Mikko Leppilampi lataa nyt suorat sanat raha-asioistaan – näin hän käyttää 16 000 euroa kuukaudessa

rac

Julkaistu:

Tulot ja verot 2018
Vuonna 2018 yli 200 000 euroa tienannut Mikko Leppilampi kertoi tarvitsevansa kuukaudessa 16 000 euroa kulujensa kattamiseen. Nyt hän paljastaa, mihin rahat oikeasti menevät.
Muun muassa Tanssii tähtien kanssa -suosikkiohjelman juontajana tunnettu Mikko Leppilampi on vuosi toisensa jälkeen lukeutunut Suomen parhaiten ansaitseviin televisiokasvoihin.

Yllä oleva video: Näin etsit kenen tahansa suomalaisen verotiedot.

Vuonna 2018 Leppilammelle karttui ansiotuloja huimat 199 178 euroa. Pääomatuloja kertyi 70 621 ja mätkyjä hänelle tuli maksettavaksi 39 299 euroa. Leppilampi tienasi siis noin 22 000 euroa kuukaudessa.
Leppilampi nähdään tulevana torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Ohjelmassa hän avautui Veitolalle taloudellisesta tilanteestaan sekä kiivaasta työtahdistaan. Tuolloin Leppilampi paljasti nostavansa itselleen palkkaa omalta yritykseltään kuukausittain 16 000 euroa.


Suosikkijuontaja ei kuitenkaan ohjelmassa eritellyt, mihin hän kuukausittaisen palkkansa käyttää. Nyt mies kuitenkin paljastaa Ilta-Sanomille, että todellisuudessa suurin siivu palkasta menee aivan muualle kuin miehen omiin taskuihin. Vuonna 2018 Leppilampi maksoi veroja 110 394 euroa.

– Se oli hyvin pitkä ja tärkeä keskustelu, mikä ohjelmassa käytiin niistä taloudellisista asioista. Minulla on kuluja ja kun ei rupea kikkailemaan, niin veroprosentti on korkea. Silloin palkkaa pitää nostaa reilusti eikä se tilanne ole mitenkään ideaali, Leppilampi selittää.

– Mä voisin nyt vastata näin, että sen kämpän omistaa edelleen pankki. Mun auton omistaa edelleen pankki. Ne kulut on siis enimmäkseen lainanlyhennyksiä, hän jatkaa.

Vaikka Leppilammen hurjalta kuulostava palkkataso nostettiinkin otsikoihin heti jakson ilmestyttyä suoratoistopalveluun, ei hän kadu mitään sanomaansa. Mies kuitenkin harmittelee sitä, miten ihmiset ympärillä ovat asiaan suhtautuneet.

– Suomessa se vaan on valitettavasti niin, että kun sä puhut tuollaisista asioista, niin se herättää kauheasti vastareaktioita. Ikään kuin se olisi joltain muulta pois. Se on karua peliä, Leppilampi toteaa.


Leppilampi tunnusti toisinaan huomaavansa, että ihmiset eivät aina arvosta miehen tekemää työtä. Mies joutuu usein vakuuttelemaan ihmisiä siitä, että myös hänen ammatissaan voi olla, ja onkin, hyvin raskaita hetkiä.

– Jos vaikka kirvesmies tekisi näin paljon hommia, että saisi kulut maksettua, niin ihmiset olisivat, että ”jes”. Tilanteeni olisi eri, jos olisin jossakin perinteisemmässä ammatissa. Tämä vaan on vähän erilainen tämä viihdemaailma, Leppilampi pohtii.

– Ihmiset ajattelevat helposti, että ”no tuo on vaan sellaista lätinää”. Mutta tämä on toisinaan todella raskasta, hän lisää.


Sekä näyttelijänä, että juontajana tutuksi tullut Leppilampi on aiemmin ollut varsin varovainen sen suhteen, mitä itsestään julkisuudessa kertoo. Hän kokee, että osallistuminen Yökylässä-ohjelmaan oli hänelle juuri oikea tapa avata elämäänsä ihmisille aiempaa enemmän.

– Tämä oli mulle todella iso askel. Aikaisemmin mulla ei ole ollut mitään tarvetta avata itseäni ja olen ollut aika tarkka asioista tähän asti. Luulen, että ihmisten on ollut aika vaikea saada kiinni siitä, että kuka minä oikein olen, Leppilampi pohdiskelee.

– Mulla oli kyllä tarve puhua, mutta en ole ikinä jännittänyt mitään niin paljon kuin tätä. Päätin jo etukäteen, etten halua sörkkiä sitä jaksoa vaan nostin kädet pystyyn ja totesin, että tulee mitä tulee, niin tällainen minä olen.

Ohjelmassa Leppilampi avautuukin paitsi taloudellisesta tilanteestaan, myös yksityiselämästään. Torstaina nähtävässä jaksossa mies kertoo tapailevansa 24-vuotiasta Beata Pappia. Leppilampi kuitenkin painottaa seisovansa edelleen kaiken sanomansa takana.

– Se jakso tavallaan kouraisee juuri sopivasti. Tulee sellainen olo, että enhän mä voi noin sanoa ja enhän mä tuollainen ole. Mä en sano tuollaista enkä puhu näistä asioista. Mutta sehän on tässä juuri se pointti, hän toteaa.