Britannian suurin perhe kasvaa jälleen vauvalla – vanhemmat vannoivat lopettavansa 21 lapseen: suurperheen sanoinkuvaamaton arki järkyttää

Radfordien perheessä on ennestään 21 lasta. Pian niitä on 22.

Radfordien perheeseen syntyy pian 22. lapsi. Pari kertoo asiasta Youtubessa.

21.10.2019 12:26

Britannian suurin perhe on herättänyt runsaasti huomiota mediassa. Nyt 21 lapsen perheeseen odotetaan syntyväksi 22. lasta.

Sue Radford, 44, ja Noel Radford, 48, asuvat lapsikatraansa kanssa 10 makuuhuoneen talossa. Pari ilmoitti 22. lapsen tulosta Youtubessa julkaisemallaan videolla sunnuntaina.

Oudoksi iloisen ilmoituksen tekee se, että Sue kertoi viime vuonna parin 21. lapsen jäävän heidän viimeisekseen.

Videolla Sue ja Noel suuntaavat sairaalaan perheen nuorimmaisten lasten kanssa.

– Toivottavasti näemme hänen potkivan. Olemme todella innoissamme, Sue sanoo videolla.

Joulukuussa 2018 osa radfordien perheestä oli keskustelemassa joulunvietostaan televisiossa.

Video on kuvattu 29. päivä syyskuuta, kun pari oli matkalla kolmannen raskauskuukauden ultraäänitutkimukseen. Videolta selviää, että lapsen laskettu aika on huhtikuussa. Pari myös kertoo paljastavansa lapsen sukupuolen, kun he saavat sen tietoonsa.

– Pohdin, saammekohan 11 kumpaakin. Minulla on olo, että se voisi olla poika, 11 tytön ja 10 pojan äiti pohtii.

  • Voit katsoa koko Youtube-videon alla. Video on englanninkielinen.

Moni on kommentoinut videota pöyristyneenä.

– En voi uskoa, että aiotte hankkia vielä yhden lapsen. Tämä perhe on hullu!

– He sanoivat lehdistölle, että Bonnie on viimeinen lapsi, jonka he hankkivat. Kai jokainen voi hankkia niin monta lasta kuin haluaa, mutta sanon vain, että tämä on väärin.

Suurperhe-elämää

Perheen vanhemmat Sue ja Noel ovat hankkineet kodiksi suuren talon, joka on aiemmin toiminut hoitokotina. Noin 280 000 euroa maksaneessa talossa on 10 makuuhuonetta, mutta silti tila ei meinaa riittää perheelle.

The Sunin mukaan kotona asuu 19 lasta. Vanhimmat lapset, 30-vuotias Chris ja 25-vuotias Sophie ovat muuttaneet jo omilleen. Perheen kodissa asuvat sen sijaan Chloe, 23, Jack, 22, Daniel, 20, Luke, 18, Millie, 17, Katie, 16, James, 15, Ellie, 14, Aimee, 13, Josh, 12, Max 11, Tillie, 9, Oscar, 7, Casper, 6, Hallie, 3, Phoebe, 2 ja Archie, 1, ja Bonnie, 8 kuukautta.

Parin Alfie-poika syntyi kuolleena vuonna 2013.

The Sunin mukaan on hämmästyttävää, että vaikka talo vilisee lapsia, on se silti siisti ja laitettu. Sen alimmassa kerroksessa on olohuone, jota hallitsee valtava nahkasohva, takka sekä lelulaatikko. Olohuoneen vierestä löytyy keittiö, jättimäisine jääkaappeineen ja muine kodinkoneineen.

Talon makuuhuoneet on jaettu lapsille niin, että osassa niissä nukkuu useampi taapero tai teini ja osassa vain yksi. Neljä teini- ja kouluikäistä tyttöä jakaa yhden makuuhuoneista. Sen vieressä sijaitsevassa talon pienimmässä huoneessa kerrossängyssä nukkuvat 11-vuotias Josh ja 10-vuotias Max.

Toisesta kerroksesta löytyy myös kolmen teini-ikäisen veljeksen jakama huone sekä lasten käytössä oleva kylpyhuone.

Sue Radford ja Noel Radford kuopuksensa kanssa.

Toisessa kerroksessa sijaitseviin makuuhuoneisiin lukeutuu myös 23-vuotiaan Chloen huone. Vanhin kotona oleva lapsi saa pitää huoneen itsellään ja nukkuu siellä ylhäisessä yksinäisyydessä.

Suuren kotitalon kolmannesta kerroksesta löytyy lisää makuuhuoneita. Siellä nukkuvat perheen vanhemmat sekä toisessa huoneessa nuorimmat kolme poikaa. Myös leikki-ikäisten tyttöjen huone sijaitsee samassa kerroksessa.

Sue-äidin mukaan kerroksen kylpyhuoneeseen on usein valtava jono, kun lapsikatras pyrkii pesulle tai tarpeilleen.

Talosta löytyy vielä kellarikerros, josta löytyy muun muassa juoksumatto ja ylimääräinen makuuhuone. Tällä hetkellä se on vanhimman tyttären meikkihuoneena.

Pohjakerroksessa on myös pyykkitilaa. Radfordien perheessä syntyy pyykkiä valtavat määrät ja heillä on sitä varten suurikokoinen pesukone. Valtava kone vetää pyykkiä kerralla jopa 18 kiloa.

Perheen Sue-äiti kertoo, että jopa päivä pestään yhdeksän koneellista pyykkiä. Kuukaudessa perhe käyttää 30 pulloa pesuainetta ja vessapaperia kuluu peräti neljä rullaa päivittäin.

Tammikuussa 2018 perhe vieraili Britannian aamu-tv:ssä kertomassa elämästään.

Katsojat hurmaantuivat suloisesta perheestä ja sosiaalisessa mediassa keskustelu kävi kuumana. Toiset ihmettelivät sitä, kuinka vanhemmat jaksavat ja toiset puolestaan ihailivat, kuinka hyväkäytöksisiä lapset olivat. Kuitenkin moni ohjelman nähneistä myös kauhisteli suurperhettä.

Perheen tuolloin 11-vuotias tytär Aimee nimittäin kertoi haastattelussa olevansa stressaantunut siitä, kun hän joutuu vahtimaan nuorempia sisaruksiaan. Katsojat tunsivat syvää sympatiaa tytön puolesta ja osa oli jopa hieman kauhistunut vanhempien käytöksestä.

– Voi Aimee parka. He eivät saa tarpeeksi huomiota.

– Pidän Radfordeista, mutta olen todella pahoillani vanhimpien lasten vuoksi. Kyllä, he ovat rakastettuja, syötettyjä ja puettuja, mutta saavatko he ikinä rauhaa, aikaa itselleen tai erityistä huomiota vanhemmiltaan?

– Sääliksi käy vanhimpia lapsia, joita käytetään periaatteessa ylimääräisinä lastenvahteina heidän oman lapsuutensa kustannuksella.

21.10.2019 klo 13: Lisätty artikkeliin tv-katsojien kommentteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?