Tähtibloggaaja Veera eli vuosien ajan kaksoiselämää: luksuksen takana oli toinen todellisuus, jossa viinipullo tyhjeni hetkessä ja huonekasvit lentelivät - Viihde - Ilta-Sanomat

Tähtibloggaaja Veera eli vuosien ajan kaksoiselämää: luksuksen takana oli toinen todellisuus, jossa viinipullo tyhjeni hetkessä ja huonekasvit lentelivät

Matkabloggaaja Veera Bianca on yksi Olet mitä syöt -ohjelman kymmenestä osallistujasta.

Matkabloggaaja Veera Bianca on yksi Olet mitä syöt -ohjelman kymmenestä osallistujasta.

Julkaistu: 1.11.2019 8:37

Julkkisbloggaaja Veera Bianca on yksi Olet mitä syöt -ohjelmassa elämänmuutokseen ryhtyneistä. Nyt hän kertoo kaksoiselämästään, jota eli ennen ratkaisevaa ryhtiliikettä.

– En ole oikeastaan koskaan avannut näitä asioita aiemmin, joten why not do it on tv, Veera Bianca nauraa.

Matkabloggaajana työskentelevä Veera on yksi Olet mitä syöt -ohjelman kymmenestä tähdestä, jotka haluavat tehdä elämänmuutoksen.

– Olin maaliskuussa Balilla, missä sairastuin vakavasti ja vietin muutaman päivän teho-osastolla. Kotiin Helsinkiin pääsy tuntui siltä, kun olisi saanut uuden mahdollisuuden.

Kun puhelin soi ja kutsu kävi, Veera tiesi suostuvansa.

Veera Bianca -matkablogiaan kirjoittava Veera ryhtyi täyspäiväiseksi yrittäjäksi kolme vuotta sitten. Bloginsa hän perusti 11 vuotta sitten kertoakseen kuulumisia perheelleen ja kavereilleen Australiasta, minne hän oli tuolloin muuttanut.

Vuonna 2008 Veera joutui Australiassa vakavaan hevosonnettomuuteen, jonka muisteleminen tuo 31-vuotiaalle naiselle edelleen kyyneleet silmiin.

– Ensimmäiset kommentit olivat sellaisia, että sä et välttämättä enää kävele tästä. Sen jälkeen en tuntenut jalkojani useaan päivään, kunnes heräsin ja pystyin heiluttamaan varpaitani.

Muutama kuukausi onnettomuuden jälkeen Veera palasi Suomeen ja aloitti kuntoutumisen. Se oli vaikeampaa kuin mitä hän olisi uskonut, eikä matka sujunut ilman takapakkeja. Ajoittain jalat pettivät alta.

– Pari vuotta meni lääkehuuruissa. Muistan illan, jolloin olin käymässä ystävieni kanssa baarissa. En edes juonut mitään, koska olin niin lääkitty. Mua ei haluttu ottaa päivystykseen, sillä minun väitettiin olevan kännissä. Sitä tapahtui useaan otteeseen, Veera naurahtaa lakonisesti.

Onnettomuus ja siitä seuranneet piinaavat kivut veivät Veeralta liikunnan ilon. Hän ei päässyt vuosikausiin edes kyykkyyn, juoksulenkistä puhumattakaan.

– Kun menen oikeasti salille, niin se kipu on jotain sanoinkuvaamatonta. Tulee sellainen olo, että mä olen vammainen, mä en pysty tähän. Sitä on halunnut välttää sitä oloa ja korvannut sitä viinillä ja ruoalla.

– Mun on helpompi istua jossain kattobaarissa Tokiossa juomassa viiniä, kun mä en joudu kohtaamaan sitä mun tuskaa. Sitä fyysistä tuskaa.

Kipujen välttelystä tuli Veeralle vuosien kierre, jonka aikana paino nousi nousemistaan.

– Tajusin, etten voi elää enää näin. Olen ihminen, joka rakastaa terveellistä ruokaa, joten miksi olen tällaisessa tilanteessa.

Ulkopuolelta olen se hirveän menestynyt ja onnekas maailmanmatkaaja, joka voi istua jossain bisnesluokassa juomassa shampanjaa ja se on kauhean upeaa ja glamouria.

Veera tarttui kaikkiin mahdollisuuksiin paeta ulkomaille, jottei joutuisi kohtaamaan elämäntilannettaan ja arkeaan.

– Tulin kotiin, tilasin sushia, join lasin viiniä ja lähdin taas. Siitä tuli pakenemista. Mulle saattaa edelleen tulla sellainen tyhjyys.

Myös monet huonot ihmissuhteet vaikeuttivat henkistä vointia.

– Ne saivat minut niin pohjalle. Viimeiseen kahteen vuoteen mahtuu niin siistejä juttuja ja niin upeita muistoja, mutta samaan aikaan järkyttävän synkkiä hetkiä. Olen heittänyt jonkun huonekasvin keittiön lattialle, juonut pullon viiniä ja ajatellut, että kaikki on pilalla.

Ohjelman myötä bloggaaja sai viimein kaipaamansa alun elämänmuutokselle. Terveystestit olivat shokki, mutta samalla ilouutinen. Mitään peruuttamatonta ei löytynyt.

Toisen shokin Veera sai nähdessään koko viikkonsa ruoat kasattuna pöydälle.

– Ajattelin, että se pöytä on varmaan feikattu.

– Olen tehnyt varmaan jonkun Suomen ennätyksen siinä, kuinka monta sushiannosta voi tilata Woltilla. Tilasin ruokaa kotiin lähes joka päivä. Ja kun käy paljon työmatkoilla, niin arki koostuu kissanristiäisistä, viiden ruokalajin illallisista ja viinin lipittämisestä.

Veera tajusi Balilla tapahtuneen sairastumisensa jälkeen, ettei voi enää jatkaa elämäänsä entiseen malliin.

Veera tajusi Balilla tapahtuneen sairastumisensa jälkeen, ettei voi enää jatkaa elämäänsä entiseen malliin.

Eniten Veeraa yllättikin viikon ruoissaan viinin määrä.

– Se oli rajua. Huh. Sitä viinin lipittämistä ei paheksuta samalla tavalla, kun se on paketoitu juhlaan ja glamouriin. Se ei tunnu väärältä, vaikka joisit yhtä paljon kuin joku kotonaan kalsareissa.

– Kun näin sen terveellisemmän pöydän, halusin halata sitä. Ruoat näyttivät niin hyvälle.

Kun Veera sai korjattua virheelliset ajatusmallinsa ja pääsi vauhtiin, elämänmuutoksesta tuli helpompaa. Aiemmin ruoasta ja viinistä saatu hyvän olon tunne tulee nykyään elämänmuutoksen edistämisestä.

– Tajusin, että elämänmuutoksen ei tarvitse olla mitään rahkapurkkirallia. Kaikille elämänmuutoksen ei tarvitse olla samannäköinen.

Veera työskentelee bloginsa lisäksi valokuvaajan. Hän on tuonsa puolesta paljon esillä ja jakaa sosiaalisen median kanavissaan runsaasti ajatuksia ja kuvia. Suoraa palautetta painosta ei juurikaan tule, mutta keskustelupalstoilla hänen ulkonäköään, miessuhteitaan ja alkoholinkäyttöään on aiemmin ruodittu tiukoin sanoin.

Hän on kommentoinut aihettaan myös Instagram-julkaisuissaan.

– Olen puhunut paljon onnettomuudestani, mutta tämä on mennyt sen tietyn rajan yli. Sanoin, että jos jaan itse kaikista synkimmän puoleni, niin kenelläkään ei ole mitään minua vastaan, hän summaa.

– Monesti puhutaan, että tällaisen projektin jälkeen jää tyhjän päälle, mutta siltä ei ole tuntunut. En ole millään dieetillä, vaan pidän itsestäni huolta.

Olet mitä syöt alkaa uusin jaksoin MTV3:lla 4. joulukuuta kello 20.

Tuoreimmat osastosta