Anna: Susanna Laineen uran alku tv:ssä oli kaikkea muuta kuin ruusuinen –”Makasin lattialla sikiöasennossa toipumassa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Anna: Susanna Laineen uran alku tv:ssä oli kaikkea muuta kuin ruusuinen –”Makasin lattialla sikiöasennossa toipumassa”

Susanna Laine kertoo Annan haastattelussa tuntevansa nykyisin olonsa kotoisaksi suorissa lähetyksissä. Alkuun hän kuitenkin jännitti Puoli Seitsemän -ohjelman kuvauksia kovasti.

Susanna Laine on tullut tutuksi Puoli Seitsemän -ohjelman juontajana. Hän paljastaa Anna-lehdessä jännittäneensä ensimmäisen vuoden ajan suoria lähetyksiä.­

31.10.2019 9:16

Suosikkijuontaja ja näyttelijä Susanna Laine nähdään tänä syksynä ruutuun palanneessa Tuttu Juttu Show’ssa. Laine on ihastuttanut jo vuosien ajan myös Ylen Puoli Seitsemän -ohjelman juontajana.

Laine aloitti Puoli seitsemän -ohjelmassa syksyllä 2014 ja hänet on totuttu näkemään ruudussa viitenä iltana viikossa pirskahtelevan iloisena. Hän kertoo Anna-lehden haastattelussa, että suoran lähetyksen tekeminen on nykyisin kotoisaa. Alku ei kuitenkaan ollut helppo, sillä Laine jännitti alkuun kovasti.

– Jännitin ensimmäisen vuoden niin, että viikonloput makasin lattialla sikiöasennossa toipumassa. Se oli superraskasta. Tajusin, etten voi tehdä tätä työtä, jos en osaa jännitystä aisoihin. Päätin ottaa tilanteen haltuun, hän paljastaa Annassa.

Hän kertoo haastattelussa uskovansa, että ihmisellä on ominaissävellaji ja että Laineella itsellään se on pääosin duurivoittoinen. Matkaan on mahtunut kuitenkin myös mollivoittoisempia ajanjaksoja.

Susanna Laine juontaa Puoli Seitsemän -ohjelmaa yhdessä Mikko Kekäläisen kanssa. Kaksikko pääsi tuulettamaan tammikuussa Venla-pystiä, kun ohjelma oli yleisön mielestä vuoden 2018 paras tv-ohjelma.­

– Nuorena aikuisena pohdin ahdistusta, joka vaikutti niin, etten pystynyt kunnolla nukkumaan ja syömään. Hakeuduin terapiaan, jossa kävin säännöllisesti vuosia. Se on auttanut minua ymmärtämään oman arvoni, Laine kertoo.

Juontaja sanoo pelänneensä mokaamista, mutta ajan myötä asiat löysivät mittasuhteensa.

– Oivalsin, että jos kirurgi tekee virheen, se voi olla fataalia. Mutta jos tv-juontaja tai näyttelijä joskus sekoilee sanoissaan, maailma ei kaadu siihen.

Laine ponnahti julkisuuteen vuonna 2005 sijoituttuaan 2. perintöprinsessaksi Miss Suomi -kilpailussa. Hän puhui juontotyöstään myös Ilta-Sanomien TV-lehden haastattelussa joulun alla vuonna 2017.

– Suorassa lähetyksessä on mahtavaa juuri se, että mitä tahansa voi tapahtua. Se on samalla myös kuluttavaa ja raskasta, koska koko ajan pitää olla hereillä ja valmiina, Susanna pohti.

Laine nähdään tänä syksynä Puoli Seitsemän -ohjelman lisäksi myös vuosien tauon jälkeen ruutuun palanneessa Tuttu Juttu Show’ssa.­

– Työn vaativuuden huomaa siitä, että vaikka mieli jaksaisi, koska on kivaa, niin joskus kroppa kertoo, että nyt olisi hyvä olla vähän aikaa joutilaana.

Saman vuoden kesällä Susanna arvioi IS:lle, että Puoli seitsemän -ohjelman viehätys piilee siinä, että joka päivä on suora lähetys ja uusi vieras.

– Lähes kaikkia olen jo haastatellut, mutta rouva Jenni Haukio olisi mahtavaa saada meille vieraaksi, hän sanoi.

Tuttu Juttu Show’ssa Laineen juontajaparina toimiva Timo Koivusalo luonnehti hiljattain, että molemmissa ohjelmissa juontajalta kaivataan juuri spontaaniutta ja heittäytymistä, ja siksi Susanna oli loistovalinta rooliin.

– Susanna on tosi skarppi, luonnollinen ja luonteva. Hänen kanssaan on ollut todella luontevaa juontaa ohjelmaa. Hän oli heti valmis tähän rooliin, ja hän välittää juuri sitä positiivisuutta, myönteisyyttä ja hyväntahtoisuutta, mistä ohjelmassa on kyse, Koivusalo kehui.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?