Whitney Houstonin huhuttu tyttöystävä kertoo viimein totuuden parin välisestä suhteesta – laulajan äiti laittoi pisteen romanssille: ”Ei ollut luonnollista”

Julkaistu:

Whitney Houstonin parhaana ystävänä tunnettu Robyn Crawford paljastaa uutuuskirjassa, että hänellä oli romanttinen suhde laulajattareen 80-luvulla.
Laulajalegenda Whitney Houstonin kuolemasta tulee pian kuluneeksi kahdeksan vuotta. Houston menehtyi 11. helmikuuta vuonna 2012. Hän oli kuollessaan 48-vuotias.

1980-luvulla Houstonilla huhuttiin olevan romanttinen suhde parhaan ystävänsä Robyn Crawfordin kanssa, mutta huhuille ei koskaan saatu vahvistusta. Nyt 58-vuotias Crawford on julkaissut uuden elämäkertateoksen, jossa hän paljastaa kauan vaiettuja yksityiskohtia suhteestaan edesmenneeseen laulajaan, kertoo People.

– Olen tullut siihen pisteeseen, että haluan puolustaa ystävyyttämme. Koin, että haluan nyt jakaa teille sen, kuka oli tämä nainen kaiken sen lahjakkuuden takana, Crawford kertoo kirjastaan.


A Song For You: My Life With Whitney Houston -nimeä kantavassa teoksessa Crawford kertoo yhteisestä historiastaan Houstonin kanssa. Crawford tapasi Houstonin ensimmäistä kertaa ollessaan 19-vuotias. Kaksikko oli tuolloin yhdessä ohjaamassa kesäleiriä eikä 17-vuotias Houston ollut vielä maailmankuulu laulajatar.

Crawford kertoo kirjassaan, että kaksikon välinen suhde syveni romanttiseksi ja fyysiseksi varsin pian, mutta Houstonin myös lopettaneen sen lähes yhtä nopeasti. Elettiin vuotta 1982.

– Me halusimme olla yhdessä. Mutta sitten Whitney sanoi, ettei suhteemme voisi enää olla fyysinen. Hän sanoi, että se tekisi matkastamme vieläkin vaikeamman, Crawford kirjoittaa.

– Hän sanoi, että jos ihmiset saisivat tietää meistä, he käyttäisivät sitä meitä vastaan. Ja 80-luvulla se tuntui juuri siltä. Joten pidin sen salaisuutena ja löysin lohtua hiljaisuudestani.


Kirjassa Crawford paljastaa, että myös Houstonin äitiä, Cissy Houstonia oli syyttäminen siitä, ettei kaksikon romanttinen suhde jatkunut sen pidemmälle. Gospel-laulajana tunnettu Cissy ei Crawfordin mukaan hyväksynyt kahden naisen välistä suhdetta sellaisena, millaisena se Houstonin ja Crawfordin välillä ilmeni.

– Whitney kertoi minulle, että hänen äitinsä mukaan kahden naisen ei ollut luonnollista olla niin läheisiä. Mutta me olimme.

Crawfordin ja Houstonin läheiset välit pitivät huhuja laulajan seksuaalisuudesta yllä vuosien ajan. Vaikka kaksikon romanttinen suhde päättyi, pysyivät he läheisinä ystävinä aina Houstonin kuolinpäivään saakka.

– Emme ikinä puhuneet määreistä, kuten lesboudesta tai homoudesta. Me vain elimme elämäämme ja toivoimme, että se voisi jatkua niin ikuisesti, kertoo Crawford.

– Whitney tiesi, että rakastin häntä ja minä tiesin, että hän rakastaa minua. Me todella olimme kaikki kaikessa toisillemme. Vannoimme pysyvämme toistemme rinnalla, hän kirjoittaa.


Whitney Houston oli naimisissa laulaja Bobby Brownin kanssa vuosina 1992-2007. Pariskunnan ainoa yhteinen tytär, Bobbi Kristina Brown menehtyi kesäkuussa 2015, muutama kuukausi äitinsä kuoleman jälkeen. Hän oli kuollessaan vain 22-vuotias.