Tällainen on Antti Kaikkosen uusi rakas Jannika – nauravainen ja osaava nainen puhuu kiinaa ja rakastaa koiria

Julkaistu:

rakkaus
Jannika Rannan kahden vuoden takaisista vaalikonevastauksista paljastuu, että hän kannattaa perinteisiä arvoja ja puolustaa yksityisautoilua.
Puolustusministeri Antti Kaikkonen paljasti maanantaina löytäneensä rinnalleen uuden rakkauden. Satu Taiveahosta syyskuussa 2018 eronnut Kaikkonen kertoi ilouutiset sosiaalisessa mediassa, kun hän julkaisi omalla Facebook-sivullaan päivityksen aiheesta.

– Kun tätä on kyselty, niin kerrottakoon nyt sitten: Jannika ja minä olemme liikuskelleet yhdessä viime aikoina vähän siellä sun täällä. Viihdymme yhdessä kovin hyvin. Eli kyllä, seurustelemme. Tästä ei ole tarkoitus sen enempää huudella tai avautua, mutta näin nyt on. Ja näin on hyvä, Kaikkonen kirjoitti Facebookissa.Kaikkosen uusi naisystävä, kolmekymppinen Jannika Ranta työskentelee kauppapolitiikan asiantuntijana Elinkeinoelämän keskusliitossa EK:ssa.

Rantaa läheltä seuranneet ja hänen kanssaan työskennelleet keskustalaiset kertovat Ilta-Sanomille, minkälaisen naisen puolustusministeri on käsipuoleensa löytänyt.

Keskustan puoluetoimistolla, Valtioneuvostossa tai muissa keskustapuolueeseen liittyvissä yhteyksissä Rantaan tutustuneilla ei ole naisesta muuta kuin hyvää sanottavaa.

Kaikilla tavoin fiksu, osaava ja hyvässä urakehityksessä oleva henkilö. Sydämellinen ja nauravainen ihminen, josta kaikki pitävät. Tulee toimeen hyvin ihmisten kanssa. Liikkuu sujuvasti erilaisissa ympäristöissä. Maanläheinen tyyppi, ei todellakaan mikään pintaliihottaja.

Muun muassa näin Kaikkosen uutta naisystävää kuvaillaan Ilta-Sanomille.

Ennen kaikkea Ranta nähdään kansainvälisenä ja kielitaitoisena henkilönä. Hän taitaa kiinan kielen, ja Kiina tuntuu myös olevan hänelle jonkinasteinen harrastus. Ranta on muun muassa suorittanut opintoja Kiinassa, Fudanin yliopistossa.

Tämän lisäksi Rantaa kuvaillaan urheilulliseksi naiseksi, joka on aktiivinen lenkkeilijä. Naista tuntevat mainitsevat usein myös hänen rakkautensa koiriin, ja hän on myös itse koiranomistaja.


Kaikkonen ja Ranta ovat tunteneet toisensa keskustan kautta jo useamman vuoden ajan.

– Mistä sitä koskaan tietää, mistä se mielitietty löytyy. Se on sanomattakin selvää, että sellaisissa yhteyksissä missä ihmiset ovat paljon toistensa kanssa tekemisissä, niin suhteenkin syntyminen on luonnollisempaa, eräs sekä Kaikkosen että Rannan pidemmältä ajalta tuntenut keskustavaikuttaja pohtii.

Ranta aloitti vuonna 2012 keskustan puoluetoimistolla kansainvälisten asioiden sihteerinä. Sittemmin hän on toiminut myös viime kaudella Sipilän hallituksen elinkeinoministerien Olli Rehnin (kesk) ja Mika Lintilän (kesk) erityisavustajana.

Kevään 2017 kunnallisvaaleissa Ranta oli keskustan ehdokkaana Kirkkonummella. Hän sai vaaleissa yhteensä 67 ääntä ja ylsi näin ollen vain varavaltuutetuksi asti.

– Puolueen paikallistoiminnassa hän ei kuitenkaan ole ollut kovinkaan aktiivisesti mukana, johtuen varmaan muista työkiireistä, IS:lle kerrotaan.

