Mikko Leppilammen luksuselämän toinen puoli paljastuu tv:ssä – vakavasti sairas Elisa-sisko asuu juontajan luona

Julkaistu:

Maria Veitola tapaa Yökylässä-sarjassa juontaja Mikko Leppilammen siskon.
Torstaina televisiossa nähdään Yökylässä Maria Veitola -sarjan jakso, jossa Maria Veitola vierailee näyttelijä ja juontaja Mikko Leppilammen kotona. Leppilampi asuu Espoon Westendissä hulppeassa talossa, jossa majailee tällä hetkellä myös hänen Elisa-siskonsa.

Sisarukset kertovat sarjassa, että Elisa muutti veljensä luo, sillä he molemmat olivat eläneet eristyksissä ja tarvitsivat toistensa tukea. Ennen Leppilammen luona asumista Elisa asui Kangasalla.

– Mulla on ollut terveyden kanssa tosi paljon haasteita. Sitten soitin Mikolle, että voinks mä tulla sun luo asumaan, Elisa kertoo Veitolalle.

Leppilampi toivotti siskonsa avosylin vastaan, sillä hänen talossaan riittää tilaa yllin kyllin.

– Pakkaa kamat ja tuu tänne. Katsellaan ihan rauhassa, kyllä tästä selvitään. Kerrot, mitä pitää hoitaa ja me saadaan se hoidettua. Mulle ei ole ikinä ollut vaikea puhua sulle, oli tilanne mikä tahansa. Meillä on samanlainen huumorintaju ja me on pystytty aina vähän nauramaan niille asioille ja vähän keventää. Ja mä tarvitsisin sitä, mulla ei ollut hyvä meininki, Leppilampi kertaa tapahtumia.

– Ei ollut mullakaan. Nyt on huomattavasti paljon parempi. Meillä on täällä tämmönen terapeuttinen kommuunielämä, Elisa jatkaa.


Myöhemmin sisarukset pohtivat sitä, miten erilaiset kortit heille on elämään jaettu. Leppilampi on yksi Suomen suosituimmista tv-kasvoista ja Elisa puolestaan on kamppaillut suuren osan elämästään vakavien terveysongelmien kanssa, jotka ovat hankaloittaneet hänen elämäänsä valtavasti.

Elisa avaa Yökylässä-jaksossa terveydentilaansa Veitolalle ja kertoo vuosia jatkuneesta piinastaan. Kun Elisa oli 16-vuotias, hänellä diagnosoitiin hyvänlaatuinen aivokasvain, joka leikattiin pois. Vaikka leikkaus onnistui, jätti se pysyvät jäljet.

– Siitä jäi aika sinnikäs tietynlainen epilepsia ja siinä meni varmaan 15 vuotta ennen kuin se saatiin kuriin, Elisa sanoo.

Vuonna 2004 Elisalla diagnosoitiin seuraava vakava sairaus. Hän kertoo Veitolalle, että hänellä todettiin krooninen tulehdussairaus paksusuolessa, jonka vuoksi hän on joutunut useaan otteeseen leikkauspöydälle.

– Mulla poistettiin koko paksusuoli. Oli vähän epäonnea matkassa ja toka leikkaus vähän epäonnistui ja piti heti parin kolmen päivän sisään tehdä toinen iso leikkaus. Sitten neljäs leikkaus, jossa yritettiin sulkea se avanne, se epäonnistui. Heräsin siitä ja oli aika iso shokki, että mulla on vieläkin avanne tossa ja mitä on tapahtunut.

Elisan mukaan tuoreen suunnitelman mukaan syksyllä on tarkoitus päästä uuteen leikkaukseen.


Leppilammen mukaan hänen siskonsa vastoinkäymiset ovat tuoneet perspektiiviä hänen omaan elämäänsä. Hän on tajunnut, etteivät hänen ongelmansa ole välttämättä aina niin suuria kuin hetkittäin saattaa tuntua. Välillä tuntuu myös epäreilulta, että toinen sisaruksista voi toteuttaa unelmiaan ja toisella ei ole mahdollisuutta siihen.

– Kyllä sitä pohtii tosi monta kertaa, että miten tää menee näin? Miten voi yhdelle tulla kaikki paska? Leppilampi miettii.

Suuret menot, suuret tulot

Leppilampi kertoo Yökylässä-sarjassa myös elinkustannuksistaan. Hän paljastaa Maria Veitolalle, että hänen täytyy nostaa joka kuukausi noin 16 000 euroa palkkaa, jotta hän saa katettua kulunsa.

Leppilampi avasi rahankäyttöään IS:lle aiemmin tällä viikolla. Hän kertoi, että suuri siivu hänen tuloistaan menee asuntoon ja autoon.

–  Mä voisin nyt vastata näin, että sen kämpän omistaa edelleen pankki. Mun auton omistaa edelleen pankki. Ne kulut on siis enimmäkseen lainanlyhennyksiä, hän sanoi IS:lle.


Leppilampi tunnusti huomaavansa toisinaan, että ihmiset eivät aina arvosta hänen tekemäänsä työtä samalla tavalla kuin joitakin muita töitä. Juontaja joutuu usein vakuuttelemaan ihmisiä, että myös hänen ammatissaan on välillä hyvin raskaita hetkiä.

– Jos vaikka kirvesmies tekisi näin paljon hommia, että saisi kulut maksettua, niin ihmiset olisivat, että ”jes”. Tilanteeni olisi eri, jos olisin jossakin perinteisemmässä ammatissa. Tämä vaan on vähän erilainen tämä viihdemaailma, Leppilampi pohti.

– Ihmiset ajattelevat helposti, että ”no tuo on vaan sellaista lätinää”. Mutta tämä on toisinaan todella raskasta, hän lisäsi.
Yökylässä Maria Veitola torstaina MTV3-kanavalla klo 21.00.