Näin paljon Maria Nordin tienasi verkkokursseillaan – yrityksen toiminnassa tapahtui viime vuonna ikävä käänne

Julkaistu:

elinkeino
Maria Nordin nosti palkkaa viime vuonna hieman alle 20 000 euroa. Asiakastiedon analyysin mukaan hänen yrityksensä liiketoiminta laski viime tilikaudella huomattavasti.
Muusikko Reino Nordinin puolisona tunnettu Maria Nordin joutui turvallisuus- ja kemikaaliovirasto Tukesin hampaisiin.

Tukes on määrännyt Nordinin Eroon oireista -verkkokurssin lopettamaan ihmisten terveydelle vaarallisen sisällön tarjoamisen.

IS kertoi torstaina, että Nordinille määrättiin 100 000 euron uhkasakko, mikäli verkkokurssitoiminta ei noudata jatkossa päätöksen linjausta.

Nordinin kurssit ovat herättäneet syksyn aikana valtavasti kritiikkiä. Kursseja on arvosteltu sosiaalisessa mediassa rajuin sanankääntein.

Asiakastiedon rekisteristä selviää, että Maria Nordin on mukana kahden yrityksen toiminnassa. Toinen on hänen itsensä vuonna 2008 perustama Nordin Maria Tmi, jonka toiminta-alaksi on merkitty arkkitehtipalvelut. Se on perustettu vuonna 2008.

Yrityksen luottotiedot ovat moitteettomat. Maksuhäiriöitä tai luottotietomerkintöjä ei ole, ja Asiakastiedon analyysin mukaan konkurssiriski on pieni. Tilinpäätös ei ole julkinen yrityksen pienen koon takia.

Lisäksi Nordin on mukana Queen Beetroot Oy -nimisen yrityksen toiminnassa. Yhtiön toimialana on muu kustannustoiminta, postimyynti ja verkkokauppa.

Sen liikevaihto oli tilikaudella 2018 noin 31 000 euroa. Yritys teki samalla tilikaudella noin 7 000 euroa tappiota. Asiakastiedon mukaan liikevaihto on laskenut huomattavasti viime tilikaudella. Sillä ei kuitenkaan ole maksuhäiriömerkintöjä.

IS selvitti, millaisia rahasummia Nordin on mahdollisesti ansainnut liiketoiminnallaan. Vuonna 2018 Nordin nosti palkkaa 19 775 euroa. Pääomatuloja oli 18 euroa. Vuonna 2017 hän nosti palkkaa 35 357 euroa.


Nordin, 36, kertoi aiemmin syksyllä nettisivuillaan, että hänen verkkokurssilla tähdätään lääkityksen vähentämiseen ja elämänlaadun parantamiseen mielen avulla.

IS:n pyytämästä Tukesin päätöksestä käy ilmi, että se kieltää Maria Nordinia ”antamasta tai tarjoamasta Eroon oireista -kurssin yhteydessä sellaisia ohjeita ja väitteitä, jotka voivat aiheuttaa vaaraa terveydelle”.

Nordin ilmoitti Tukesin päätöksen jälkeen tehneensä vaaditut toimenpiteet. Tällä hetkellä hänen kurssinsa läpäisee Tukesin vaatimukset. Hän kritisoi blogissaan Tukesin toimintaa, ja sanoo, että hänen kurssinsa ohjeissa on alusta lähtien ollut mukana maininta, että kurssi ei ole lääketieteellinen hoito.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt