Muusikko Iiro Rantala tulevasta 50-vuotispäivästään: ”Kauhea ikä”

Julkaistu:

tainola show
Muusikko Iiro Rantala on paitsi loistava työssään myös hauska sanailussaan. Mies on julkaissut hienon levyn, jossa hän peilaa jokaista kuukautta erilaisin sävelin.

Iiro jännittää jo nyt joulukuun alun suurta konserttiaan Helsingin Musiikkitalossa, mutta enemmän kauhistuttaa tuleva 50-vuotispäivä.

– Kauhea ikä, mutta helpottaa, kun on näin kokenut, hän velmuilee.
Muusikko Iiro Rantala on kerrassaan hauska tuttavuus; hän on suorastaan verbaalinen lahjakkuus, vaikka onkin tehnyt hienoja sävellyksiä sekä levyjä. Tainola Show -podcastissa maailmallakin menestynyt Rantala peilaa tulevaisuuttaan sellaiseksi, jossa hän saa edelleen olla vapaa.

– Olen aina vältellyt vastuuta, enkä halua valtaa, mutta loistoa kylläkin, hän naurahtaa.


Jo yli 30 vuotta uraa tehnyt mies soitti aikoinaan pitkän tovin yhdessä muiden Trio Töykeät -yhtyeen jäsenten kanssa, mutta sitten 18 vuoden jälkeen porukka laittoi pillit pussiin.

– Teimme jatkuvasti keikkaa ja lopulta kyllästyimme. Näin se tarina päättyi, Iiro kertoo.

Soolouraa jo kauan tehnyt Iiro on nyt ensimmäistä kertaa suuren edessä; hän on vuokrannut Musiikkitalon ja pitää soolokonsertin 5. joulukuuta. Mies myöntää jännittävänsä.

– Jos ei porukkaa tule, niin syön näkkileipää seuraavat vuodet, musiikkia uudelta levyltään pianollaan esittävä ja Suomen eri vuodenajoista illan aikana kertova Rantala miettii.

Tainola Show -podcastissa Rantala puhuu myös 24 vuotta kestäneestä avioliitostaan sekä lapsistaan ja siitä, miksi hän alkoi aikoinaan laihduttaa.

– Painon pitäminen aisoissa on jatkuva taistelu, hän tietää.
  • Iiro Rantalan soolokonsertti Helsingin Musiikkitalossa 5.12.2019
Aiemmin julkaistuja Tainola Show’n podcasteja ja videoita voit kuunnella ja katsoa tästä.

Kaikki Ilta-Sanomien podcastit löytyvät osoitteesta is.fi/podcast eli täältä.