Tapolan makkarasuvun traaginen vuosi: Mervi Tapola nukkui pois, aiemmin perheessä jouduttiin hautaamaan myös äiti ja veli - Viihde - Ilta-Sanomat

Tapolan makkarasuvun traaginen vuosi: Mervi Tapola nukkui pois, aiemmin perheessä jouduttiin hautaamaan myös äiti ja veli

Kuluneen vuoden aikana sekä Mervi Tapola, Kyllikki Tapola että Jarmo Tapola ovat nukkuneet pois.

Kuluneen vuoden aikana sekä Mervi Tapola, Kyllikki Tapola että Jarmo Tapola ovat nukkuneet pois.

Julkaistu: 1.11.2019 17:32

Mervi Tapola menehtyi keskiviikkoaamuna.

Matti Nykäsen entinen puoliso Mervi Tapola menehtyi keskiviikkoaamuna, 30. lokakuuta. Tapola oli kuollessaan 65 vuotias. Tiedon kuolemasta vahvisti Ilta-Sanomille Tapolan tytär Linda Heinonen.

Tapolan suvulla on takanaan raskas vuosi. Syksyllä 2018 Merviin iski outo bakteeri, ja hänen syöpälääkityksensä piti keskeyttää. Tapola sairasti parantumatonta vatsasyöpää, joka diagnosoitiin vuonna 2017.

Kyllikki Tapola

Kyllikki Tapola

Suurin suru iski 20. syyskuuta 2018, kun Tapolan äiti, lihanjalostustehdas Tapolan perustaja ja hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja ja jäsen Kyllikki Tapola menehtyi. Kyllikki Tapola oli kuollessaan 84-vuotias. Vuosien varrella Kyllikki Tapola palkittiin pitkästä urastaan yrittäjänä useilla palkinnoilla.

Suru-uutiset eivät kuitenkaan loppuneet siihen. Heinäkuussa 2019 Mervi Tapolan veli, Jarmo Tapola menehtyi yllättäen äkilliseen sairaskohtaukseen. Hän oli kuollessaan 63-vuotias.

Jarmo Tapola

Jarmo Tapola

Jarmo Tapola oli äitinsä tapaan lihanjalostustehdas Tapolan palveluksessa ja ennen kuolemaansa hän toimi yrityksen hallituksen puheenjohtajana. Ilta-Sanomien tietojen mukaan hän sairasteli pitkään ennen kuolemaansa ja vietti sairaalassa pitkiä aikoja.

Mervi Tapola kertoi joulukuussa 2018 Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa, että äidin kuolema ja hautajaisjärjestelyt veivät syöpäsairaan naisen voimia tuolloin entisestään. Mervi Tapola oli jo hyvin sairas, kun hänen äitinsä kuoli. Kyllikki Tapola teki töitä perheyrityksessä lähes päivittäin erittäin iäkkäänäkin.

– Äidin kuolema ja hautajaisjärjestelyt veivät voimia. Nyt on edessä perunkirjoitus ja äidin asunnon tyhjentäminen, Tapola kertoi tuolloin.

Mervi Tapola

Mervi Tapola

Toisin kuin veljensä, Mervi ei koskaan innostunut luomaan omaa uraa perheen yrityksessä, vaikka siihen varmasti olisi ollut mahdollisuus. Koululaisena Mervi tosin paiski töitä perheen yrityksessä, jonka kuuluisin tuote on Tapolan mustamakkara. Mervi Tapolan perhe tiettävästi myös vastusti Mervin avioliittoa Nykäsen kanssa.

Tytär Linda Heinonen kertoo Mervin kuolleen keskiviikkoaamuna sairaalassa. Tapola sairasti parantumatonta vatsasyöpää, joka oli levinnyt myös maksaan. Lisäksi nainen sai vuonna 2015 aivoinfarktin, josta hän kuitenkin toipui.

– Kauhealta tuntui, kun sanottiin, että syöpä on parantumaton, Mervi Tapola totesi Ilta-Sanomille syyskuussa 2017.

Tuoreimmat osastosta