Jennifer Aniston ja Reese Whitherspoon tylyttävät Hollywoodin ”narsistimiehiä”: ”He ajattelevat, että jokainen nainen haluaa maata heidän kanssaan”

Julkaistu:

Jennifer Aiston ja Reese Whitherspoon toivovat, että Hollywoodin elokuva-alalla tapahtuva ahdistelu loppuisi.
The Guardian uutisoi Jennifer Anistonin, 50, ja Reese Whitherspoonin, 43, kertoneen elokuva-alan ahdistelusta ja narsistisista miehistä. Lehti haastatteli näyttelijöitä marraskuun alussa Apple Tv+ -suoratoistopalvelussa julkaistun The Morning Show -sarjan tiimoilta.

Anistonia tai Whitherspoonia nähdään harvoin tähdittämässä televisiosarjoja. Hollywoodin supertähdet nähdään useammin valkokankaalla, mutta The Morning Show tekee poikkeuksen, sillä Aniston ja Whitherspoon ovat sarjassa sekä näyttelijöitä että tuottajia.


Sarja alkaa asetelmasta, jossa Steve Carrelin näyttelemä aamuohjelman juontaja Mitch Kessler saa potkut, kun häntä syytetään seksuaalisesta ahdistelusta.

Aniston ja Whitherspoon kertovat lehdelle, että sarjan alun juonenkäänne sai alkunsa vuoden 2017 lopulla ilmi tulleista syytöksistä, kun useat naiset syyttivät NBC today -ohjelman juontajaa Matt Laueria seksuaalisesta ahdistelusta. Syytösten seurauksena Lauer erotettiin.


Whitherspoon kertoi vuonna 2017 erään ohjaajan ahdistelleen häntä seksuaalisesti. Whitherspoon oli tuolloin 16-vuotias. Whitherspoon ei halua, että muut naiset joutuvat kokemaan samaa.

Aniston ja Whitherspoon eivät kuitenkaan haastattelussa halunneet puhua toimittaja Hadley Freemanille henkilökohtaisista kokemuksistaan enempää.

Todellisessa elämässä ja The Morning Showssa tulee vastaan tilanteita, joissa osapuolten kertomukset tapahtumien kulusta ovat täysin erilaisia.


– Jos on niin narsisti kuin monet näistä miehistä ovat, he kieltävät kaiken täysin: ”Se tapahtui yhteisymmärryksessä, se tapahtui yhteisymmärryksessä”. He ajattelevat tietenkin, että jokainen nainen haluaa maata heidän kanssaan, Aniston sanoi.
Whitherspoonin mielestä on tärkeää, että ahdistelusta ei puhuta vain naisten näkökulmasta. Myös tämä näkökulma tulee The Morning Showssa esille.

– Tämä ei ole kaikukammio, jossa pelkästään naiset puhuvat #metoosta. Tämä on itse asiassa sukupuolijakaumaltaan hyvin tasapainoinen keskustelu, koska myös miesten tarvitsee katsoa ohjelmaa. Todellista muutosta ei tapahdu, ellei nykyinen valtajärjestelmä hyväksy sitä, Whitherspoon sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt