Kaisa Liskin yritys asetettiin konkurssiin – uhkui taistelutahtoaan IS:lle vielä vuosi sitten: ”Olen selvinnyt pahemmistakin vaikeuksista”

Julkaistu:

Konkurssiin asettamisen taustalla on Kaisa Liskin Tavastia LKV Oy:n maksukyvyttömyys. Liski uhkui taistelutahtoa joulukuussa 2018.
Kanta-Hämeen käräjäoikeus asetti Kaisa Liskin kiinteistövälitysyrityksen konkurssiin tiistaina. Käräjäoikeuden mukaan konkurssiin asettamisen taustalla on Kaisa Liskin Tavastia LKV Oy:n maksukyvyttömyys.

Kaisa Liski on televisiosta tuttu kiinteistövälittäjä. Hän nousi julkisuuteen 2010-luvun alussa esitetyn Kiinteistökuningatar Kaisa -tositelevisiosarjan myötä.

Kaisa Liski ilmoitti konkurssihakemuksessaan, että yhtiöllä ei ole omaisuutta, minkä lisäksi se on maksukyvytön.

– Velallinen on ilmoituksensa mukaan maksukyvytön eikä ole ilmennyt erityisiä syitä olla hyväksymättä velallisen ilmoitusta, Kanta-Hämeen käräjäoikeus kirjoittaa tiistaina antamassaan päätöksessään.

”Velkojien listaa en tässä kunnossa pysty tekemään”

Liski oli toimittanut vastauksen käräjäoikeuden täydennyspyyntöön, jossa hän kertoi muun muassa seuraavaa:

– Omaisuutta yrityksellä ei ole ja velkojien listaa en tässä kunnossa pysty tekemään, mutta oheistan tähän alle joitain, mitkä tiedän, hän kertoi vastauksenaan.

Liskin kertomuksen mukaan suurimpia velkojia olivat verottaja, Nordea ja eläkeyhtiö Varma, joille yritys on Liskin kertomansa mukaan velkaa noin 259 000 euroa. Neljäs velkoja on kuopiolainen yritys, jolle yritys on Liskin kertoman mukaan 26 000 euroa velkaa.

Velkojia saattaa olla enemmänkin.


Uhkui taistelutahtoa joulukuussa 2018

Kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski uhkui taistelutahtoa Ilta-Sanomien jutussa vielä joulukuussa 2018, kun hän aikoi valittaa Hyvinkään käräjäoikeuden tuomiosta.

Hyvinkään käräjäoikeudessa korvauksiin tuolloin tuomittu kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski ei aikonut tuolloin luovuttaa oikeustaistelussa, vaikka hän hävisi sen ensimmäisen vaiheen.

IS tavoitti joulukuussa Liskin. Hän kertoi tilanteestaan muutama tunti tuomion jälkeen. Liski tuomittiin Hyvinkään käräjäoikeudessa lähes 700 000 euron korvauksiin Uudenmaan Viva Oy:lle. Liski kiisti oikeudessa kaikki entisen työantajansa väitteet.

Vaikeasta tilanteestaan huolimatta, Liski osoitti kovaa tahtoa selviytyä vaikeuksista.
– Aion valittaa tuomiosta. Se ei siis ole lainvoimainen, hän kertoi tuolloin Ilta-Sanomille.

Liski puolusti myös omia työntekijöitään.

– Tämä on vasta taistelun alku. Tässä asiassa ei ollut kohteena Kaisa LKV. Asia oli yksityinen ja se koski siis minua. Tämä ei siis vaikuta yritykseeni, vaan Kaisa LKV jatkaa toimintaansa normaalisti, jo olemme nyt ehkä jopa entistä motivoituneimpia, hän painotti.

”Olen pettynyt, että käräjäoikeudessa ei ole yritystoiminnan asiantuntemusta”

Suomessa voi hänen mukaansa sattua ja tapahtua monenlaista, mutta hän ei taivu.

– Olen tietysti pettynyt siihen, että käräjäoikeudessa ei ole yritystoiminnan asiantuntemusta, hän korosti joulukuussa 2018.

