Santa Cruz -rokkari Archie tylsistyi lentokoneessa ja antoi palaa – pian Facebookissa leimahti ja tilanne eskaloitui rajusti: ”Nyt keulii mopo urakalla”

Julkaistu:

somekahakka
Santa Cruz -yhtyeen keulahahmo Archie Cruz menetti hermonsa arvostelijoidensa kanssa ja osallistui Facebookissa tulikivenkatkuiseen keskusteluun.
Suomalainen Santa Cruz -yhtye julkaisi perjantaina uuden Katharsis-nimeä kantavan albumin. Levy on ensimmäinen sen jälkeen, kun yhtyeen jäsenten välit tulehtuivat, solisti Archie Cruz heitettiin ulos keikkabussista kesken kiertueen ja hän kasasi ympärilleen uudet soittajat Santa Cruzin uutta tulemista varten.

Yhtyeen uudet kappaleet on otettu vastaan ristiriitaisesti. Osa faneista ylistää niitä vuolaasti, kun taas osa kokee Santa Cruzin musiikin muuttuneen liikaa ja keskustelua on käyty kiivaasti sosiaalisessa mediassa. Yhtyeen uutta musiikkia on haukuttu liian popiksi ja Archie Cruzin on väitetty kääntäneen kelkkansa uuden bändin kokoonpanon myötä.

Perjantaina myös Archie, oikealta nimeltään Arttu Kuosmanen päätti osallistua keskusteluun yhtyeestään Radio Cityn Facebook-sivulla. 27-vuotias rokkari alkoi yllättäen vastailla ihmisten kommentteihin ja antoi arvostelijoilleen samalla mitalla takaisin.

Archie kertoi olevansa 12 tunnin lennolla matkalla Yhdysvaltoihin ja tylsistynyt, ja viihdytti siksi itseään avautumalla haukkujilleen Facebookissa. Radio Cityn Facebookissa Archie muun muassa vihjasi, että arvostelijat ovat hänelle luultavasti kateellisia menestyksen vuoksi. Hän myös totesi haukkujiensa olevan Yö-yhtyettä kuuntelevia juntteja.

– Onpa teidän kiukku söpöä. Toisaalta kyllä muakin vit***ais lukea jonkun menestyksestä samalla kun menen aamulla Kekkoslovakiassa paskaduuniin mitä vihaan, vain vetääkseni ainoana pakokeinona lähibaarissa jaloviinalla pään täyteen unohtaakseni paskaelämäni hetkeksi, vain palatakseni siihen ensi viikolla uudelleen. Tehkää mulle ja itsellenne palvelus ja jatkakaa sitä Yön kuuntelua, vi*** juntit, Archie Cruz tylytti kommentissaan arvostelijoitaan.

Sitä mukaa, kun keskusteluun tuli lisää kommentteja tuohtuneilta ihmisiltä, vastaili Archie heille. Hän muun muassa totesi, että kohtelee ihmisiä kunnioituksella, mikäli he tekevät hänelle samoin, että ”välillä jengille pitää näyttää kaapin paikka” ja että suomalaisilla on hänen mielestään outo tarve lytätä julkkikset.

– Jostain syystä suomalaisilla on sellanen mentaliteetti, et kun oot julkisuuden henkilö niin susta saa kirjottaa mitä tahansa paskaa, mut oletetaan et mitään ei saa sanoa takas. Sori, not on my watch. Fight fire with fire. Mä en rupee sietää somekiusausta keltään.


Rokkarin raju purkaus sai kommentoinnin leimahtamaan ja pian keskusteluun osallistui yhä enemmän ihmisiä. Moni kauhisteli rocktähden rajuja kommentteja, mutta osa myös puolusti häntä ja totesi, ettei haukkujien kommenteista kannata ottaa itseensä.

– Nyt keulii mopo ympäri ja urakalla. Alempana myös klassikko, et kehottaa toista tappamaan itsensä sekä ulkonäöstä kuittailua. Nyt on kypsä meininki, eräs nainen totesi viitaten Archien suorasanaisiin kommentteihin.

– Suomessa ainakin joskus oli tapana, että kun ihminen on kuollut, ei siitä enää puhuta negatiiviseen sävyyn. Lähinnä varmaankin koska se ei enää ole elossa eikä näin ollen pysty puolustamaan itseään. Niinpä toi Yö-kommentti on ainakin mulle paha rimanalitus, jatkoi eräs mies.

– Äijä amerikkalaistunut vissiin ihan huolella, kriitikin vastaanotto kuin uuden kotimaan pressalla, kolmas näpäytti.

– Sun pitäs vaan jättää negatiiviset kommentit omaan arvoonsa ja olla laskeutumatta niiden tasolle. Ei aina helppoa, mutta järkevää, neljäs ohjeisti.

–  Ensin olin kans että mitähän vi***a!? Sitten hetken ajattelin asiaa Archien kannalta ja mietin että samassa tilanteessa antaisin kans palaa samalla mitalla, viides kirjoitti.

Hieman myöhemmin Archie jatkoi kommentointia liittämällä keskusteluun kuvan Santa Cruzin sijoituksesta Billboardin rocklistalla sekä yhtyeen Amerikan-kiertueen päivämääristä. Yhtye aloitti viikonloppuna mittavan kiertueen, joka käsittää yhteensä 27 konserttia eri puolilla Yhdysvaltoja yhdessä Atreyun ja neljän muun yhtyeen kanssa.


Archie kertoi IS:lle torstaina, että Santa Cruzin juuri startanneella kiertueella eivät olutpullot kilise, sillä bändi aikoo keikkailla täysin selvänä.

– Meillä on kirjallinen sopimus koko bändin kanssa, että tällä kiertueella kukaan ei juo tippaakaan alkoholia, hän totesi.

– Nyt tämä homma on paljon pitkäjänteisempää ja tähän suhtautuu vakavammin kuin nuorempana. Tämä on bisnestä ja yritämme tehdä tästä isoa menestystarinaa.

Rokkari kertoi olevansa erittäin innoissaan paitsi tulevasta kiertueesta, myös yhtyeen juuri julkaisemasta levystä. Hän myönsi myös, että Santa Cruzin musiikki on kokenut muutoksen.

– Aiempi musiikkimme oli enemmän kasarirockia, mutta nyt olen hakenut levyyn valtavirtaisempaa ja popimpaa soundia, Archie kertoi.