IL: Kaisa Liskin kiinteistön­välitysyritys konkurssiin – taustalla pitkä alamäki

Julkaistu:

konkurssi
Viimeisimmän tilinpäätöksen mukaan tv:stä tutun kiinteistönvälittäjän yrityksen tulos oli 400 000 euroa tappiolla.
Julkkiskiinteistönvälittäjänä tunnetun Kaisa Liskin kiinteistönvälitysyritys hakee konkurssia.

Aiheesta kertovan Iltalehden mukaan aihe selviää Kanta-Hämeen käräjäoikeudesta. Hakemus on saapunut käräjille tiistaina 21. lokakuuta.

– Yritys on maksukyvytön, yrityksellä ei ole omaisuutta. Suurimmat velkojat: verottaja, eläkeyhtiö Varma ja Nordea-pankki, lukee konkurssihakemuksessa.

IS ei tavoittanut Liskiä kommentoimaan asiaa.

Taustalla paljon rahavaikeuksia

Taloussanomat kertoi lokakuussa, että Liskin yritys on jättänyt yhden tai useamman työntekijän palkat maksamatta. Asiasta ensin uutisoinut Hämeen sanomat paljasti, että ainakin yksi yrityksen työntekijä olisi hakenut saataviaan palkkaturvasta.

Palkkaturvaa voi hakea, jos työnantaja on maksukyvytön. Sen maksaminen edellyttää kuitenkin työnantajan kuulemista.

Asiakastiedon tietopalvelun perusteella Liskin kiinteistönvälitysyritys on saanut palkkaturva-asioita käsittelevältä Uudenmaan ely-keskukselta kuulutuksen, joka on viimekätinen keino saada työnantaja neuvottelemaan palkkasaatavien maksamisesta palkkaturvan kautta.

Asiakastiedon tietojen mukaan Liskin yritys on saanut myös kaksi trattaprotestia Työllisyysrahastolta. Ne koskevat 2 165 euron ja 3 027 euron suuruisia työttömyysvakuutusmaksuja, jotka yritys on jättänyt maksamatta.

Viime joulukuussa Liski tuomittiin Hyvinkään käräjäoikeudessa maksamaan lähes 700 000 euron edestä sopimussakkoja entiselle työnantajalleen. Käräjäoikeuden mukaan hänellä ei ollut oikeutta purkaa työsopimustaan.

Liskin kiinteistönvälitysyrityksen liikevaihto oli tuoreimman, vuoden 2017 tilinpäätöksen mukaan kaksi miljoonaa euroa. Yrityksen tulos oli puolestaan reippaat 400 000 euroa tappiolla ja liikevoittoprosentti noin 18 prosenttia miinuksella.

Liski nousi julkisuuteen 2010-luvun alussa esitetyn Kiinteistökuningatar Kaisa -tositelevisiosarjan myötä.