Jani Toivola tilittää harvinaisen avoimesti elämäntilanteestaan – kun kansanedustajan pesti päättyi, karu arki iski päin kasvoja: ”Mä etsin töitä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jani Toivola tilittää harvinaisen avoimesti elämäntilanteestaan – kun kansanedustajan pesti päättyi, karu arki iski päin kasvoja: ”Mä etsin töitä”

Jani Toivolan arki muuttui, kun hän ei enää asettunut ehdolle vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Nyt mies etsii sosiaalisessa mediassa töitä.

25.10.2019 12:28

Entinen kansanedustaja Jani Toivola julkaisi Instagramissaan perjantaina ilmoituksen, jossa hän etsii töitä.

Vihreiden kansanedustajana toiminut Toivola kertoo, että hänen tarinansa ei valitettavasti ole se, jossa eduskunnan jälkeen töitä on ruuhkaksi asti. Mies onkin nyt tarttunut toimeen ja etsii työmahdollisuuksia sosiaalisen median kautta.

– Mä etsin töitä. Mun tarina ei valitettavasti ollut se jossa eduskunnan jälkeen kässäreitä, projekteja, tv-töitä ja positioita satelisi ruuhkaksi asti. Se on kai lopulta aika harvan tarina. Useampi idea on työn alla mutta asiat ottaa aikaa, Toivola aloittaa kirjoituksensa.

Toivola kertoo olevansa ammatiltaan näyttelijä ja esiintyneensä vuosikausia. Hän mainitsee olevansa myös hyvä puhumaan, unohtamatta tietenkään kokemusta kansanedustajan tehtävistä.

– Olen tehnyt ison määrän suoria tv-lähetyksiä ja nauhoitettuja ohjelmia. Olen kirjoittanut kaksi kirjaa. Työskennellyt viimeiset 8 vuotta yhteiskunnallisten asioiden ytimessä kotimaisesti ja kansainvälisesti. Olen rakentanut nollasta erilaisia tapahtumia ja konsepteja. Perustanut näyttelijäntyön koulutusohjelman, sekä vaatekaupan ja kahvilan. Johtanut muita ihmisiä ja itseäni, Toivola luettelee.

Hän mainitsee olevansa tulevassa työssään edelleen halukas tekemään maailmasta paremman paikan ja luomaan ymmärrystä ihmisten välille.

– Ole rohkeasti yhteydessä jos edes etäisesti tuli sellainen olo että meillä voisi olla mahdollisuus tehdä jotain yhdessä. Ajatuksen tai poistion ei tarvitse olla valmis. Kyse voi olla yhden päivän keikasta tai elämän pituisesta matkasta. Tulen mielelläni keskustelemaan ja ideoimaan. Olen myös ammatti barista ja hyvä kokkaamaan tyhjästä.

Kevan toimittaman listan perusteella Toivola nosti huhtikuussa ensimmäisen kerran kansanedustajan sopeutumisrahaa. Toivola on oikeutettu kahden kauden kansanedustajana vähintään 2 100 euron kuukausittaiseen korvaukseen kahden vuoden ajan.

Toivola ei ollut ehdolla viime vaaleissa. Eduskunnasta pudonnut tai paikkansa jättänyt kansanedustaja voi saada sopeutumisrahaa, vain jos hän ei työllisty edustajantyön jälkeen. Jos kansanedustajalla on samaan aikaan muita tuloja, ne pienentävät sopeutumisrahaa. Myös pääomatulot vaikuttavat sopeutumisrahaan.

Toivolan taipale eduskunnassa sisälsi myös kohuja, sillä hän sai omalta eduskuntaryhmältään vakavat moitteet leväperäisyydestä ja huolimattomuudesta. Toivola oli vaalikauden aikana ajanut taksilla – osin sairaslomansa aikana – eduskunnan laskuun yli 1 000 kertaa, jolloin kokonaissummaksi tuli noin 22 000 euroa. Sotkua ilmeni myös asuntoasioissa, kun kävi ilmi, että Toivola oli nostanut eduskunnalta korotettua kulukorvausta Riihimäellä asumisesta, vaikka asui Helsingissä. Sittemmin Toivola siirsi kirjansa Helsinkiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?