Ennen kaikkea pariskuntaa yhdistää kuitenkin rakkaus Keskustapuolueeseen. Rannan Facebookin taustakuvassa komeileekin mustavalkokuva presidentti Urho Kekkosesta käsi lipalla sotilastervehdyksen merkiksi. Kuva on lisätty vain päivä ennen kuin puolustusministeri Kaikkonen kertoi parisuhteestaan julkisuuteen.


Eräs Kaikkosta lähietäisyydeltä seurannut on huomannut suhteen vaikuttaneen puolustusministeriin positiivisesti.

– Antti on sellainen ihminen, että vaikka olisi huono päivä niin hän hymyilee. Mutta on hänellä viime aikoina sellaista tiettyä pilkettä ollut silmäkulmassa.

– Kaksi fiksua ihmistä löytää toisensa, eihän sitä voi olla muuta kuin tyytyväinen. Ikäeroahan tuossa on jonkin verran, mutta ei se mikään ongelma ole, toinen keskustalainen kommentoi.

Parisuhdehaastattelua saataneen kuitenkin odottaa vielä tovi, IS:lle arvioidaan.

– Toinenhan on julkisuudessa kuin kala vedessä ja toiselle se on vielä aika uutta. Oletan, että Antti kunnioittaa tässä Jannikan tahtoa, eräs keskustalainen arvioi.

– Jannika ymmärtää myös varmaan hyvin, mitä tarkoittaa Antin kaltaisen julkisuuden henkilön kanssa seurustelu. Hän tietää mitä tekee. Ja samoin Antti, ei hän kevyin perustein tällaiseen lähde.

Kahden vuoden takaisessa vaalikoneessa Ranta esitteli itsensä ”Kirkkonummelle kotiutuneeksi pohjalaiseksi”. Alkujaan hän on kotoisin Pohjanmaalta Vähästäkyröstä.

Vaalikoneessa Ranta otti kantaa muun muassa yksityisautoilun puolesta sekä totesi olevansa täysin samaa mieltä siitä, että samaa sukupuolta olevilla tulee olla yhtäläiset avioliitto- ja adoptio-oikeudet kuin heteropareilla.

– Henkilöautoilua ei pidä demonisoida. Etenkin haja-asutusalueella ja maaseudulla oma auto on usein välttämätön, nainen totesi perusteluissaan.


Vaalikonevastauksissaan Ranta myös kritisoi Suomen korkeaa verotusta sekä suuria tuloeroja. Väittämään, jonka mukaan kouluissa kaivattaisiin tiukempaa kuria, nainen oli vastannut olevansa osittain samaa mieltä. Ranta myös totesi, että perinteiset arvot, kuten koti, uskonto ja isänmaa muodostavat hyvän arvopohjan politiikalle.

– Toimivat perusarvot, joskin toivon, että uskonto ja politiikka pyrittäisiin pitämään erillään, nainen kirjoitti.

– En kannata liian suuria tuloeroja, vaikka ahkeruus ansaitseekin tulla palkituksi, hän perusteli yhtä vastauksistaan.

Muutamiin vaalikoneesta löytyviin kysymyksiin Ranta oli vastannut ”en osaa sanoa”. Nämä kysymykset koskivat muun muassa pyöräteiden ja jalkakäytävien kunnossapitoa talvisaikaan, tyttöjen ja poikien yhteisiä koululiikuntatunteja sekä turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten perustamista vastaajan kotikuntaan.

Vaikka Ranta olikin vastaustensa perusteella sitä mieltä, että Suomessa verotus on liian korkealla tasolla ja nykyisen kaltaiset sosiaali- ja terveyspalvelut ovat liian raskaita julkiselle taloudelle, on hänen mukaansa koko Suomi pidettävä asuttuna, vaikka siitä koituisikin kustannuksia veronmaksajille.

– Jokaisella pitäisi olla mahdollisuus valita oma asuinpaikkansa. Asumisen, liikkumisen ja työnteon perusedellytykset pitää taata kaikkialla Suomessa, nainen painotti yhdessä vaalikonevastauksistaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt