Harvey Weinsteinin sisäpiiri paljasti karun totuuden siitä, miten miehellä menee nyt

Julkaistu:

me too -kampanja
Entinen elokuvamoguli viettää kaikki päivänsä yksin erakkona lukaalissaan Manhattanilla.
Harvey Weinsteinin lähipiiri on paljastanut CNN:lle, miten oikeudenkäyntiä odottavalla elokuvamogulilla menee nyt.

CNN:n mukaan anonyymisti haastatellut lähipiirin jäsenet kuuluvat Weinsteinin pieneen sisäpiiriin.

Artikkelissa kuvaillaan, että Weinsteinin olemuksesta ei tänä päivänä arvaisi päältä päin, että hän kuului vain pari vuotta sitten maailman merkittävimmän elokuvateollisuuden eniten valtaa omaaviin johtohenkilöihin.

Haastateltavien mukaan Weinsteinin ulkoinen olemus on riutunut, koska hän on ollut hiljattain isossa selkäleikkauksessa.

Sisäpiiriläisten mukaan Weinsteinin kokema muutos on kuitenkin vain fyysinen. Hänen ajatusmaailmansa ei ole juurikaan muuttunut kahden vuoden aikana.

CNN:n mukaan Weinsteinin lähipiiri alleviivaa, että Weinstein ei vaikuta olevan millään tavalla pahoillaan syytteistä. Sen sijaan hän on riidanhaluinen ja vakuuttaa syyttömyyttään. Weinstein myös suunnittelee paluuta elokuva-alalle oikeudenkäynnin jälkeen.

Lähipiirin mukaan Weinstein viettää kaikki päivänsä lähes erakoituneena Manhattanin-asunnossaan. Ystävän mukaan hän suhtautuu lähestyvään oikeudenkäyntiin ja häntä syyttäviin naisiin ”pakkomielteisesti”.

Weinstein myös googlaa itseään jatkuvasti.

– Jos hänen nimensä lukee missä tahansa jutussa, hän lukee sen, ystävä sanoo.

Toisen ystävän mukaan Weinstein ei enää aivan hahmota todellisuutta ja sitä, missä tilassa hänen uransa on.

– Hän kuvittelee, että Hollywood on hänelle anteeksipyynnön velkaa. Minusta tuntuu, että hän luulee tämän jutun ratkeavan ja että hänen uransa jatkuu sen jälkeen siitä mihin se jäi.

Weinsteinin asianajajat Donna Rotunno ja Damon Cheronis pysyvät kannassaan, että kaikki seksuaalinen kanssakäyminen Weinsteinin ja häntä syyttävien naisten välillä on tapahtunut yhteisymmärryksessä.

Weinsteinia syytetään vuonna 2013 tapahtuneesta raiskauksesta ja siitä, että hän olisi pakottanut tuotantoassistentin vastaanottamaan häneltä suuseksiä vuonna 2006.

Tästä on kysymys


Harvey Weinsteinin seksiskandaali ja sitä seurannut kansainvälinen Me too -kampanja alkoivat lokakuussa 2017. New York Times julkaisi silloin ison paljastusjutun, jossa kerrottiin elokuvamogulin hyväksikäytöstä ja alistamisesta.

Lehti kertoi, että Weinstein oli ahdistellut useita naisia ja luvannut vastineeksi edistää näiden uraa elokuvissa.

Oscar-voittajaa vaadittiin lopulta tilille ahdisteluista jopa 30 vuoden ajalta.


Harvey Weinstein toimi menestyneen Miramax-yhtiön keulakuvana. Hänen lonkeronsa ulottuivat takavuosina Hollywoodissa lähes kaikkialle.

Weinstein oli mukana tuottamassa esimerkiksi Taru Sormusten Herrasta -elokuvatrilogiaa, useampia Tarantino-elokuvia ja lukuisia muita Hollywoodin suuria kassamagneetteja.

Hän oli mukana voittamassa parhaan elokuvan Oscar-palkintoa elokuvasta Rakastunut Shakespeare vuonna 1999.
Tänä syksynä tuli maailmanensi-iltaan dokumentti Untouchable. Se kertoo Weinsteinin uran noususta ja tuhosta Hollywoodissa.

Ääneen pääsevät naiset, jotka syyttävät Weinsteinia alistamisesta ja seksuaalisesta häirinnästä ja raiskauksista.

Dokumentti esitettiin hiljattain Ylellä ja on edelleen katsottavissa Yle Areenassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt