Miss Maailma -edustajaksi yllättäen valittu Dana onkin Miss Suomi -kisan yhteistyökumppanin tytär – Sunneva Kantola: ”Ihan vain sattumaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Miss Maailma -edustajaksi yllättäen valittu Dana onkin Miss Suomi -kisan yhteistyökumppanin tytär – Sunneva Kantola: ”Ihan vain sattumaa”

Miss Suomi -organisaation omistaja Sunneva Kantola myöntää, että Dana Monosen lähettäminen Miss Maailma -kisoihin saattoi tulla yllätyksenä.

Sunneva Kantola on järjestänyt Miss Suomi -kilpailua kymmenen vuoden ajan.

8.11.2019 12:57

Miss Suomi -organisaatiosta tiedotettiin perjantaina, että syksyllä kruunattu 2. perintöprinsessa Riikka Uusitalo ei lähdekään Miss Maailma -kisoihin omien töidensä ja opintojensa takia. Sen sijaan kisoihin lähetetään semifinalisti Dana Mononen, joka ei menestynyt kilpailussa.

Tilanne on historiallinen, sen myöntää Miss Suomi -organisaation omistaja Sunneva Kantolakin.

Miksi Riikka Uusitalo ei lähdekään kisoihin?

– Meillä oli ajatuksena pitää tänä vuonna välivuosi Miss Maailmasta. Siitä Riikallekin infottiin, että etsitään vaikka jotain muuta hänelle, Kantola sanoo.

– Keskustelimme pitkään Miss Maailma -organisaation kanssa, ja he halusivat meiltä Suomesta edustajan. Päädyimme siihen, että vaikka aika on lyhyt, niin jatketaan perinnettä. Riikalla oli niin paljon sovittuja asioita, että aloimme miettimään kuka voisi lähteä hänen tilalleen.

Riikka Uusitalo kruunattiin Miss Suomen toiseksi perintöprinsessaksi reilu kuukausi sitten.

– Dana osoitti koulutuksessa ja muualla, että hän on halukas jatkamaan. Hän osoitti kypsyyttä myös sillä, että hän haluaa myöhemmin osallistua Miss Suomi -kilpailuun. Hänellä oli mahdollisuus lähteä ja hyvät valmiudet. Hän on kansainvälinen ja seurannut kansainvälisiä kisoja. Siksi hän valikoitui. Dana on loistava ehdokas sinne.

Missikiertueen yksi yhteistyökumppaneista oli vaateliike Danjana, jonka vaatteissa missifinalistit poseerasivat kiertueen aikana. Dana Monosen äiti Jaana Mononen omistaa vaateliikkeen. Oliko tällä mitään tekemistä sen päätöksen kanssa, että Dana lähetetään Miss Maailma -kisoihin?

– Ei todellakaan ollut. Se on ihan erillinen asia. Se on ihan vain sattumaa, että näin on.

– Jos Dana olisi ollut finaalikymmenikössä, niin sitten tällaista yhteistyötä ei olisi tehty. Hän ei ollut finaalikymmenikössä ja nyt kilpailu on ohi. Nämä ovat kaksi erillistä asiaa, eikä se liity tähän, Kantola toteaa.

Jaana Mononen ja Dana Mononen edustivat syyskuussa Miss Suomi -finaalissa ja poseerasivat perintöprinsessojen keskellä. Etualalla Miss Suomi 2019 Anni Harjunpää.

Miksi Dana Mononen valittiin finaalikymmenikön ulkopuolelta, vaikka finaalikymmenikössäkin oli paljon ehdokkaita?

– Aika on ollut hyvin rajoitteinen. Pitää muistaa, että Miss Maailma on pitkä kilpailu. Pitää olla valmiudet lähteä pitkäksi aikaa. Kaikki meidän kilpailijat on hyviä, Kantola muistuttaa.

– Toisaalta haluan tällä sanoa, että kun osallistuu meidän kilpailuun, niin on mahdollista päästä kansainvälisiin kilpailuihin. Olisi siellä varmasti ollut monta muutakin kelvollista ehdokasta.

Miksi Dana Monosta ei valittu alun perin finaalikymmenikköön?

– Meillä on joka vuosi ollut yksi, tai tänä vuonna kolme naista, kenen kanssa keskusteltiin ja tehtiin ratkaisuja. Meillä käydään pitkät koulutukset, ja lopuksi on koulutusviikonloppu, jossa käydään niin sanotut kehityskeskustelut ja mietitään, että miten on mennyt ja mitkä on ne tavoitteet tulevaisuudessa ja miten niitä lähdetään tavoittelemaan, Kantola kuvailee.

– Dana osoitti kypsyyttä, sillä hän huomasi siinä vaiheessa, että haluaa tätä niin kovasti, että haluaa vielä vähän katsoa ja opiskella lisää kunnes on valmis osallistumaan, Kantola sanoo.

Suomen Miss Maailma -edustaja Dana Mononen julkisti uutiset myös omassa Instagramissaan.

– Nyt se on virallista! Edustan Suomea Miss Maailma -kisoissa. Valmistelut ovat jo alkaneet, Dana hehkutti.

Miss Suomi -organisaatio tiedotti lokakuussa vain kuukausi Miss Suomi 2019 -kisojen jälkeen, että tuoreen Miss Suomen Anni Harjunpään kausi jää poikkeuksellisen lyhyeksi.

Syy tähän on se, että Miss Suomi 2020 -kisa järjestetäänkin ensi vuonna yllättäen jo keväällä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?