Edesmennyt James Dean palaa valkokankaalle tavalla, joka sai Hollywood-tähdet raivon valtaan – Elijah Woodilta paljon kertova viesti

Julkaistu:

hollywood
Yksi maailman tunnetuimmista näyttelijöistä kuoli traagisesti vain 24-vuotiaana. Nyt hänet on kuitenkin valittu uuden elokuvan päätähdeksi.
Näyttelijä James Dean kuoli yli 64 vuotta sitten, mutta hänet on nyt valittu uuden Hollywood-elokuvan päätähdeksi, kiitos teknologian.

CBS News uutisoi, että Dean nähdään mukana Vietnamin sodasta kertovassa toimintadraamassa. Finding Jack -elokuva perustuu vuonna 2015 ilmestyneeseen, Gareth Crockerin kirjoittamaan samannimiseen teokseen.

Apulaisohjaaja Anton Ernst kommentoi CBS:lle, että rooliin etsittiin kyllä muitakin vaihtoehtoja elävien näyttelijöiden joukosta, mutta tämä tuntui sopivimmalta ratkaisulta. Lupa Deanin ”paluulle” on saatu edesmenneen tähden omaisilta.

– Kuukausien etsimisen jälkeen päätimme, että haluamme James Deanin. Olemme todella otettuja siitä, että hänen perheensä tukee meitä, Ernst kommentoi.

– Perhe katsoo, että tämä on hänen neljäs elokuvansa, jota hän ei koskaan ehtinyt tehdä. Tarkoituksemme ei ole tuottaa pettymystä faneille, hän sanoi BBC:n mukaan.

Hollywoodin näyttelijäpiireissä uutinen otettiin kuitenkin vastaan järkyttyneinä.

– EI. Näin ei saisi tapahtua, twiittasi Taru Sormusten Herrasta -elokuvien tähti Elijah Wood.
Samoilla linjoilla oli Avengers-tähti Chris Evans.

– Tämä on järkyttävää. Ehkä voimme hankkia tietokoneen, joka maalaa meille uuden Picasson tai kirjoittaa muutaman uuden John Lennon -sävelmän, Evans twiittasi.
Toisen edesmenneen tähtinäyttelijäsuuruuden Robin Williamsin tytär Zelda Williams järkyttyi uutisesta. Hänen mukaansa kyseessä on kauhistuttava ennakkotapaus näyttelijäsuoritusten tulevaisuuden kannalta.

– Meidän tulisi antaa takavuosien esiintyjien levätä rauhassa, useita twiittejä aiheesta kirjoittanut Williams luonnehti Twitter-tilillään.

Kritiikistä huolimatta Williamsin näkemyksessä voi olla perää, sillä Deanin perheen asioita hoitavan CMG Worldwide -yrityksen toimitusjohtaja Mark Roesler vihjasi, että samaa teknologiaa voisi tulevaisuudessa hyödyntää myös muiden tähtien osalta. CMG Worldwide osti CBS:n mukaan äskettäin ”laajennettuun todellisuuteen” keskittyvän Worldwide XR -nimisten yrityksen.

– Nopeasti kehittyvän teknologian ansiosta näemme tämän uutena raja-alueena monille ikonisille asiakkaillemme, Roesler sanoi.

– Tämä avaa suuren mahdollisuuden useille asiakkaillemme, jotka eivät enää ole keskuudessamme.

Jättiläinen-elokuvan kuvausten jälkeen autourheiluun keskittynyt Dean kuoli traagisesti nokkakolarissa 30. syyskuuta 1955 vain 24-vuotiaana.

Kohtalokas onnettomuus tapahtui Kaliforniassa, kun Dean oli ollut Porsche 550 Spyderillään matkalla Los Angelesista Salinasissa pidettäviin autokilpailuihin. Auto tunnetaan Deanin antamalla lempinimellä ”Little Bastard”, eli ”Pikku Paskiainen”.
Dean ehti ennen kuolemaansa tehdä vain kolme lyhyessä ajassa kuvattua Hollywood-elokuvaa. Hän oli Oscar-ehdokkaana elokuvista Eedenistä itään (1955) ja Jättiläinen (1956). Hän on ainoa näyttelijä, joka on ollut kuolemansa jälkeen ehdolla kahdesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt