Tieto-Finlandiasta kisaa kuusi ehdokasta – kisaan ylsivät niin huippurikkaita kuin suomalaista metsää käsittelevät kirjat

Palkinnonsaajasta päättää emeritusprofessori, tietokirjailija Sixten Korkman.

Kuva kirjasta Hukkuneet.

6.11.2019 10:39

Tietokirjallisuuden Tieto-Finlandiaa tavoittelee kuusi teosta, jotka käsittelevät aiheita Egyptin historiasta Suomen huippurikkaisiin.

Ehdolla ovat Anssi Jokirannan, Pekka Juntin, Anna Ruohosen ja Jenni Räinän suomalaista metsää ja hakkuita käsittelevä Metsä meidän jälkeemme.

Palkinnosta kisaa myös Anu Kantolan ja Hanna Kuuselan Huipputuloiset – Suomen rikkain promille, joka käsittelee suomalaisia huippurikkaita ja heidän ajatuksiaan suomalaisesta yhteiskunnasta.

Taina Tervosen ja Anna Aution Hukkuneet käsittelee Välimereen hukkuneita ihmisiä ja sitä, miten Välimerestä tuli Euroopan suurin hautausmaa. Se kertoo pakolaiskriisistä niiden kautta, jotka eivät koskaan päässeet perille.

Tieto-Finlandiasta kisaa myös kolme historiaa käsittelevää kirjaa.

Ville Ropposen ja Ville-Juhani Sutisen Luiden tie – Gulagin jäljillä johdattaa lukijan Neuvostoliiton vankileirien synkkään historiaan antaen samalla leirien historialle inhimilliset kasvot.

Andrei Sergejeffin Egyptin historia – Kleopatran ajasta arabikevääseen käsittelee yhden arabimaailman merkittävimmän maan värikkäitä vaiheita laajasti. Aapo Roseliuksen ja Oula Silvennoisen Villi itä taas kertoo Suomen heimosodista ja Itä-Euroopan murroksesta vuosien 1918-1921 aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?