Näin Mikko Leppilampi on tienannut muhkean omaisuutensa – vuositulot yli 180 000 euroa - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin Mikko Leppilampi on tienannut muhkean omaisuutensa – vuositulot yli 180 000 euroa

Mikko Leppilampi kertoo Maria Veitolalle maksavansa itselleen palkkaa 16 000 euroa kuukaudessa.

1.11.2019 14:55

Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa vieraillaan ensi viikolla Mikko Leppilammen kotona Espoon Westendissä.

Ohjelmassa Veitolan ja Leppilammen keskustelu ajautuu työhön ja siihen, kuinka suuri rooli työllä on miehen elämässä.

Leppilampi myöntää, ettei hänellä juurikaan ole vapaapäiviä. Hän toteaa, että töitä on tehtävä, jos haluaa ylläpitää elämäntyylin.

– On kovat kulut. Jos panostaa elintasoon, että on hyvät puitteet, niin on vain painettava.

Veitola kysyy, kuinka paljon hänen pitää tienata palkkatuloja kuukaudessa, että hän saa pidettyä yllä elämäntyylinsä.

– Kyllä se on pakko maksaa palkkana 16 000 euroa kuukaudessa.

– 16 000? Kyllä sen eteen saakin tehdä duunia, Veitola hämmästelee.

– Joo, mutta puolet menee veroon, Leppilampi toteaa.

Julkisten verotietojen mukaan Leppilampi keräsi jo vuonna 2006 ansiotuloa 125 796 euroa. Pääomatuloja hänellä ei vielä tuolloin ollut.

Vuosi 2009 oli hieman hiljaisempi näyttelijän ja juontajan taloudessa. Verotettava ansiotulo jäi 1 130 euroon.

2012 oli jälleen vilkkaampi ajanjakso. Leppilammen verotettava tulo nousi 112 400 euroon. Vuonna 2013 näyttelijä ansaitsi 97 160 euroa.

Tanssii tähtien kanssa -juontaja tienasi vuonna 2017 165 288 euroa ansiotuloa ja 22 082 euroa pääomatuloa. Mies joutuu kuitenkin maksamaan mätkyjä jopa 44 954 euroa.

Edellisvuonna näyttelijänäkin työskentelevän Leppilammen tilipussiin kilahti 91 879 euroa ansiotuloa, joten miehen tulot ovat nousivat aiemmasta.

Mikko Leppilampi on vakiinnuttanut asemansa Suomen tunnetuimpien tv-juontajien joukossa juontamalla Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa yhdeksän kauden verran.

– Tein TTK:n kohdalla aikoinaan ratkaisun, että hyppään tosi näkyvään viihdeformaattiin täysillä mukaan. Se käänsi selkeästi yhden lehden elämässäni, Leppilampi kertoi IS:lle TTK:n pressitilaisuuden kulisseissa.

Leppilampi kuvailee, että TTK on vahvistanut hänen itsetuntoaan juontajana. Omat rutiinitkin ovat jo vakiintuneet kulissien takana.

– Minulla on lavasteissa oma ”kiskani”, jossa minulla on oma tuuletin, juomapullo, muistiinpanovälineet ja kurkkupastillit, hän nauraa.

TTK:n sunnuntai-iltaisin tv:ssä näkyvän suoran lähetyksen kaikki repliikit käsikirjoitetaan etukäteen. Perjantaiaamuisin on palaveri, jossa runko tehdään valmiiksi. Leppilampi on esittänyt toiveen, että haluaisi viimeistään lauantaiaamuna lopulliset juontokortit käsiinsä.

– Käytän koko lauantain siihen, että opettelen repliikkejäni. Tavoitteeni on, että osaan ne ulkoa, kun menen sunnuntaina studioon.

Leppilampi onkin siitä poikkeuksellinen juontaja, että hän ei pääsääntöisesti käytä juontokortteja tai prompteria lainkaan apunaan lavalla, vaan yrittää aina muistaa vuorosanansa ulkoa.

– Haluan esiintyä kädet ja pää vapaana. En tykkää sitoutua niihin kortteihin. Esityksestä tulee siten luontevampi, hän pohtii.

Lähetyspäivän aamuna juontaja käy aina treenaamassa, jotta hänen fyysinen vireensä on lähetyspäivänä huipussaan.

– Se voi kuulostaa tyhmältä, mutta haluan pysyä tietyssä pukukoossa, jotta minulla on hyvä olla itseni kanssa.

Yleisön rentouttaminen on tärkeä osa juontajan työtä. Siksi Leppilampi ei koskaan pakene kulissien taakse lähetyksen aikana, vaan juttelee yleisön kanssa mainoskatkojen aikana. Silloin huulenheitto voi olla hyvinkin roisia.

– Monet ovat sanoneet, että miksi olet niin erilainen silloin kun kamera käy. Formaatti on kuitenkin sellainen, että kaikki vitsit eivät siihen sovi, Leppilampi toteaa.

Helmiä ja sikoja. Pääosissa Mikko Leppilampi, Laura Birn, Amanda Pilke, Unto Helo, Timo Lavikainen, Jimi Pääkallo.­

Leppilampi on näytellyt 29 elokuvassa. Parhaiten hänet muistetaan leffoista Veijarit sekä Helmiä ja Sikoja. Jälkimmäinen toikin näyttelijälle parhaan miespääosan Jussin vuonna 2004.

Leppilampi on nähty myös 10 tv-sarjassa, kuten Downsiftaajat, Sorjonen, Kimmo ja Keisari Aarnio.

TTK:n lisäksi Leppilampi on juontanut SuomiLOVE ja Tähdet, tähdet -ohjelmia, sekä vuonna 2007 Suomessa järjestetyt Eurovision-laulukilpailujen semifinaalit ja finaalit Jaana Pelkosen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?