Räppäri rehenteli oudolla synttäriperinteellä – tarkistuttaa 18-vuotiaan tyttärensä neitsyyden gynekologilla vuosittain - Viihde - Ilta-Sanomat

Räppäri rehenteli oudolla synttäriperinteellä – tarkistuttaa 18-vuotiaan tyttärensä neitsyyden gynekologilla vuosittain

Muusikkona ja näyttelijänä tunnettu T.I. aiheutti kohun Yhdysvalloissa, kun hän kertoi tarkistuttavansa tyttärensä gynekologilla kerran vuodessa.

Yhdysvaltalaisräppäri T.I. kehuskeli tuoreessa podcastissa erikoisella perinteellään, mikä liittyi hänen 18-vuotiaaseen tyttäreensä.­

7.11.2019 22:07

Yhdysvaltalainen rap-artisti ja näyttelijä T.I., oikealta nimeltään Clifford Harris Jr., aiheutti hiljattain kuohuntaa sosiaalisessa mediassa. Muun muassa supersankarijätti Marvelin elokuvia tähdittänyt mies nimittäin paljasti äskettäin, että hänellä on varsin erikoisia perinteitä, mitä tulee hänen 18-vuotiaan tyttärensä Deyjahin syntymäpäivien viettoon.

Ladies Like Us -podcastin tuoreessa jaksossa räppäri kertoi vievänsä Deyjahin aina gynekologiseen tutkimukseen tytön syntymäpäivinä. Miehen mukaan tarkoituksena on varmistaa, että tytön immenkalvo on vielä ehjä. Toisin sanoen hän haluaa olla varma siitä, että hänen tyttärensä on edelleen neitsyt, kertoo The Guardian. T.I. on tiettävästi baptisti.

– Meillä ei ainoastaan ollut keskustelua aiheesta, vaan me teemme myös vuosittaisen vierailun gynekologin vastaanotolle tarkistamaan hänen immenkalvonsa. Ja kyllä, menen hänen kanssaan. Voin sanoa, että vielä näin 18 vuoden iässä hänen immenkalvonsa on ehjä, mies vastasi kysyttäessä, millaista seksuaalikasvatusta hän kenties antaa lapsilleen.

T.I:n kommentit tuoreessa podcastissa aiheuttivat kohun Yhdysvalloissa.­

Maailman terveysjärjestön eli WHO:n mukaan kyseinen toimenpide on luokiteltavissa nöyryyttäväksi ja traumaattiseksi. Naisen neitsyyttä ei myöskään nykytiedon valossa ole mahdollista todistaa vain immenkalvoa tutkimalla. T.I. kertoi podcastissa tiedostavansa sen, että immenkalvo voi puhjeta muutenkin kuin yhdynnässä.

– Minulle toistellaan aina sitä, että on muitakin tapoja puhkaista immenkalvo kuin harrastamalla seksiä, kuten pyöräily, ratsastus, urheilu sekä muut fyysisen aktiivisuuden muodot, mies kertoi keskusteluistaan gynekologien kanssa.

– Vastaan heille aina, että hei. Tyttäreni ei ratsasta hevosilla, hän ei pyöräile eikä harrasta urheilua, joten tarkista vain se immenkalvo ja anna minulle tulokset, hän täräytti.

Vuonna 2018 kyseisen toimenpiteen kaltaiset ”neitsyystestit” tuomittiin rankasti sekä YK:n että WHO:n toimesta. New Yorkin terveysministeriö puolestaan kuvaili hiljattain tämän kaltaisia testejä ”hyökkäykseksi nuoria naisia kohtaan”. Ehjää immenkalvoa on paremman tiedon puutteessa pidetty tietyissä kulttuureissa kiistattomana neitsyyden merkkinä.

– Tällaisilla testeillä ei ole lainkaan tieteellistä tai lääketieteellistä perustaa, painotti ministeriön tiedottaja.

– Tämän lääketieteellisesti tarpeettoman ja usein tuskallisen, nöyryyttävän ja traumaattisen käytännön on päätyttävä, todettiin puolestaan WHO:n tiedotteessa.

Sittemmin räppärin kommentit on leikattu pois podcast-jaksosta. Jaksoa oli kuitenkin ehditty kuunnella lukuisia kertoja ja keskustelu aiheesta kävi kiivaana muun muassa viestipalvelu Twitterissä. Ihmiset ovat muun muassa kertoneet rukoilevansa Deyjahin puolesta sekä muistuttaneet, että täysi-ikäisen tyttären henkilökohtaiset asiat eivät enää kuulu hänen isälleen.

T.I. tai Deyjah eivät kumpikaan ole kommentoineet tapausta kohun jälkeen. Tarkkasilmäisimmät ovat kuitenkin huomanneet Harrisin muun muassa tykänneen tweeteistä, joissa hänen isänsä kyseenalaista käytöstä arvostellaan rankoin sanakääntein.

T.I. on tunnettu paitsi räppärinä, myös näyttelijänä. Mies on esiintynyt myös Suomessa.­

Muusikkona ja näyttelijänä tunnettu T.I. on kotimaassaan Yhdysvalloissa hyvin tunnettu julkisuuden henkilö. Mies muistetaan muun muassa hiteistään Live Your Life sekä Dead And Gone. Mies on lisäksi tähdittänyt lukuisia elokuvia ja tv-sarjoja, kuten Entourage, Ant-Man sekä Get Hard. Tyttärensä lisäksi hänellä on myös kaksi poikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?