Britannian Diili-ohjelman kilpailijat saavat pirullisen vaikean tehtävän, joka täytyy toteuttaa Suomessa – riita alkaa heti - Viihde - Ilta-Sanomat

Britannian Diili-ohjelman kilpailijat saavat pirullisen vaikean tehtävän, joka täytyy toteuttaa Suomessa – riita alkaa heti

Brittien Diili-kilpailijat joutuvat vaikean tehtävän ääreen, kun heidän täytyy mainostaa viileää Suomea matkakohteena lämpöä haikaileville brittituristeille.

Britannian Diili-kilpailijat joutuvat mainostamaan viileästä säästään tunnettua Suomea mukavana kesämatkakohteena.­

8.11.2019 8:23

Britannian Diili-ohjelman 15. kaudella nähdään marraskuussa Suomi-jakso.

Ohjelmaa tuottavan yleisradioyhtiö BBC:n jaksoesittelyssä kerrotaan, että ohjelman vetäjä Alan Sugar kertoo sarjan seitsemännessä jaksossa kilpailijoille hankalasta haastetehtävästä.

Suomi tunnetaan talvilomakohteena, mutta tässä tehtävässä kilpailijoiden täytyy luoda mainoskampanja, joka toisi brittituristit Suomeen kesäkuukausina”, kuuluu tehtävänanto.

Tilastojen mukaan brittituristien suosituimmat lomakohteet ovat kesäisin helteessä kylpevät Ranska, Italia ja Espanja. Suomi ei ole kymmenen suosituimman lomakohteen joukossa lainkaan.

Jaksossa puolet joukkueesta matkustaa Suomeen kuvaamaan mainosvideota, ja loput puolet jäävät Lontooseen kehittämään markkinointikampanjaa huippuunsa.

Diili-ohjelman Twitter-tililtä löytyy mainosvideo Suomi-jaksosta. Videolla näkyy, miten kilpailijat kokeilevat Suomessa paljua ja pomppivat laiturilta veteen kesäisessä Suomessa.

Suomalaisten kesäisten aktiviteettien ohella kilpailijat ajautuvat välittömästi sanaharkkaan mainoksen tekemisen yksityiskohdista.

Alan Sugar on yksi brittien Diilin kolmesta tiukasta esimiehestä.­

Haastetehtävän jälkeen kilpailijat esittelevät valmiin kampanjan matkailualan ammattilaisista koostuvalle raadille. Heidän joukossaan on BBC:n mukaan myös edustaja Suomesta.

Visit Finlandista vahvistettiin Ylelle, että yhteistyö Britannian Diili-ohjelman kanssa pitää paikkansa. He eivät voi vielä paljastaa yksityiskohtia ohjelman tekemisestä.

Visit Finland tiedotti alkuvuodesta, että Suomi on kasvattanut suosiotaan matkailumaana. Eniten yöpymisiä tilastoitiin vuonna 2018 Venäjältä, Saksasta, Britanniasta, Ruotsista ja Kiinasta. Tilastossa ei eritelty vuodenaikoja.

Jakso ilmestyy BBC:lla 13. marraskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?