Idols-tähti Kristian Meurman hakattiin Silja Europalla – ”Kannattaa miettiä kahteen kertaan, ennen kuin tirvaisee ketään turpaan” - Viihde - Ilta-Sanomat

Idols-tähti Kristian Meurman hakattiin Silja Europalla – ”Kannattaa miettiä kahteen kertaan, ennen kuin tirvaisee ketään turpaan”

–Nämä ovat vakavia asioita, väkivallan uhriksi joutunut Kristian Meurman muistuttaa.

Julkaistu: 8.11.2019 14:15

Kristian Meurman joutui väkivallan uhriksi risteillessään Silja Europalla toukokuussa 2017.

Vuoden 2007 Idols-laulukilpailusta tuttu muusikko Kristian Meurman joutui toukokuussa 2017 väkivallan uhriksi Silja Europa -laivalla.

Käräjäoikeuden antaman tuomion mukaan Meurman oli viettänyt risteilyllä iltaa seurueessa, kunnes hänen ja toisen miehen välille oli syntynyt sanallista kiistaa. Meurman oli pyytänyt henkilöä poistumaan, jonka seurauksena mies löi Meurmania kasvoihin. Pahoinpitelijä ja Meurman tapasivat toisensa uudestaan seuraavana aamuna laivan käytävillä. Mies oli uhannut lyödä Meurmanilta toisenkin silmän mustaksi.

Kivun ja säryn lisäksi Meurman oli joutunut peruuttamaan kaksi konserttiaan mustuneen silmän vuoksi. Tämän lisäksi hän menetti noin kuudeksi kuukaudeksi hajuaistinsa, mikä haittasi hänen työtään ravintola-alalla.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Meurmania lyöneen miehen perjantaina pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta sakkorangaistukseen. Lisäksi mies joutuu maksamaan Meurmanille korvauksia. Käräjäoikeus arvioi kohtuulliseksi korvaukseksi asianomistajan ansionmenetyksestä 1 200 euroa.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Entinen Idols-tähti Kristian Meurman joutui kaksi vuotta sitten ikävän välikohtauksen keskelle risteilyllä.

Ilta-Sanomien tavoittama Meurman toteaa, ettei hän kanna kaunaa tapahtuneesta.

– Se oli ikävä välikohtaus, mutta onneksi asia on nyt niin sanotusti hoidettu. Minulla oli ansionmenetyksiä ruumiillisesta vammasta, ja niitä olen penännyt, Meurman kertoo.

Ravintola-alalla työskentelevä Meurman keikkailee säännöllisesti. Muusikolle musta silmä tiesi kuitenkin välittömästi keikkojen perumista.

– Eihän se parin tonnin lovi lompakossa kivalta tuntunut kesällä, Meurman sanoo.

– Minulla oli myös hetkellinen hajuaistin menetys, mutta se onneksi palautui, eikä jäänyt mitään pysyvämpää, Meurman huokaisee helpottuneena.

Mies muistuttaa, että väkivalta on aina väärin, vaikka hänelle itselleen ei tapahtuneesta jäänytkään suurempia vammoja.

– Nämä ovat vakavia asioita, kannattaa aina kahteen kertaan miettiä, ennen kuin tirvaisee ketään turpaan. Se voi aiheuttaa isojakin hankaluuksia ja tulla myös kalliiksi, kuten tälle tekijälle, Meurman sanoo.

Kristian Meurman, Ari Koivunen, Anna Abreu, Kristiina Brask ja Panu Larnos kisasivat Idolsin finaalissa 2007.

Muuten Meurmanilla menee elämässä tällä hetkellä mitä parhaimmin. Mies täytti aivan äskettäin vuosia, kun mittariin tuli pyöreät 40 vuotta.

– Synttäreitä juhlin nyt kaikelle kansalle avoimella konsertilla Svenska Klubbenilla. Kävimme uran eri vaiheita läpi, tämä oli vähän sellainen välitilinpäätös, kun tuli pyöreitä, Meurman nauraa.

Myös onni puoliso Anitan kanssa kukoistaa. Pari juhlisti äsken kihlajaistensa 5-vuotispäivää ja solmi myös avioliiton kesällä.

– Järjestämme isommat synttärijuhlat ensi kesänä, koska vietimme tänä kesänä häitämme, Meurman kertoo onnellisena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?