Maisa Torpan minituloissa ei hurraamista – vuositulot köyhyysrajan alapuolella - Viihde - Ilta-Sanomat

Maisa Torpan minituloissa ei hurraamista – vuositulot köyhyysrajan alapuolella

Julkaistu: 4.11.2019 8:48

Maisa Torppa tienasi vaatimattomasti vuonna 2018.

Tv-persoona ja somejulkkis Maisa Torpan suhde rallitähti Jari-Matti Latvalan kanssa ajautui karille tänä syksynä. Latvala tiedotti lokakuun puolivälissä, että häät Torpan kanssa on peruttu. Monacossa ja Espoossa majaa pitänyt ex-pariskunta ilmoitti myöhemmin myös purkaneensa kihlat ja eronneen lopullisesti.

Video yllä: Näin etsit kenen tahansa suomalaisen verotiedot.

Uusimpien verotietojen mukaan Torppa tienasi vaatimattomasti vuonna 2018. Torpan ansiotulot olivat 12 015euroa, kun taas pääomatulot olivat 1 euro. Mätkyjä hän sai 292 euroa.

Julkkiskaunottaren vuositulot jäävät köyhyysrajan alapuolelle. Köyhyysraja Suomessa on 14 750 euroa vuodessa.

Sen sijaan Jari-Matti Latvalalla ei ole Suomessa verotettavia ansiotuloja.

Latvala maksaa veronsa ulkomaille, sillä mies asuu pääasiallisesti Monacossa.

Latvala on kuulunut MM-sarjan kärkikuljettajiin useita vuosia. Viimeistään siinä vaiheessa, kun hän siirtyi Toyotalle vuonna 2017, hänen peruspalkkansa on ollut IS:n asiantuntijalähteiden mukaan vähintään 1–1,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Hulppeasti tienaava Latvala, 34, kertoi lokakuussa Ilta-Sanomille joutuneensa verokarhun syyniin.

– He ovat eri mieltä siitä, missä minä asun. Vuonna 2018 alkoi verottajan kanssa prosessi, jota käydään edelleen läpi. Se on ollut niin raskas, että se on vienyt minulta energiaa ja voimia, Latvala sanoi.

IS:n eri lähteistä saamien tietojen mukaan verottajan ja Monacossa vuodesta 2009 asuneen Latvalan taistelussa on kysymys useammasta miljoonasta eurosta. Verottaja ei ilmeisesti ole vakuuttunut, että rallitaituri olisi ollut riittävästi vuorokausia ulkomailla vuodessa välttääkseen ansiotuloverojen maksun Suomeen.

Torppa puolestaan kertoi keväällä aloittaneensa työt lentoemäntänä. Maaliskuussa Torppa kertoi valmistuneensa lähihoitajaksi, mutta paljasti kuitenkin jatkavansa edelleen opiskelemista hoitoalalla lentoemännän töistä huolimatta.

Torppa ja Latvala alkoivat seurustella reilu neljä vuotta sitten, keväällä 2015. Vuoden 2015 verotietojen perusteella Torppa olisi tienannut tällöin Latvalaa enemmän.

Hänen ansiotulonsa olivat 10 795 euroa, kun taas Latvalan Suomeen verotettavat tulot ovat 10 158 euroa. Latvala kuitenkin on maksanut suuren osan veroistaan ulkomaille.

Torppa ja Latvala antoivat ensimmäisen yhteishaastattelun Me Naisille syyskuun 2016 lopulla. Tuolloin keskustelua nosti Latvalan lausunto siitä, että hän haluaa maksaa Torpan elämisen.

– Arvostan valtavasti, että Maisa hoitaa kotipuolen elämästämme ja tukee minua urallani. Yritän myös kompensoida sitä. Haluan maksaa Maisalle reissuja ja taata, että hän saa kaiken tarvitsemansa, Latvala sanoi lehdessä.

Myös Maisa Torppa oli yhtä mieltä rakkaansa kanssa.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että mies on perheen pää. Hän tuo perheeseen turvan, ja minä hoidan mieluusti kodista oman osuuteni.

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä.

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta.

Lisää aiheesta