Maria Veitola paljastaa uutuus­kirjassaan, miksi hänen kasvojaan koristaa kookas arpi – ”Hieno muisto julkisen puolen plastiikka­kirurgiasta 80-luvulta”

Julkaistu:

uutuuskirja
Maria Veitola paljastaa tuoreessa kirjassaan, mistä hänen korvansa lähettyvillä oleva arpi on peräisin.
Juontaja, kirjailija ja toimittaja Maria Veitola ilmoitti helmikuussa kustantamo Johnny Knigan tiedotteessa sekä sosiaalisessa mediassa, että hän aikoo tehdä kirjan, jonka tekemiseen pääsevät osallistumaan sekä hänen faninsa että vihamiehensä.

Veitola, 46, pyysi tuolloin ihmisiä lähettämään hänelle kysymyksiä, joihin he haluaisivat vastauksen. Hän korosti, että kysymykset saivat käsitellä mitä vain, ja että hän vastaisi myös kaikista vaikeimpiin ja intiimeimpiin kysymyksiin.

Nyt Veitola on koonnut vastauksensa yksiin kansiin keskiviikkona ilmestyvään Toisinpäin-teokseen (Johnny Kniga). Kirjassa juontaja käsittelee perhettään, työtään, seksiä, feminismiä, julkisuuden paineita ja lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä.

Yksi kysymys, johon Veitola vastaa kirjassaan, käsittelee hänen kasvoissaan, korvan lähettyvillä olevaa kookasta arpea. Veitola kertoo, että monien tv-katsojien huomaama arpi juontaa juurensa hänelle ala-asteikäisenä tehtyyn operaatioon.

– Oikeaa korvaani kiersi syntymämerkki, joka poistettiin ihotautilääkärin suosituksesta, kun olin ala-asteella. Syntymämerkistä luopuminen oli vaikeaa, olin kiintynyt salmiakin muotoiseen, tummaan lämpäreeseeni, Veitola kirjoittaa kirjassaan.

Hän kertoo, että syntymämerkki hänen korvansa luona oli itseasiassa huomattavasti pienempi kuin sen poistosta jäänyt arpi.

– Se on myös hieno muisto julkisen puolen plastiikkakirurgiasta 80-luvulta, hän toteaa kirjassaan.


Veitolan mukaan hiusrajassa ja korvan yläpuolella olevaan arpeen ovat kiinnittäneet huomiota myös terveydenhuollon ammattilaiset.

– Kävin muutama vuosi sitten näyttämässä yhtä kaulani luomea yksityisellä ihotautilääkärillä, ja hän ihmetteli jättimäistä leukaperän arpeani todeten, että sitten kun minulle tehdään ensimmäinen kasvonjenkohotus, arven voi vetää sievästi korvani taakse piiloon. Jää nähtäväksi, Veitola kertoo.

Syntymämerkin poistosta aiheutuneen arven lisäksi Veitolan leukaa koristaa myös toinen arpi. Se tuli, kun hän pyöräili 18-vuotiaana Imatralla ja pikkupoikien pyöräilevä joukko törmäsi häneen. Veitola kertoo kirjassaan lentäneensä tangon yli asfalttiin leuka edellä.

– Äiti vei minut päivystykseen tikattavaksi ja toivoi ääneen, ettei päivystysvuorossa olisi ”se yksi tomppeli”. Oli se. Leuka tikattiin umpeen mustalla langalla vähän sinne päin ja näytti siltä kuin minulla olisi parta.

Pian arpi alkoi kupruilla ja sinertää ja Veitolan äiti kiikutti hänet Helsinkiin yksityiselle lääkäriasemalle ja totesi ”mie maksan”.

– Mehiläisen lääkäri avasi arven, kaivoi sisältä muutaman koteloituneen kimpaleen asfalttia ja sulki leuan uudelleen. Leuasta tuli neliönmuotoinen, mutta ehkä sekin voidaan fiksata kauniimmaksi samalla kun hoidan jonain päivänä sen kasvojenkohotuksen. Seuratkaa tilannetta.

Veitola puhui arvestaan aiemmin Yökylässä Maria Veitola -sarjan kuvauksissa. MTV:n mukaan hän paljasti kuvausten kulisseissa kuvatuissa extramateriaaleissa poliitikko Laura Huhtasaarelle arven taustat.