– Minua on yritetty tavallaan tuhota aiemminkin, mutta siinä on epäonnistuttu.

Hän viittasi kokemuksiinsa muilla elämän aloilla, kuten politiikassa.

– En anna minuun kohdistuvan arvostelun vaikuttaa yritykseni työntekijöihin. Samoin toimin politiikassa. Minua arvostelemalla ei voitu lannistaa tukijoitani politiikassa. Olen selvinnyt pahemmistakin vaikeuksista, hän vakuuttaa.

Taustalla paljon rahavaikeuksia

Taloussanomat kertoi lokakuussa 2019, että Liskin yritys on jättänyt yhden tai useamman työntekijän palkat maksamatta. Asiasta ensin uutisoinut Hämeen sanomat kertoi lokakuussa, että ainakin yksi yrityksen työntekijä olisi hakenut saataviaan palkkaturvasta.

Palkkaturvaa voi hakea, jos työnantaja on maksukyvytön. Sen maksaminen edellyttää kuitenkin työnantajan kuulemista.

Asiakastiedon tietopalvelun perusteella Liskin kiinteistönvälitysyritys on saanut palkkaturva-asioita käsittelevältä Uudenmaan ely-keskukselta kuulutuksen, joka on viimekätinen keino saada työnantaja neuvottelemaan palkkasaatavien maksamisesta palkkaturvan kautta.

Yritys oli saanut kaksi trattaprotestia Työllisyysrahastolta

Asiakastiedon tietojen mukaan Liskin yritys oli saanut myös kaksi trattaprotestia Työllisyysrahastolta. Ne koskevat 2 165 euron ja 3 027 euron suuruisia työttömyysvakuutusmaksuja, jotka yritys on jättänyt maksamatta.

Viime joulukuussa Liski tuomittiin Hyvinkään käräjäoikeudessa maksamaan lähes 700 000 euron edestä sopimussakkoja entiselle työnantajalleen. Käräjäoikeuden mukaan hänellä ei ollut oikeutta purkaa työsopimustaan.

Liskin kiinteistönvälitysyrityksen liikevaihto oli vuoden 2017 tilinpäätöksen mukaan kaksi miljoonaa euroa. Yrityksen tulos oli puolestaan reippaat 400 000 euroa tappiolla ja liikevoittoprosentti noin 18 prosenttia miinuksella.

Pippa Laukan Olet mitä syöt -ohjelmassa

MTV julkisti tiistaina uuden Olet mitä syöt -tuotantokauden osallistujat. Lääkäri Pippa Laukka laittaa sarjassa kymmenen julkisuudesta tutun henkilön elämäntavat remonttiin kuntokuurin ja ruokavaliomuutoksen avulla.
Sarjassa keskitytään yhä ruokaan, mutta mukaan otetaan myös kokonaisvaltaisempi hyvinvointi. Kaisa Liski on yksi osallistujista, mutta hän ei ollut mukana uuden tuotantokauden julkistustilaisuudessa.

Kunnianloukkaussyytteet raukesivat 2017

Kaisa Liskiä ja kahta hänen kollegaansa vastaan nostetut kunnianloukkaussyytteet raukesivat Helsingin käräjäoikeudessa huhtikuussa 2017, kun syytetyt ja jutun asianomistaja pääsivät sovintoon.


Liskin rauennut syyte liittyi tapahtumiin syksyllä 2013, jolloin Liski ja jutun asianomistaja olivat saman työnantajan palveluksessa. Asianomistajan työsuhde kuitenkin päättyi tuolloin, ja hän siirtyi toisen kiinteistönvälitysyhtiön palvelukseen.

Liski kiisti puhuneensa asianomistajasta loukkaavaksi tai käyttäneensä syytteessä kuvattuja ilmaisuja.

Liski ja molemmat muut syytetyt kiistivät syyllistyneensä kunnianloukkaukseen. Koska syytteet raukesivat, yksikään niistä ei tullut toteennäytetyksi. Kaikki kolme syytettyä olivat oletusarvoisesti syyttömiä. Korvauksia koskeva sovintosopimus ei vaikuttanut syyttömyysolettamaan.