Anne iski Huutokauppakeisarin Markun, kun tämä oli vielä varattu – viaton kysymys kesken kaupankäynnin sai rakkauden roihahtamaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Anne iski Huutokauppakeisarin Markun, kun tämä oli vielä varattu – viaton kysymys kesken kaupankäynnin sai rakkauden roihahtamaan

Suomen huutokauppakeisari -ohjelmasta tutuksi tulleen Markku Saukon ja hänen Anne-vaimonsa rakkaustarinan kulkua kerrataan lokakuussa julkaistussa kirjassa.

Tv:stä tutut Anne ja Markku tutustuivat vuonna 2013.­

28.12.2019 7:04

Julkaisemme vuodenvaihteessa tämän vuoden luetuimpia artikkeleita. Tämä juttu on julkaistu alun perin Ilta-Sanomissa 23.10.2019.

Suomen huutokauppakeisari -ohjelmasta tunnetuksi tulleesta monitoimimies Markku Saukosta on julkaistu kirja Koko kansan Markku – Tuunaa kotona ja puutarhassa. Ilona Pietiläisen kirjoittamassa teoksessa Saukko kertoo tuunausvinkkinsä niin kotiin kuin puutarhaankin. Ohjeiden ja neuvojen lomassa kirjassa muistellaan, kuinka Markku tapasi vaimonsa Annen.

Pari tapasi toisensa vuonna 2013 ja kuten kirjassa todetaan: molemmilla oli ennen tuota tapaamista ”oma elämä.” Markku ja Anne ovat ovat aiemmin kertoneet IS:n haastattelussa, että he olivat molemmat tahoillaan naimisissa ensitapaamisen aikoihin: Markku toisessa avioliitossaan ja Anne ensimmäisessä.

Näin uutuuskirjassa kerrotaan parin alkutaipaleesta:

”Anne ja Markku tapasivat toisensa missäpä muualla kuin huutokaupassa. Anne heitti lennokkaasti Markulle kysymyksen: ’Käytsä usein täällä?’ Molemmat taisivat jo tuolloin käydä huutokaupalla kovin usein. Siitä päivästä ei kulunut kahta vuottakaan, kun pari päätti mennä naimisiin. Markku hoitaa -ohjelmasta tuttu ja vuosien ajan työkaverina ollut Timo Hyppönen lauloi koskettavan häävalssin.”

Aiemmista avioliitoistaan sekä Markulle että Annelle on siunaantunut jälkikasvua: Markulla on kuusi lasta ja Annella kolme. Kirjassa kerrotaan, että molempien lapset ovat aina tervetulleita parin kotiin ja ovi on auki lapsille, oli asia mikä tahansa. Teoksessa todetaan, että vaikkei parin elämä ole aina ollut ruusuilla tanssimista, pariskunnan pihatalon puutarhassa kukoistaa. Parin yhteisiä intohimoja onkin 1960-luvulla rakennetun omakotitalon pihamaan hoito. Kirjan mukaan Annen intohimo on puutarha ja Markun intohimona taas ovat omena-, kirsikka- ja päärynäpuut.

Puolisoita yhdistää myös rakkaus vanhaan ja keräilyyn. Anne tunnustaa kirjassa kuitenkin, että Markulla on joitain omia juttujaan, joita hän ei ymmärrä. Yksi tällainen juttu on esimerkiksi Markun intohimo suomalaisen lasin keräämiseen. Markku on myös villiintynyt muumimukien keräilystä, mutta nykyään myös Anne bongailee mukeja, kun pariskunta käy kirpputoreilla.

Kuvassa Markku ja Anne kotipihallaan Äänekoskella kesällä 2019.­

Markku ja Anne kertasivat rakkaustarinaansa IS:n haastattelussa vuonna 2017, jolloin pari kertoi, millaisessa elämäntilanteessa he olivat tavatessaan. Molemmat totesivat aiempien avioliittojensa vedelleen jo viimeisiään tuolloin.

– Lyhyesti voi sanoa, että kun ihastuimme toisiimme, molemmilla meni silloisissa liitoissa huonosti, Markku tiivisti tuolloin IS:lle.

Anne puolestaan totesi, ettei ero ollut hänelle mikään äkkiratkaisu, vaan hän oli kypsytellyt eroa jo kauan aikaa.

– Itsellänikin meni avioliitossa huonosti, ainakin omasta mielestäni, Markku totesi IS:lle.

Pian eronsa jälkeen Markku osti puutalon, jossa Anne alkoi kyläillä ja parin suhde syveni. Pian Markun puutalosta tuli parin yhteinen koti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?