Sampo Kaulaselle mittavat mätkyt – lasku nosti ”stressin nokkaan”: ”Ensi vuonna lupaan, että se on nolla euroa mätkyjä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Sampo Kaulaselle mittavat mätkyt – lasku nosti ”stressin nokkaan”: ”Ensi vuonna lupaan, että se on nolla euroa mätkyjä”

Verohallinto muisti kauppias Sampo Kaulasta 30 000 euron mätkyillä.

4.11.2019 6:45

Jounin Kauppaa Kolarin Äkäslompololla pyörittävä kauppias ja mediapersoona Sampo Kaulanen on jo useamman vuoden ajan saanut verohallinnolta ikävää postia. Vuosi sitten Kaulaselle, 40, pamahti maksettavaksi 75 000 euroa mätkyjä, vuonna 2017 vastaava summa oli 25 000 euroa.

– Tänä vuonna verohallinto muisti sillä perinteisellä 30 000 euron laskulla, Kaulanen paljastaa Ilta-Sanomille.

Mätkyt eivät kuitenkaan tulleet Kaulaselle yllätyksenä. Vaikka uudesta asiasta ei hänen kohdallaan ole kyse, nostaa verohallinnon päätös luonnollisesti stressitason hetkeksi korkealle.

– Siis totta kai, kun tuollaisista summista puhutaan, niin nousee aina stressi nokkaan. Mutta se oli tiedossa eikä siinä mitään ihmeempää. Maksellaan pois, Kaulanen pohtii.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka voit selvittää kenen tahansa suomalaisen verotiedot.

Sampo Kaulanen on tullut tutuksi kauppiaana ja mediapersoonana.­

Kaulanen kertoo vähentäneensä työntekoa mittavasti vuoden 2018 aikana, mikä näkyy myös sen vuoden tuloissa. Tarkkoja tulojaan Kaulanen ei muista, mutta vakuuttaa vuoden olleen taloudellisesti ”ihan hyvä”.

– Oli se semmoinen ihan perus hyvä vuosi. Tietenkin vähän riippuu mihin vertaa. Vähensin merkittävästi työkuormaa, eli vuosi oli taloudellisesti aiempia heikompi, mutta hengellisesti parempi, Kaulanen sanelee.

– Ainakin henkinen pääoma on kasvanut.

Vuonna 2019 Kaulanen pyhitti ison siivun ajastaan kirjaprojektille. Toimittaja Riku Siivosen kirjoittava elämäkerta Sampo Kaulanen, Suomen sympaattisin kauppias ilmestyi 25. lokakuuta. Kaulanen uskoo, että projekti heijastuukin ensi vuoden verotukseen ja tulotasoon.

– Ensi vuonna on pakko alkaa tekemään taas enemmän töitä, kun alkaa kirstunpohja näkyä, mies naureskelee.

Mätkyjä kauppias ei kuitenkaan aio enää ensi vuonna maksaa. Tämä sai olla viimeinen kerta.

– Ensi vuonna lupaan, että se on sitten nolla euroa mätkyjä. Joka vuosi olen tämän sanonut, mutta ensi vuonna se tulee tapahtumaan, Kaulanen vakuuttaa.

Sampo ja Minttu Kaulanen tapasivat vuonna 2010 Diili-ohjelman kuvauksissa.­

Sampo Kaulanen tuli tutuksi suomalaisille yhdeksän vuotta sitten Diili-ohjelman kilpailijana ja kuvauksissa hän tapasi myös vaimonsa Mintun. Kaulanen on tunnustanut menneensä mukaan ohjelmaan markkinoidakseen yritystään, isoisänsä Äkäslompoloon perustamaa Jounin kauppaa.

Vuonna 2018 Kaulanen voitti Selviytyjät Suomi -ohjelman ensimmäisen tuotantokauden. Palkinnoksi voitostaan hän kuittasi mittavan 30 000 euron potin.

Ketkä Suomessa tienasivat yli 100 000 euroa? Katso IS:n verokoneesta.

Lue kaikki uutiset tuloista ja veroista täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?