Tuottaja Iiro Seppänen: ”Tarvitsin epäonnistumisia kasvaakseni ihmisenä”

Julkaistu:

tainola show
Tuottaja Iiro Seppänen sanoo vastoinkäymisten kasvattaneen häntä siksi ihmiseksi, joka hän nyt on 44-vuotiaana.

– Vaikka oma isäni oli paljon poissa, kun hän oli kotona, hän oli aina läsnä. Minä haluan olla omille lapsilleni läsnä ja elää heidän kanssaan aktiivista elämää, Iiro Seppänen sanoo Tainola Show -podcastissa.
Kapkaupungissa jo vuosia asunut Iiro Seppänen sanoo kaupungin olevan yksi maailman ihanimmista paikoista asua. Ensi keväänä Seppänen kuitenkin muuttaa Julia-vaimonsa sekä perheen lasten Freyan, 7 kk, ja Césarin, 10, kanssa Lontooseen. Muuttoa Iiro perustelee sillä, että lasten isovanhemmat asuvat Euroopassa ja näin heillä on mahdollisuus tavata lapsenlapsiaan useammin.

Puhuessaan lapsistaan Iiron äänessä on herkkyyttä. Hän sanoo haluavansa elää lastensa kanssa aktiivista elämää ja olla heille läsnä. Siksi Iiro on siirtynyt jo jokin aika sitten vaarallisista basehypyistä tuottajaksi.

– Haluan elää lasten kanssa aktiivista elämää. Olen vuosien varrella kokemusteni kautta aikuistunut, mutta onnekseni en ole aikuinen, Iiro Seppänen kertoo Tainola Show -podcastissa ja paljastaa myös, millaista perhe-elämää he elävät.


Omaa isäänsä, ex-politiikko Esko Seppästä Iiro kiittelee siitä, että tämä on ollut hyvä isä.

– Isällä oli uransa, mutta hän on ollut loistava isä ja kotona ollessaan aina läsnä. Hän on käytöksellään osoittanut sen, kuinka paljon hän rakastaa ja minäkin kerron usein lapsilleni, kuinka paljon heitä rakastan, Iiro kertoo.

Iiro Seppänen, Kolme elämää -kirjan (Siltala Kustannus) julkaissut entinen taikuri ja basehyppääjä kertoo avoimesti elämästään, kuoleman läheisyydestä ja vaikeistakin koettelemuksista. Päivääkään hän ei vaihtaisi pois, mutta ymmärtää lasten ja perheen tuoneen vastuuta.

– Tarvitsin kaikki epäonnistumiset, että pystyin kasvamaan ihmisenä. Menestykset eivät kasvata vaan virheet ja epäonnistumiset, Iiro Seppänen sanoo.

Aiemmin julkaistuja Tainola Show’n podcasteja ja videoita voit kuunnella ja katsoa tästä.

Kaikki Ilta-Sanomien podcastit löytyvät osoitteesta is.fi/podcast eli täältä.