Samu Haberin mitta tuli täyteen: purkautuu avoimesti Instagramin varjopuolesta – ”Ennen kuin lähetätte minulle alastonkuvia, niin...”

Julkaistu:

some
Sunrise Avenue -keulakuva varoittaa sosiaalisessa mediassa leviävistä huijauksista.
Sunrise Avenue -yhtyeen keulakuva Samu Haber julkaisi Instagramissa faneilleen muistutuksen siitä, että sosiaalisen median maailmassa liikkuu valtava määrä valheellista tietoa ja tarkoituksellista vedättämistä.

Haber, 43 vuotta, kirjoittaa halunneensa julkaista päivityksen, koska on ”kuullut paljon sairasta paskaa taas viime päivinä”.

– Minä, oikea Samu Haber, en koskaan tee seuraavia asioita: johda henkilökohtaisesti mitään hyväntekeväisyysorganisaatioita tai kerää rahaa, etsi sijoittajia start up -yritykselle, viestittele tai tekstaile millään julkaisualustalla kenenkään kanssa jota en tunne, käy salaisilla treffeillä tai myy mitään ”Haber-tuotteita” verkossa, mies purkautuu.

Muusikko sanoo tietävänsä, että netissä on joskus hankalaa erottaa, mikä on totta ja mikä ei. Hän myöntää tehneensä itsekin joskus netissä virheitä ja menettäneensä sen takia ”arvokkaita asioita”.

– Olin tyhmä, kuten kaikki meistä joskus.

– Mutta ennen kuin lähetätte minulle, Barack Obamalle tai Mikki Hiirelle rahaa, yhteystietoja tai alastonkuvia, ajatelkaa kaksi kertaa, Haber kirjoittaa.

Hän päättää kirjoituksensa huomauttamalla, että jos joku vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä on sitä.
Nuorten suosimissa sosiaalisen median palveluissa, kuten esimerkiksi Instagramissa liikkuu valtava määrä huijausyrityksiä ja feikkiprofiileja.

Somejätti Facebookin omistamalla Instagramilla on yli miljardi käyttäjäprofiilia, mutta joidenkin lähteiden mukaan jopa 95 miljoonaa profiilia siitä määrästä olisivat niin kutsuttuja feikkitilejä. Niitä käytetään monipuolisesti väärän tiedon levittämiseen.

IS:n Digitoday uutisoi viime keväänä, että somessa leviää huijaus, joka houkuttelee ihmisiä sijoittamaan virtuaalivaluuttaan. Facebookin uutisvirtaan nousee mainoksia, joissa komeilee tunnettujen julkkisten kasvoja ilman heidän lupaansa. Mainosten klikkaaminen vie huijaussivustolle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt