Veera, 20, herkistyi kyyneliin voitettuaan Wellnessmalli-kisan – osallistuminen pakotti vaikeaan valintaan: ”Ei ollut kaikille ihan fine”

rac

Julkaistu:

Wellnessmalli 2019 Veera Könönen haluaa näyttää sosiaalisessa mediassa esimerkkiä siitä, ettei kukaan ole täydellinen.
Historian ensimmäiseksi Wellnessmalliksi valittiin sunnuntaina Veera Könönen. Toiseksi kisassa sijoittui Karoliina Mäkelä, 20, ja kolmanneksi Alisa Talasma, 19.

20-vuotias Könönen herkistyi valinnastaan kyyneliin ja pyyhki silmäkulmiaan salamavalojen räiskyessä.

– Tuntui, että kaikki se jännitys ja kaikki mitä oli tässä oli ollut, purkautui. Tämä on niin hieno tunne, Veera kertoi heti voittonsa jälkeen.


Veera erottui tuomariston mukaan muista finalisteista muun muassa musikaalisuudellaan ja omalla, persoonallisella tyylillään.

– Musta tuntuu, että mä olen ollut alusta asti oma itseni ja painanut tosi kovasti duunia. En ole esittänyt ketään muuta, vaan tuonut omia vahvuuksiani esille, hän kertaa.

– Koen, että vahvuuksiani ovat myös esiintyminen ja puhuminen. Osaan toimia jännittävissäkin tilanteissa ja tuoda itseäni esille. Uskon, että musikaalisuus myös erotti minua muista.


Muun muassa personal trainerina työskentelevä sometähti haluaa näyttää esimerkkiä erityisesti nuorille. Veera julkaisee sosiaaliseen mediaan myös epätäydellisiä ja meikittömiä kuvia korostaakseen, ettei hyväkuntoinen tai hoikkakaan näytä kaikissa kuvissa täydelliseltä tai edes hyvältä.

– Tosi monet yläasteikäiset ovat tulleet kyselemään, että miten sä olet noin hyvässä kunnossa, miten sä treenaat, miten sä syöt tai onko sulla tarkka ruokavalio. Haluan painottaa, että ei ole. Vaikka treenaan kovaa, syön ihan normaalisti, Veera selvittää.

– Minulle on tärkeää tuoda somessa esille myös kuvia, joissa näkyvät vatsamakkarat ja kaksoisleuka. Vaikka on somevaikuttaja, aina ei tarvitse näyttää hyvältä, hän jatkaa.
Veeralla on takanaan melkoinen elämänmuutos. Hän julkaisi sosiaalisessa mediassa heinäkuussa kuvaparin, jonka yhteydessä hän kertoi liikunnan ilon löytämisestä ja siitä seuranneesta matkasta. Julkaisu keräsi valtavasti positiivisia kommentteja ja viestejä.

– Ihmiset ovat kertoneet motivoituneensa siitä, Veera kertoo.
Kisaan osallistuminen on vaatinut myös veronsa. Könönen kertoi IS:lle aiemmin, että osallistuttuaan kisaan osa hänen ystävistään alkoi suhtautua omituisesti hänen tekemisiinsä. Kaverit lopettivat seuraamasta Veeraa sosiaalisessa mediassa ja suhtautuivat arvostellen naisen kisamatkaan.

– Kaikkien mielestä tämä ei ollut ihan fine. He kokivat tosi vieraaksi sen, että lähdin kisaan mukaan. Mutta mulla on nyt tosi hyvä fiilis ja mä teen just sitä mitä mä rakastan, Veera tuumaa.


Musiikkia tuore Wellnessmalli haluaa tehdä rennolla otteella ja omilla ehdoillaan.

– Se on ollut mulle joskus pakkopullaa, enkä halua siitä sellaista enää. Teen musajuttuja niin, että nautin niistä itse.

Veera uskoo, että tulee olemaan mukana vahvasti mukana myös Wellnessmalli-organisaation toiminnassa. Hän haluaa auttaa muita oman kokemuksensa myötä.

– Tämä on ollut elämäni paras vuosi. Tänä vuonna on tapahtunut niin paljon: ensin Wellnessmalli-koulutus, sitten kisa ja nyt tämä voitto. Olin mukana Duudsonien Päällikkö-ohjelmassa ja julkaisin oman biisin. Samalla on tutustunut ihaniin uusiin ihmisiin.

– Samalla on hieman tyhjä olo siitä, että mitä sitä seuraavaksi tekee. Tuntuu todella, että tämä on ollut minun vuoteni.