Lasten- ja nuortenkirjojen Finlandiaa tavoittelee kuusi teosta – tekijälista on naisvoittoinen

Julkaistu:

finlandia
Palkinnonsaajan päättää muusikko Olavi Uusivirta.
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoa tavoittelee kuusi teosta. Ehdolla on klassikkokirjoja nuorille avaava tietokirja, romaaneja sekä kuvitettuja lastenkirjoja. Tekijälista on jälleen vahvasti naisvoittoinen.

Nuorille suunnatuista romaaneista ehdolla ovat WSOY:n julkaisemat Marisha Rasi-Koskisen Auringon pimeä puoli ja Anniina Mikaman Huijarin oppipoika. Auringon pimeä puoli on kustantajan mukaan scifillä leikittelevä mysteeriromaani, jossa nuori nainen alkaa selvittää menneisyyttään. Huijarin oppipoika puolestaan jatkaa 1800-luvun Krakovassa silmänkääntäjäkaksikko Tomin ja Wiktorin tarinaa.

Lena Frölander-Ulfin Nelson Tigertass (Förlaget) on kuvitettu lastenromaani. Suomeksi sen on julkaissut Teos Jaana Nikulan suomennoksena Nelson Tiikeritassu. Se kertoo Nelsonista, joka palaa isoisänsä luota kaupunkiin. Siellä totellaan sääntöjä eikä poiketa laumasta.

Maria Laakson kirjoittama ja Johanna Rojolan kuvittama Taltuta klassikko! (Tammi) on kirjallisuuteen keskittyvä tietokirja, joka lupaa tulkata tunnetut kirjaklassikot nykynuorille ymmärrettävään muotoon.

Kaija Pannulan kirjoittama ja Netta Lehtolan kuvittama lasten kuvakirja Kettujuttuja – kolme hännäkästä tarinaa (WSOY) kertoo taiteellisesta ketusta. Tomi Kontion (teksti) ja Elina Warstan (kuvitus) yhteistyönä syntynyt Koira nimeltä Kissa tapaa kissan (Teos) taas jatkaa aiemmassa kirjassa tavattujen hahmojen tarinaa ja kertoo esimerkiksi pelkojen voittamisesta ja rajoja murtavasta ystävyydestä.

Palkinnot jaetaan loppukuusta

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandian saajan valitsee ehdokkaiden joukosta tänä vuonna muusikko, näyttelijä Olavi Uusivirta. Palkinnot jaetaan 27. marraskuuta.

Finlandia-palkinto jaetaan vuosittain kolmessa kategoriassa, joista jokaisessa palkintosumma on 30 000 euroa.

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkintoehdokkaat seuloi kilpailuun lähetettyjen teosten joukosta kolmijäseninen raati, johon ovat tänä vuonna kuuluneet äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Hilkka Lamberg, kuvataiteilija Anssi Kasitonni ja erikoiskirjastovirkailija Henriika Tulivirta.

Tietokirjallisuuden ja kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat julkistetaan myöhemmin tällä viikolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt