Mervi Tapolan ja Matti Nykäsen rakkaustarina oli yhtä vuoristorataa – pari jätti yhteensä 15 avioerohakemusta: ”Välillä tuli risuja, ruusuja, nyrkkiä ja puukkoa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Mervi Tapolan ja Matti Nykäsen rakkaustarina oli yhtä vuoristorataa – pari jätti yhteensä 15 avioerohakemusta: ”Välillä tuli risuja, ruusuja, nyrkkiä ja puukkoa”

Julkaistu: 1.11.2019 13:38

Liitto oli pitkä, mutta vauhdikas.

Vuosituhannen vaihteen kolkutellessa ovea Matti Nykänen oli 35-vuotias, iältään nuori, mutta jo paljon elämää nähnyt. Jälkeenpäin ajatellen hän ei ollut nähnyt avioliittorintamalla läheskään kaikkea.

Heinäkuussa 1999 elämään astui kymmenen vuotta vanhempi Mervi Tapola, tunnetun makkarasuvun perijätär. He tapasivat Nykäsen silloisen managerin Carl Dannhammerin kautta.

Elokuussa pari jo vaihtoi kihlasormuksia. Mervin perhe vastusti uutta kumppania jyrkästi.

Maaliskuussa 2000 Thaimaan-lomalta tullut pari riiteli ja kihlasormukset nakattiin nurkkaan. Pian päästiin taas sopuun.

Kesäkuussa Mervi hankki Matille lähestymiskiellon ja syytti miestä pahoinpitelyistä. Yhteiselo jatkui kuitenkin jo elokuussa.

Kuvituskuva

Vihille Matti ja Mervi astelivat maaliskuussa 2001 Ylöjärvellä. Avioliitto oli Matille neljäs, Merville toinen.

Huhtikuussa pari kävi oikeudessa puimassa edelliskesän pahoinpitelyjuttua. Mervi ei puhunut oikeudessa eikä syyte johtanut tuomioon.

Seuraavat vuodet olivat yhtä sekasotkua. Milloin Mervi haki eroa, milloin perui sen, ja taas lennettiin lemmenlomalle tuliaisina musta silmä.

2003 helmikuussa Matti ja Mervi tappelivat ja Matti pidätettiin. Huhtikuussa yksi avioerohakemuksista astui voimaan, ilmeisesti vahingossa. Vuonna 2003 Matti ja Mervi kihlautuivat kolme kertaa.

– Rakastan Mattia yli kaiken. Matti on ihana ihminen selvin päin, Mervi Nykänen sanoi Ilta-Sanomissa 7.2.2003.

– Se, miksi olen jaksanut aina ponnistaa jaloilleni, on ollut rakkaus Merviin. Se on taivahan tosi, Matti Nykänen sanoi samassa haastattelussa.

– Olen Mervin kanssa yhdessä, ja Mervi on antanut minulle anteeksi kaikki asiat, hän jatkoi.

Matti ja Mervi menivät naimsiiin Laajavuoren hyppyrimäen tornissa.

Matti ja Mervi menivät naimsiiin Laajavuoren hyppyrimäen tornissa.

Vuonna 2006 Matti sai käräjillä neljän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen Mervin puukotuksesta. Hovissa tuomio lieveni. Nykänen sovitti sen yhdyskuntapalveluna.

– Ikinä ei tiennyt, mitä päivä tai yö tuo tullessaan, Mervi Nykänen kertoi myöhemmin Ilta-Sanomille avioliittovuosistaan.

– Välillä tuli risuja, ruusuja, nyrkkiä ja puukkoa.

Pari jätti yhteensä 15 avioerohakemusta.

Maanantaina 16.8. 2010 Mervi toimitti Tampereen käräjäoikeuteen toisen vaiheen avioerohakemuksen.

2011 Matti Nykänen tuomittiin Mervin törkeästä pahoinpitelystä vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi vankeuteen.

Tuoreimmat osastosta