”Saunan kiukaalla makkara valmistuu tuplafolioon käärittynä. Tölkkimakkara on myös kokeilun arvoinen asia. Silloin makkara sujautetaan oluttölkkiin, jossa on vielä helmi jäljellä. Lopputulema on pehmeän aromikas saunamakkara. Tölkin kansi avataan tehtävää varten purkinavaajalla. Muista jättää kansi yhdeltä kohdalta kiinni sulkemista varten. Lopuksi kääräise koko komeuden päälle kerros foliosta. ” - Viihde - Ilta-Sanomat

Uutuuskirja: Huutokauppa-Markku paljastaa salaisuutensa täydellisen saunamakkaran valmistukseen: tarvitset myös kaljatölkin

Markku ja Anne Saukko tulivat koko kansalle tutuiksi Huutokauppakeisari-ohjelmasta.

Markku ja Anne Saukko tulivat koko kansalle tutuiksi Huutokauppakeisari-ohjelmasta.

Julkaistu: 23.10.2019 20:49

Suomen huutokauppakeisari -ohjelmasta tuttu Markku Saukko valmistaa uutuuskirjan mukaan aromikkaan saunamakkaran apunaan oluttölkki.

Kaikki Suomen huutokauppakeisari -ohjelmaa tv:stä seuranneet tietävät, että yksi apumies-Markun hommista ohjelmassa on makkarakojun ylläpito. Nyt Hirvaskankaan omasta McGyverista ja hänen tuunausvinkeistään on julkaistu uutuuskirja nimeltään Koko kansan Markku – Tuunaa kotona ja puutarhassa (Docendo). Ilona Pietiläisen kirjoittamassa teoksessa Markku ja hänen vaimonsa Anne paljastavat parhaat vinkkinsä niin kotiin kuin puutarhaan.

Uutuuskirjassa puuhamiehen kanssa kiivetään myös Saukkojen pihasaunan lauteille. Kätevän miehen käsissä syntyy tietenkin myös vasta, jonka kirjan mukaan pitää olla aina isompi kuin naapurilla. Markku tuunaa kirjassa myös vanhasta yksinäisestä aterimesta makkarahaarukan. Kirjan mukaan lusikkaseppä on vinkannut Markulle, että tehtävässä parhaiten palvelee alpakka eli uushopea, joka on hopeaa kovempi materiaali.

Kirjassa kuvaillaan, kuinka ”saunan jälkeen on lähestulkoon pakollista nauttia ainakin pieni kiekura makkaraa.”.

Näin Markun makkaranpaiston salat paljastetaan uutuuskirjassa:

”Saunan kiukaalla makkara valmistuu tuplafolioon käärittynä. Tölkkimakkara on myös kokeilun arvoinen asia. Silloin makkara sujautetaan oluttölkkiin, jossa on vielä helmi jäljellä. Lopputulema on pehmeän aromikas saunamakkara. Tölkin kansi avataan tehtävää varten purkinavaajalla. Muista jättää kansi yhdeltä kohdalta kiinni sulkemista varten. Lopuksi kääräise koko komeuden päälle kerros foliosta. ”

Aiemmin Markku Saukko on kertonut IS:n haastattelussa hyvän grillimakkaran reseptin. Vuonna 2017 Markulla oli grilli kuumana Hirvaskankaan huutokaupan 30-vuotisjuhlahuutokaupassa. Tuolloin asiakkaille makkaroita paistellut Markku kertoi, millaisia makkaroita asiakkaille tarjoillaan:

– Sopivan tasainen grillaus, ei liian kylmä, eikä liian kuuma, mies määritteli tuolloin IS:lle.

Julkisuuteen pikkuhiljaa tottunut Markku totesi tuolloin IS:lle ruokarauhan olevan itselleen tärkeä asia.

– Eipä minua hirveästi julkisuus haittaa. Sen verran, että jos käy syömässä, niin ruokarauhan haluaisin. Että silloin ei tultaisi ottamaan selfieitä, vaikka tykkäänkin höpötellä ja jutustella, Markku sanoi tuolloin IS:lle.

Tuoreimmat osastosta