Verotettavat tulonsa lähes viisinkertaistanut Jari ”Bull” Mentula osti jättituloillaan mökin

Julkaistu:

Jättitulot
Jari ”Bull” Mentula tienasi vuonna 2018 jättitulot.
Yrittäjänä ja kehonrakentajana tunnettu Jari ”Bull” Mentula, 43, tienasi vuonna 2018 huimat tulot. Mentula tienasi vuoden 2018 aikana huikeat 335 694 euroa. Siitä ansiotuloa oli 323 632 euroa ja pääomatuloa 12 062 euroa.

Suurten tulojen myötä tulivat myös suuret verot. Vuoden 2018 aikana Mentula maksoi veroja kaikkiaan mittavat 156 874 euroa. Mentulalle maksettiin palautuksina 1743 euroa, joten myös verosuunnittelussa mies oli onnistunut.

Ansioiden valossa mitattuna vuosi 2018 oli Mentulan taloudellisesti parhaimpia. Vuoteen 2017 verrattuna hän onnistuikin lähes viisinkertaistamaan tulonsa. Tuolloin mies tienasi ”vain” 59 139 euroa ansiotuloja ja maksoi veroja ja mätkyjä yhteensä 25 338 euroa. Pääomatuloja miehelle karttui 22 000 euroa.

Mentulan tulot tulevat hänen Bull’s Consulting Oy -yrityksestään, josta hän nostaa itselleen palkkaa.

– Tuloni ovat peräisin yrityksestäni, jonka omistan, joten nostan rahaa sieltä tarpeen mukaan. Vuonna 2017 oli tarpeita vähemmän kuin nyt verotiedoista ilmi tulevana vuonna, Mentula kertoo.

Mentulan konsultointifirmalla on paljon eri tulonlähteitä.


– Tehdään verkkovalmennuksia ja luentoja. Ne ovat yritykseni pääasialliset tulonlähteet, Mentula avaa.

Verotiedoista ilmi käyvänä vuonna suurin hankita on ollut perheen mökki, johon on uponnut sievoinen summa.

– Ollaan hankittu mökkiä ja sellaista. Iso osa rahantarpeesta liittyy tällaisiin asioihin. Hyvin on mennyt.

Tulevaisuuden suhteen Mentula on toiveikas. Yritystoiminta ei ole hiipumassa.

– Tämä vuosi meni tällä tavalla ja toivottavasti ensi vuonnakin tulos on yhtä hyvä. Uskon, että se on, Mentula sanoo.

Vuonna 2017 Mentula kertoi Ilta-Sanomille yrityksensä toiminnasta.

Mentulan mukaan se, että rahaa on, ei tarkoita, että sitä tarvitsisi käyttää.

– Veroneuvojat kertovat, miten paljon osinkoja otan, ja sen verran minä poika otan. Jos sillä summalla ei normaali verkkarimies pärjää, niin silloin talous ei ole tasapainossa, Mentula kertoi tuolloin.

Mentulan mukaan ”salaisuus” mainioon liikemenestykseen ei ole monimutkainen. Pitää uskoa omaan työhön ja uskaltaa yrittää. Menot täytyy pitää minimissä.

– Ei minulla ole mitään kaupallista tutkintoa. Hemmetin moneen asiaan soveltuu perusmaalaisjärki. Sinulla on tietyn verran tuloja, ja kun menot karsitaan minimiin eikä tehdä turhia hankintoja, niin rahaa säästyy, Mentula kertoi.

– Mitään ei olisi tullut, jos en tekisi todella kovasti tämän eteen töitä. Vapaapäiviä en juuri voi pitää. Se on täytynyt vain hyväksyä.

Jari ”Bull” Mentula on tuli tunnetuksi ammattilaiskehonrakentajana ja valmentajana. Hän on luotsannut FitFarm-yhtiötä yhdessä Jutta Larmin kanssa vuodesta 2010 ja valmentaa työkseen fitnessurheilijoita sekä -kuntoilijoita.

Mentula on naimisissa ja asuu Tampereella yhdessä vaimonsa Maruzellan sekä pariskunnan kahden lapsen, kaksivuotiaan Romeon ja puolen vuoden ikäisen Robinin kanssa. Pari meni naimisiin Kreikassa vuonna 2016.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt