Löytyykö kotoasi tämä valaisin? Huutokauppakeisari paljastaa, että näistä valaisimista maksetaan uskomattomia summia

rac

Julkaistu:

Huutokauppakeisari
Huutokauppakeisari tekee huomenna kauppaa Paula Norosen kanssa ja saa myyntiin suomalaisen klassikkovalaisimen.
Suomen huutokauppakeisari tekee huomenna kauppaa kirjailija ja käsikirjoittaja Paula Norosen kanssa. Myynnissä on ikoninen kotimainen valaisin, josta Aki Palsanmäki on erityisen innoissaan.

Noronen luovuttaa huutokauppakeisarille myytäväksi Yki Nummen suunnitteleman Lokki 700 -valaisimen. Palsanmäen mukaan alkuperäisen 60-luvulla valmistetun valaisimen myyntihinta voisi kivuta jopa 500 euroon. Tuotteen ikä vaikuttaa hintaan ja valaisinta myydään edelleen kaupoissa.


– Tämä on nyt se isompi koko. Tämä on akryylimuovia, josta saatiin tehtyä enemmän muodossa olevia lamppuja, Noronen kertoo valaisimesta.

Norosen valaisin on vain pari vuotta vanha, mutta Hirvaskankaalla se ostetaan 110 euron hintaan.

Akin ja Helin huutokaupassa myydään monenmoista tavaraa Muumi-mukeista kuparipannuihin ja erikoisista soittimista keräilyharvinaisuuksiin.


Klassikkovalaisin

Ajattoman tyylikkäällä Innoluxin Lokki-valaisimella on oma vankka ihailijakuntansa. Valaisinta kutsutaan leikkisästi myös ”lentäväksi lautaseksi”. Tämä klassikkovalaisin valaisee monia suomalaisia koteja.

Valaisinta on olemassa kahta eri kokoa. Pienempi Lokki 500 -valaisin on halkaisijaltaan 50 cm ja suurempi 70 cm.


Valaisin on valmistettu akryylista, koska se saadaan lämmön avulla taivutettua helposti erilaisiin muotoihin. Akryyli on myös lasia kevyempää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt