaja Kenza Zouiten Subosic sai esikoislapsensa viisi kuukautta sitten. Sometähden Instagram täyttyi viikonloppuna töykeistä raskausuteluista, kun hän julkaisi bikinikuvan itsestään.

Julkaistu: 9.11. 19:59

Ruotsalaisbloggaaja Kenza Zouiten julkaisi kuvan itsestään bikineissä viisi kuukautta esikoisensa syntymän jälkeen, mikä poiki lukuisia asiattomia kommentteja.

Pohjoismaiden suosituimpiin bloggaajiin ja sosiaalisen median vaikuttajiin lukeutuva, ruotsalainen Kenza Zouiten, 28, joutui keskelle ikävää tilannetta, kun hän julkaisi omalla Instagram-tilillään kuvan itsestään bikineissä.

Kenzan ja hänen aviomiehensä Aleks Subosicin onni täydentyi viime kesänä, kun heidän esikoispoikansa Nikola syntyi. Ennen poikansa syntymää Kenza oli puhunut sosiaalisessa mediassa avoimesti vaikeuksistaan tulla raskaaksi sekä hedelmöityshoidoistaan.

Perjantaina nainen julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän nojailee seinään yllään tummanvihreät bikinit. Kuvaan on kertynyt lähes 90 000 tykkäystä ja tuhansia kommentteja. Valitettavasti moni kommentoija koki asiakseen kysyä Kenzalta, onko tämä kenties jälleen raskaana.

– Oletko raskaana? Onnittelut, eräs naisen seuraajista kommentoi.

– Kyllä, odotan burritoa, Kenza näpäytti takaisin.

– Myös minä luulin, että olet raskaana, komppasi toinen bloggaajan seuraaja.

– Ymmärrän, että naiselta voi olla epäasiallista kysyä raskaudesta. Mutta et valinnut parasta kuvaa itsestäsi, sinä todella näytät siltä kuin olisit raskaana, toinen kommentoija riensi toteamaan.

– Älä julkaise itsestäsi tällaisia kuvia, jos et ole valmis vastaamaan kysymyksiin, yksi kommentoijista yhtyi keskusteluun.

Monet Kenzan seuraajista riensivät puolustamaan bloggaajaa. He muistuttivat asiattomia kommentteja kirjoittaneita siitä, että Kenza oli saanut esikoisensa kirjaimellisesti vasta viisi kuukautta sitten, eikä näin ollen voisi edes olla raskaana.

Myös nainen itse otti asiaan kantaa. Lauantaina Kenza julkaisi Instagramin stories-osiossa pitkän tekstin, jossa muistutti seuraajiaan siitä, etteivät raskausutelut ole hyväksyttäviä missään tilanteessa.

– Sain lukuisia kommentteja, joissa kysytään, olenko jälleen raskaana. Ensinnäkin, ettekö ole lukeneet tarinaani siitä, mitä kävimme läpi, jotta tulisin raskaaksi? Tätä kysymystä ei saisi IKINÄ kysyä, Kenza kirjoitti.

– Toiseksi, siitä on vain viisi kuukautta, kun synnytin. Siltä varalta, ettette tienneet, niin moni keho muuttuu raskauden seurauksena. Rakastan synnytyksen jälkeistä vartaloani ja osaan käsitellä tällaisia kommentteja, mutta miettikää muiden tunteita. Lopettakaa luomasta paineita äideille ja heidän vartaloilleen, nainen täräytti.

Kuvituskuva
Kuvituskuva

Kenza jatkoi samasta aiheesta myös seuraavassa julkaisussaan. Lauantai-iltana julkaisemassaan Instagram-tarinassa hän pyysi seuraajiaan lähettämään kuvia omista synnytyksen jälkeisistä vartaloistaan.

– Niin moni ihminen otti minuun yhteyttä eilisen kirjoitukseni jälkeen. Tekee kipeää lukea tarinoitanne siitä, kuinka teidän kehojanne on kritisoitu. Se tekee minut myös vihaiseksi, hän kirjoitti.

– Nainen kantaa lastaan 9 kuukautta, jonka jälkeen hänen odotetaan pääsevän välittömästi takaisin kuntoon samalla, kun suurimman osan ajasta hän vain huolehtii lapsestaan. Ja jos hänellä on vielä muutaman kuukauden jälkeenkin hieman turvonnut vatsa, kysytään heti raskaudesta, Kenza tilitti.

Kenza on avoimesti kertonut vaikeuksistaan saada lapsia, sillä hän hän kärsii ennenaikaisista vaihdevuosista. Lukuisten lääkärien tapaamisen jälkeen hän sai kuulla, että hänen munasarjansa ovat jo lopettelemassa toimintaansa, vasta alle 30-vuotiaana.

Kenza ja hänen aviomiehensä Aleks kävivät läpi tuskaisia hedelmöityshoitoja, mutta ensimmäinen raskaus tärppäsi lopulta luonnollisesti. Nainen jakoi ilouutisen ihmeraskaudestaan tammikuussa.

– Olin valmis aloittamaan uudet hoidot, kunnes meille selvisi, että olenkin luonnollisesti raskaana. Olin kuullut, että ihmeitä tapahtuu, mutta en uskonut, että meille, Kenza kertoi raskaudestaan Youtube-kanavallaan.

Kenza Zouiten Subosic on kirjoittanut menestyksekästä blogiaan jo vuodesta 2006 ja perustanut myös vaatemerkin Ivy Revel. Monen ihailemalla muotivaikuttajalla on Instagramissa jopa 1,8 miljoonaa seuraajaa.