Tältä Hohto-elokuvan karmivat kaksoset näyttävät aikuisina – paljastivat erikoisia yksityiskohtia kauhuklassikon kuvauksista

Julkaistu:

elokuvat
Kauhuelokuvan kaksostytöt tekevät nykyään töitä asianajajana ja tutkijana.
Stanley Kubrickin ohjaama Hohto saattaa olla yksi 80-luvun pelottavimpia kauhuelokuvia. Monet katsojat muistavat erityisesti selkäpiitä karmivat pienet kaksostytöt.

Kaksosia näyttelivät kuvausten alkamisen aikaan vasta 10-vuotiaat lontoolaistytöt Louisa ja Lisa Burns. He kertoivat halloweenin kunniaksi Cosmopolitan-lehdelle, millaista oli tehdä ikonista kauhuelokuvaa lapsena.

Kaksoset totesivat haastattelussa, että he näyttivät luonnostaan kauhistuttavilta, joten he saivat roolin helposti.

– Jouduimme kuitenkin harjoittelemaan ajoitusta, jotta opimme sanomaan repliikkejä yhteen ääneen. Toistimme repliikkejä lukemattomia kertoja, jotta opimme sanomaan ne ontolla, yliluonnollisella äänellä, siskokset kertovat.


Kauhuelokuvan kuvaamisen luulisi olevan suorastaan traumatisoiva kokemus pienille lapsille. Brutaaleissa kohtauksissa veri roiskuu ja yliluonnolliset voimat ottavat vallan.

Burnsit paljastavat, että heidän meikkitaiteilijansa Tom Smith sai tehdä toden teolla töitä, että kokemus ei olisi kaksosille liian pelottava.

Tuotantotiimi oli jännittänyt erityisesti sitä kohtausta, jossa kaksoset itsensä tapetaan.

– Tom näytti meille, miten hän tekee tekoverestä niin uskottavan näköistä. Sitten hän antoi meille pullollisen sitä omaksi. Meillä on se edelleen tallella!


Burnsin siskokset eivät jatkaneet näyttelijänuraansa enää aikuisina. Daily Mail kertoi vuonna 2015, että Lisa tekisi nykyään asianajajan töitä ja Louisa puolestaan loisi uraansa tutkijana.

51-vuotiaat naiset eivät esiinny usein julkisuudessa.

Burnsit sanoivat Daily Mailille, että kauhuelokuvan tekeminen tuntui lapsen näkökulmasta enemmän hauskalta naamiaisjuhlalta kuin kauhukokemukselta. Elokuvan päätähti Jack Nicholson oli heille kuin suojeleva isähahmo.

– Jokainen päivä kuvauksissa tuntui siltä, että meidät on kutsuttu hienoihin juhliin ja olemme nuorimmat ja onnekkaimmat vieraat siellä, naiset kuvailivat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt