Isyys oli Putous-tähti Ernest Lawsonin pitkäaikainen haave – tyttären syntymä mullisti elämän kaksi vuotta sitten: ”Näen hänessä paljon itseäni”

Julkaistu:

Isänpäivä
Näyttelijä Ernest Lawsonin elämä mullistui, kun hän sai ensimmäisen lapsensa. Tytär hassuttelee jo melkein yhtä paljon kuin isänsä.
Useista koko kansan viihdeohjelmista tuttu näyttelijä Ernest Lawson, 31, pääsee sunnuntaina viettämään toista isänpäiväänsä. Lawson ja hänen vaimonsa menivät naimisiin 2015, ja perheeseen syntyi pieni tyttö joulukuussa 2017.

Pian 2-vuotias tytär on jo varsin iloinen ja reipas nuori neiti. Putousta tähdittänyt ja tällä hetkellä Huumaa juontava Lawson nauraakin tyttärensä perineen isältään melko paljon luonteenpiirteitä.

– Minusta on ihanaa, että hän on sellainen hassuttelija, kuten minäkin olin lapsena ja olen edelleenkin. Näen hänessä paljon itseäni.


Ei ole ollenkaan tavatonta, että tytär pistää esityksen pystyyn vanhemmilleen tai vieraana oleville kummeille ja kavereille.

– Hän on sellainen viihdyttäjä ja rakastaa huomiota. Vieraat saavat aina tietää, että millainen kuperkeikka on opittu tai mikä biisi on soinut juuri päiväkodissa.

Kaupungilla ja ulkona liikkuessa Lawson saa usein pysähtyä kirjoittamaan nimmareita tai ottamaan yhteiskuvia. Tytär ei ole ollut isän saamasta huomiosta moksiskaan.

– Hän huutaa aina isiä, kun näkee minut tv:ssä. Hän on niin pieni vielä, että siinä varmaan kestää, että hän ymmärtää, ettei tämä ole ihan tavallista joka perheessä.

Isänpäivänä perhe nauttii kaikessa rauhassa toistensa seurasta. Vaimo on vihjannut, että jotain ohjelmaa ja yllätystä saattaa olla luvassa.

– Toivon, että saadaan olla keskenämme nauttimassa vapaapäivästä, se riittää! En tarvitse mitään ihmeellistä.Ensimmäisenä isänpäivänä vain vuoden vanha tytär piirsi isälleen herttaisen taideteoksen. Se lämmitti sydäntä.

– Piirros on edelleen esillä asunnossamme. Alle 1-vuotiaan tekemä taideteos oli supersuloinen. Kyllä se herkisti.

Isyys ja perhe ovat olleet aina Lawsonin haaveita. Lapsen myötä elämä luonnollisesti muuttui, mutta vain parempaan.

– Tiesin aina, että haluan lapsen, jos minulle sellainen mahdollisuus suodaan. Isyys on ollut paljon enemmän, ja paljon parempaa kuin olin osannut ajatella.

– Kun on itse isä, tajuaa mitä se tarkoittaa, että perhe on kaikki kaikessa. Olen aina viihtynyt kotona, ja nyt haluan olla tietysti mahdollisimman paljon läsnä lapsen ja vaimon kanssa.


Lawsonin omat vanhemmat asuvat Oulussa, kun hän itse taas pääkaupunkiseudulla. Pitkää välimatkaa kurotaan umpeen videopuheluilla ja säännöllisellä kuulumisten vaihtamisella.

Läheiset välit vanhempiin ovat luoneet perustan myös oman lapsen kasvattamiselle.

– Olen oppinut heiltä valtavasti kohteliaisuutta ja muiden ihmisten kunnioittamista. Se näkyy työelämässä ja ihan kaikilla elämän osa-alueilla.

Samoja arvoja Lawson on halunnut välittää myös tyttärelleen.

– Haluaisin pystyä luomaan hänelle sen turvallisuuden tunteen, jonka olen itsekin lapsena saanut kokea omilta vanhemmiltani. Se on kaikkein tärkeintä, että tyttäreni tietää, että olen täällä häntä varten.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt