Kotiliesi: Elisabeth Rehn, 84, jätti maaseudun rauhan ja muutti kaupunkiin – ”Se oli pakko tehdä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kotiliesi: Elisabeth Rehn, 84, jätti maaseudun rauhan ja muutti kaupunkiin – ”Se oli pakko tehdä”

Elisabeth Rehn ehti asua Hilassa yli 30 vuotta.

Elisabeth Rehn ehti asua Hilassa yli 30 vuotta.

Julkaistu: 31.10.2019 10:33

Elisabeth Rehn kertoo Kotilieden haastattelussa uudesta kaupunkikodistaan.

Entinen puolustusministeri Elisabeth Rehn, 84, kertoo Kotiliesi-lehdelle muuttaneensa maalta kaupunkiin ja jättäneensä rakkaan kotitalonsa Kirkkonummen Hilassa.

Rehn ehti asua kotitalossaan yli 30 vuoden ajan. Nyt iän aiheuttamat krempat ovat saaneet hänet muuttamaan lähemmäksi palveluita. Hän kertoo Kotiliedelle uuden kotinsa olevan kaksio Kauniaisissa.

– Muuttaminen Kirkkonummen Hilasta oli minulle iso päätös. Se oli kuitenkin pakko tehdä, koska liikkumiseni oli käynyt hankalaksi. Saan syyttää kipeästä polvesta myös itseäni, koska olin ahminut liikaa menoja, kuten puhujamatkoja ulkomaille, Rehn kertoo Kotiliedelle.

Hän kertoo haastattelussa muuton olleen vaikea paikka, sillä hänen identiteettinsä liittyy vahvasti Hilaan.

– Sitäkin olen ehtinyt jo ehtinyt pohtia, teinkö virheen. Tulenko täällä onnettomaksi? Tulenko esimerkiksi liikkuneeksi täällä niin paljon kuin Hilassa? Käyn toki Hilassa edelleen. En ole vielä luopunut siitä.

Rehn pohtii Kotilieden haastattelussa myös uraansa ja sitä, miten se on vaikuttanut häneen ihmisenä. YK:n ihmisoikeustarkkailijana hän joutui myös vaaran paikkoihin.

– Nyt minusta on tullut arempi, koska en enää luota siihen, että kaikki ruumiinosani toimivat kuten tahdon. Naaman vanhentuminen ei minua häiritse, mutta se haittaa, etten voi luottaa voimiini ja tasapainooni.

Rehn kuvattuna Hilassa sijaitsevan kotitalonsa edustalla tammikuussa.

Rehn kuvattuna Hilassa sijaitsevan kotitalonsa edustalla tammikuussa.

Rehnillä on neljä lasta. Vain esikoistytär Veronica Rehn-Kivi on seurannut äitinsä jalanjäljissä politiikkaan.

– Veronica on neljästä lapsestani ainoa, joka on lähtenyt mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Tuntuu hirveän kivalta, että on yksi jatkaja. Muut kolme tekevät omaa tärkeää työtään, Rehn kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa 2016.

Rehn kertoi IS:lle tammikuussa, että 80-luvulla lento-onnettomuudessa loukkaantunut polvi alkoi vihoitella toden teolla viime jouluna.

Rehn joutui tilaamaan keskellä yötä ambulanssin Jorvin sairaalaan.

– Silloin ajattelin, että olisikohan nyt kuitenkin aika hiljentää vähän vauhtia. Luopuminen on aina ikävää, hän sanoi IS:lle.

Tuoreimmat osastosta