Somen tulokuningatar Sara Vanninen paljastaa, mistä hänen huimat tulonsa koostuvat – yhdellä somekuvalla voi tienata jopa 1000 euroa - Viihde - Ilta-Sanomat

Somen tulokuningatar Sara Vanninen paljastaa, mistä hänen huimat tulonsa koostuvat – yhdellä somekuvalla voi tienata jopa 1000 euroa

Suomen suosituimpiin bloggareihin kuuluva Sara Vanninen avaa, millaisista työtehtävistä hänen huimat tulonsa koostuvat.

4.11.2019 19:01

Lista Suomen tunnetuimpien sosiaalisen median tähtien tienesteistä todisti jälleen, kuinka somessa ja blogimaailmassa voi tienata sievoisia summia.

Lue lisää: Näin hurjia summia Suomen tunnetuimmat sometähdet tienasivat – bloggaaja Sara Vanninen kahmaisi yli 200 000 euron tulot

Tunnettujen sosiaalisen median vaikuttajien ylivoimaiseksi palkkakuningattareksi nousi suosittua Sara Tickle -blogia kirjoittava Sara Vanninen. Vuonna 2018 Vanninen, 28, tienasi ansiotuloja huimat 234 000 euroa ja pääomatuloja 1253 euroa.

Bloggaaja kaksinkertaisti tulonsa edellisvuodesta. Vuonna 2017 naiselle karttui ansiotuloja 112 753 euroa ja pääomatuloja 433 euroa. Mätkyjä hän maksoi tuolloin 11774 euroa.

Mistä sometähden huikeat tulot sitten koostuvat? Puhelimitse tavoitettu Vanninen avaa mielellään työnkuvaansa.

Vannisen blogi keskittyy erityisesti hyvinvointiin, urheiluun ja muotiin. Pelkästään Instagramissa häntä seuraa yli 45 000 käyttäjää.

–Yhden Instagram-kuvan palkkio voi pyöriä tonnista ylöspäin, Vanninen paljastaa.

Bloggarin mukaan suuri osa hänen työajastaan kuluu sisältöyhteistöihin, eli kuvien ja somepostauksia suunnittelemiseen ja toteuttamiseen niin omiin kuin asiakkaiden sosiaalisen median kanaviin. Lisäksi Vanninen luennoi ja pitää tapahtumia, kuten workshoppeja.

Tiivistettynä Vannisen yritystä voi kutsua yhden naisen mediatoimistoksi.

– Esimerkiksi viime viikolla olin luennoimassa eräälle mainostoimistolle sometrendeistä. Muutama viikko sitten tein kuvausreissun Budapestiin.

Vaikka Vannisen työhön sisältyy myös matkustelua ja skumppalaseja, ei työ ole pelkkää glamouria. Työhön kuuluu myös pitkiä päiviä ja paperityötä.

– Tänään olen tykittänyt raportteja, työntouhussa toimistollaan oleva Vanninen kertoo.

Yhden Instagram-kuvan palkkio voi olla yli tuhat euroa

Vannisella on useampia pitkäaikaisia vuosiyhteistyökumppaneita, jotka ovat hänen mukaansa yleensä rahakkaimpia yhteistöitä.

Vannisen mukaan yhden yhteistyönä toteutetun Instagram-julkaisun palkkio riippuu hyvin monesta asiasta, kuten siitä, kuinka paljon sen taustalla on suunnittelua ja tapaamisia asiakkaan kanssa. Keskimääräistä palkkiosummaa onkin vaikea arvioida.

– Yhden Instagram-kuvan palkkio voi pyöriä tonnista ylöspäin, hän kuitenkin paljastaa.

Avoin kirjoitus tuntuvista mätkyistä: ”En ole koskaan häpeillyt rahasta puhumista”

Vanninen puhunut avoimesti rahasta ja tuloistaan myös sosiaalisessa mediassa ja blogissaan. Hän on muun muassa kertonut sijoittavansa rahastoihin, joissa hänellä on kiinni tällä hetkellä noin 140 000 euroa. Lisäksi hän lahjoittaa kuukausittain hyväntekeväisyyteen ja on ostanut omistusasunnon Helsingistä yhdessä puolisonsa kanssa.

– Olen pitänyt keskustelun avoimena. En ole koskaan häpeillyt rahasta puhumista, enkä usko, että tuloni ovat olleet läheisilleni mikään pommi tai salaisuus. Lähipiirini tietää, että teen paljon töitä.

Vanninen kertoi jo lokakuussa avoimesti saaneensa huomattavan summan mätkyjä, yhteensä 74 649 euroa.

– Eilen tipahti myös vihdoin verotuspäätökseni viime vuodelta: 75 000 euroa mätkyjä. En oikeasti voinut muuta kuin nauraa. Miten pieleen voi ihminen tulonsa arvioida? Noh, onneksi tähän oli jokseenkin varauduttu. Jessus, Vanninen kommentoi tuntuvia mätkyjä blogissaan.

Vanninen avaa tarkemmin mätkyjään myös IS:lle.

– En ole kolmeen aikaisempaan vuoteen maksanut ennakkoveroja. Olen yleensä maksanut kaikki verot kerralla vuoden lopussa. Tässä oli ehkä hieman sama juttu – maksoin jonkin verran ennakkoveroja, mutta suurimman osan vasta loppuvuodesta. Sen takia summa kuulostaa niin pahalta.

Vaikka Vanninen onkin löytänyt itsellään sopivan alan, ja myös tienestit ovat varsin mukavat, on alalla omat haasteensa.

– Tällä alalla täytyy olla monessa asiassa hyvä ja valmis kehittämään omaa osaamistaan. Ala kehittyy niin nopeasti, että ei oikein ole käsitystä siitä, missä ollaan viiden vuoden päästä.

– Saan kuitenkin olla kiitollinen siitä, että töiden määrä on ollut kasvussa jo useamman vuoden, yksi Suomen tunnetuimmista bloggareista päättää.

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä.

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?