Laulajaveljekset Matti ja Teppo saivat kutsun Linnan juhliin – paljastivat odottaneensa kirjettä: ”On hienoa, että siltäkin taholta tulee arvostusta”

Julkaistu:

Linnan juhlat
Matti ja Teppo Ruohonen kertovat olevansa kutsusta otettuja.
Puolen vuosisadan mittaista uraansa parhaillaan konserttikiertueella juhlistava veljespari Matti ja Teppo ovat saaneet kutsun Linnan juhliin. Kutsu tipahti postiluukusta tämän viikon maanantaina.

– Olemme otettuja. On suuri kunnia osallistua Itsenäisyyspäivän juhliin. On hienoa, että siltäkin taholta tulee arvostusta ja huomiota, Matti toteaa.

– On juhlavuosi ja Mattikin täytti 70-vuotta, joten hiukan olimme odottavalla kannalla, Teppo paljastaa.

Kyseessä ei ole veljesten ensimmäinen kerta Linnassa. Kutsu kävi jo Martti Ahtisaaren kaudella. Kertaalleen kutsu tuli myös Tarja Haloselta.

Postilakon takia kutsu tuli tänä vuonna pari viikkoa normaalia aikaisemmin. Matin mukaan se on hyvä asia erityisesti vaimon kannalta, jolla on enemmän aikaa asuvalinnan tekemiseen.


Matin vaimo Anne Ruohonen on nähty julkisuudessa vain harvoin. Yhteishaastattelujakaan pari ei anna.

Matti arvelee, että tämän vuoden kutsu liittyy pitkään uraan ja saavutuksiin kevyen musiikin saralla. Myytyjä levyjä on yhteensä 1,5 miljoonaa. Kultalevyjä on yli kolmekymmentä ja platinalevyjäkin seitsemän.

Meneillään oleva konserttikiertue on näyttänyt, että suosio ei osoita hiipumisen merkkejä. Esimerkiksi Tamperetalo on myyty loppuun, kahdesti, peräkkäisinä iltoina. Ja ne illat ovat tiistai ja keskiviikko, jotka ovat myynnin kannalta kaikkein hankalimpia.

Tampereen keikat osuvat Itsenäisyyspäiväviikolle, jolla on kaikkiaan neljä keikkaa. Heti Linnan juhlia seuraavana päivänä kiertue pysähtyy Turun Logomoon, loppuunmyyty sekin, jo toistamiseen tällä rundilla.

– Se on aika tiukka viikko. Kaikki menee varmaan samassa sumussa, mutta on hienoa olla juhlavuonna mukana Linnan juhlissa, Teppo toteaa.

– Kun juhlallisuudet Linnassa ovat ohi, suuntamme joko hotelliin tai kotiin Turkuun. Emme ole vielä päättäneet kumman teemme.


Matin ja Tepon uusin levy Enemmän ilmestyi lokakuun lopulla. Matin säveltämän nimibiisin teksti on Juha Tapion.

– Meidän mielestä kyse on yhdestä uramme parhaasta levystä. Yleensä meillä on levyllä kymmenen kappaletta, nyt on yksitoista, Matti laskee.

Siis Enemmän siinäkin mielessä. Enemmän on luvassa myös juhlakiertueella, jonka päätöskonsertti 15. joulukuuta on Hartwall Arenalla, halleista suurimmassa.

Sen jälkeen veljeksillä on enemmän lomaa kuin koskaan, kokonaiset puoli vuotta.