Mitä ihmettä Miss Suomi -kulisseissa tapahtuu? Perintöprinsessa sivuun – Miss Maailma -kisoihin lähetetään aivan toinen nainen

Julkaistu:

miss suomi
Miss Suomi 2019 -kilpailun toinen perintöprinsessa ei lähdekään Miss Maailma -kisoihin omien töidensä ja opintojensa takia. Sen sijaan kisoihin lähetetään semifinalisti, joka ei menestynyt Miss Suomi -kisassa.
Miss Suomi -kisa tiedottaa perjantaiaamuna yllättäen, että Miss Maailma -kisoihin ei lähetetäkään tänä vuonna kilpailun perintöprinsessaa.

Miss Suomi 2019 -kilpailu järjestettiin syyskuussa. Voittajaksi kruunattiin 23-vuotias Anni Harjunpää. Perintöprinsessoiksi sijoittuivat Jutta Kyllönen ja Riikka Uusitalo.

Miss Suomi -kolmikko on perinteisesti lähetetty edustamaan Suomea suuriin kansainvälisiin kauneuskilpailuihin. Voittaja on edustanut Suomea Miss Universum -kisoissa ja perintöprinsessat Miss International- ja Miss Maailma -kisoissa.

Miss Maailma -kisoihin on yleensä lähetetty kisan toinen perintöprinsessa. Tänä vuonna se tarkoittaisi siis Riikka Uusitaloa.

Miss Suomi -kisan lähettämässä tiedotteessa kerrotaan kuitenkin, että Uusitalo ei pääse omien töidensä ja opintojensa takia osallistumaan kisoihin.
Tiedotteessa kerrotaan, että perintöprinsessojen sijaan Miss Maailma -kisoihin lähetetään ”semifinaalivaiheessa ennakkosuosikiksi noussut Dana Mononen”.

– Harkitsimme välivuoden pitämistä. Kävimme kuitenkin Miss Maailma -organisaation kanssa pitkän keskustelun, jonka jälkeen päädyimme ratkaisuun, että emme halua katkaista 60-luvulta alkanutta perinnettä kisojen kanssa.

– Ensimmäinen vaihtoehtomme edustajaksemme oli luonnollisesti Miss Suomen toinen perintöprinsessa Riikka Uusitalo, mutta hän ei työtehtävien ja opintojen takia päässyt osallistumaan kansainvälisiin kisoihin, Miss Suomi -organisaation omistaja Sunneva Kantola kertoo jutussa.

Suomi on voittanut Miss Maailma -kisan kerran. Marita Lindahl kruunattiin Miss Maailmaksi vuonna 1957.

Ensimmäinen perintöprinsessa Jutta Kyllönen edustaa Suomea paraikaa Japanissa Miss International -kilpailuissa. Kisa ratkeaa 12. marraskuuta.

Miss Suomi -organisaatio tiedotti lokakuussa vain kuukausi Miss Suomi 2019 -kisojen jälkeen, että tuoreen Miss Suomen Anni Harjunpään kausi jää poikkeuksellisen lyhyeksi.

Syy tähän on se, että Miss Suomi 2020 -kisa järjestetäänkin ensi vuonna yllättäen jo keväällä.

Finaaligaala nähdään AlfaTV:llä suorana lähetyksenä 22. toukokuuta klo 20.00– 21.30. Finaalia ennen nähdään Matkalla Miss Suomeksi 2020 -seurantadokumentti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt