Ystävä muistelee Jackie Kennedyn viimeisiä hetkiä avoimessa haastattelussa – ”Hänellä ei ollut lupaa olla vapaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ystävä muistelee Jackie Kennedyn viimeisiä hetkiä avoimessa haastattelussa – ”Hänellä ei ollut lupaa olla vapaa”

Jackie Kennedy Onassis vuonna 1983.­

23.10.2019 4:10

Amerikkalainen laulajalauluntekijä Carly Simon on muistellut ystäväänsä Jackie Kennedy Onassista yhdysvaltalaisen NBC Newsin haastattelussa.

Jackie Kennedy Onassis tuli tunnetuksi Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedyn puolisona ja rakastettuna ensimmäisenä naisena.

Simonin mukaan vuonna 1994 kuollut Kennedy Onassis makasi viimeisinä hetkinään New Yorkin asuntonsa makuuhuoneessa. Paikalla oli ryhmä hänen tärkeimpiä ystäviään ja sukulaisiaan. Paikalla oli myös SImon, yksi Yhdysvaltojen suosituimmista laulajalauluntekijöistä.

Simonin mukaan tyyli-ikoniksikin elämänsä aikana muodostunut Kennedy Onassis näytti ”lumoavalta” vielä kuolinvuoteellaankin.

– Hänellä oli pieni nenäliinahuivi päässään. Hän näytti kauniilta ja ruhtinaalliselta, Simon kertoo.

Simon kuvailee epätodennäköistä ystävyyttään Jackie Kennedyn kanssa uudessa kirjassaan Touched by the Sun: My Friendship with Jackie.

NBC:n Today Show’lle antamassaan haastattelussa laulaja pohtii sitä, miksi Jackie oli tähän niin kiintynyt.

– Luulen, että hän näki minussa jotain, mitä hän olisi halunnut nähdä itsessään. Luulen että hän näki vapaan sielun, jolla oli lupa olla, rock and roll -mielessä, vapaa. Ja minä pystyin polttamaan pilveä jos halusin.

– Hänellä ei ollut lupaa olla vapaa. Hän oli tuhma tyttö ja hän piti siitä puolesta itsessään ja muissa ihmisissä, Simon lisäsi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?