Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen sai kutsun itsenäisyyspäivän vastaanotolle – pyytää äänestäjiään päättämään, osallistuuko linnan juhliin

Julkaistu:

Sebastian Tynkkynen pyytää äänestäjiltään apua päätöksentekoon.
Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps) on julkaissut Facebook-sivullaan päivityksen, jossa pyytää seuraajiaan tekemään päätöksen siitä, osallistuuko hän itsenäisyyspäivänä Presidentinlinnassa järjestettäviin linnan juhliin.

– Pienestä pojasta pitäen olen katsonut TV:stä, kun valtaapitävät menevät kättelemään presidenttiä itsenäisyyspäivänä. En osannut kuvitellakaan, että vähävaraisen perheen pojalla olisi joskus mahdollisuus samaan, Tynkkynen kirjoittaa julkaisussaan.

Tynkkysen mukaan kutsu herättää hänessä kahdenlaisia tuntemuksia.

– Toisaalta kyseessä on elitistinen juhla, jossa yhteiskunnan kermaa kestitään kalliisti veronmaksajien rahoilla. Se tuntuu todella pahalta.

– Toisaalta linnan juhlat ovat itsenäisyyden juhlimisen viimeinen näkyvä linnake. Presidentin vastaanoton myötä TV:n ääreen kokoontuu 2,5 miljoonaa suomalaista katsomaan ohjelmaa, jossa Suomi ja isänmaallisuus nostetaan kunniaan.

Tynkkynen kirjoittaa, että kansallismielisenä ihmisenä hänelle on tärkeää kokoontua yhtenä päivänä vuodessa juhlimaan suomalaisuutta. Tynkkysen mielestä Suomi on enemmän kuin koskaan ”kansallisen identiteetin vahvistamisen tarpeessa”.Puoliso kutsuttu

Tynkkysen saama kutsu on julkaisun yhteydessä olevan kuvan mukaan osoitettu myös Tynkkysen Alan-rakkaalle.

Tynkkynen kertoi suhteesta sosiaalisessa mediassa keväällä 2018. Hän kertoi asiasta tuolloin Facebookissa ja Twitterissä.

– Sanoin poikaystävälleni vuosi sitten, että jos joskus uskallan tulla kaapista ulos, niin tämä on sitten se kuva, mikä menee parisuhdetilapäivitykseen. Koska se suorastaan hivelee homofoobikoiden silmiä. No niin, nyt se on sitten Facebookissa, Tynkkynen kirjoitti Twitterissä.


Tynkkynen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa viime kesäkuussa, että oma homous oli hänelle aluksi hirvittävä asia.

– Kun omalla kohdallani löysin niitä tuntemuksia itsestäni, niin mun eka reaktioni oli, että se tavallaan hirvitti. Siksi voin samaistua niihin (ennakkoluuloisiin) ihmisiin siinä, mitä he kokevat ja mistä lähtökohdista he noin ajattelevat.

Tynkkynen onnistui voittamaan hirvityksensä ja uskoo, että se onnistuu myös muilta.

– Tajusin itsekin, ettei tässä ole mitään pahaa. Uskon, että suhtautuminen muuttuu, kun ihmiset tutustuvat tällaisiin henkilöihin ja ovat heidän kanssaan tekemisissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt