200 000 euron jättipotti karkasi Pirjon käsistä miljonäärivisassa – kotimatka Rovaniemelle sujui epäuskoisissa tunnelmissa: ”Sydän löi lujaa”

rac

Julkaistu:

Pirjo Holappa pisti kaiken likoon Haluatko miljonääriksi? -tv-visailussa. Nyt hän pääsee toteuttamaan unelmansa perheen yhteisestä lomamatkasta.
Haluatko miljonääriksi? -kisassa tehtiin tv-historiaa, kun rovaniemeläinen palkanlaskija Pirjo Holappa, 38, vastasi ensimmäisenä suomalaisena kilpailijana 200 000 euron kysymykseen.

– Jännitti niin paljon, että kädet ja jalat tärisivät! Sydän löi tosi lujaa koko ajan, Pirjo muistelee kilpailutilannetta Ilta-Sanomille.

Lauantai-iltana vain kaksi kysymystä erotti Pirjon historiallisesta miljoonan euron voittopotista. Jännitys näkyi niin yleisön kuin juontaja Jaajo Linnonmaankin kasvoilta, mutta rovaniemeläisnaisen hermot eivät pettäneet.

Yleisö antoi raikuvat aplodit, kun Pirjo ilmoitti tulleensa miljonäärivisaan pelaamaan ja haluavansa vastata 200 000 euron kysymykseen.

Pirjo pääsi kisan aikana näyttämään laajan tietämyksensä niin viihteen kuin kemiankin saralla. Kisassa pärjätäkseen ei tarvitse olla mikään joka alan dosentti, vaan hyvä yleistietämys riittää.

– Luen paljon ja seuraan, mitä maailmassa tapahtuu. Voisin ajatella, että ajankohtaiset asiat ovat vahvuuteni. Tykkään kyllä historiastakin, vaikka kilpailuni kosahtikin historiakysymykseen, hän virnistää.


200 000 euron kysymys Mannerheim-ristin ritareista katkaisi rovaniemeläisnaisen huikean kiidon tv-visassa. Häneltä kysyttiin kisassa ”kuka nimitettiin ensimmäisenä Mannerheim-ristin ritariksi”. Vastausvaihtoehdot olivat Viljo Brofeldt, Oiva Korpi, Ruben Lagus ja Simo Pajari.

– Olisin varmaan tiennyt sen oikean vastauksen, jos olisin lukenut loppuun Mannerheim-kirjan, jossa pääsin puoleen väliin, hän nauraa.

– Kun se kysymys tuli siihen niin, tajusin, että voi ei, minä en tiedä tätä! Tuli tyhjä olo. Ajattelin kuitenkin, että pelaamaan tänne tultiin.

Nyt jälkiviisaana Pirjo harmittelee, ettei jännittävässä pelitilanteessa pohtinut vastausvaihtoehtoja tarpeeksi tarkkaan. Hän päätyi valitsemaan nimistä sen, joka kuulosti hänestä tutuimmalta. Se osoittautui virheeksi.

– Se on yleinen harha, että jos jokin nimi tuntuu tutulta, niin valitsenpa sen. Siinä jättää ajattelematta kysymyksen loppuun asti, eikä mieti, että mikä se tilanne on ollut 40-luvulla, kun ensimmäinen Mannerheim-risti on annettu. Esimerkiksi onko kyseessä ollut suomen- vai ruotsinkielinen sukunimi.


Hänellä oli käytettävissään vielä viimein oljenkorsi, 50:50, jossa vastausten joukosta poistettiin kaksi väärää.

– Jämähdin siihen Korpi-nimeen. Arvoin kahden vastauksen välillä, mutta en jalostanut ajatusta tarpeeksi pitkälle. Se oli sen hetkinen tilanne ja sillä mennään, hän sanoo.

Pudotus 200 000 eurosta Pirjon voittamaan 10 000 euron voittopottiin oli raju. Jos hän olisi jättänyt vastaamatta viimeiseen kysymykseen, olisi hän voittanut 60 000 euroa.

Päätös ei Pirjoa harmita, sillä hän lähti kisaan tavoittelemaan kaikista suurinta voittopottia. Miljoonalla eurolla hän olisi ostanut unelmiensa talon aivan nykyisen kotinsa läheisyydestä.

– Sen jälkeen kun käytin viimeisen oljenkorren, niin minulla ei ollut paluuta takaisin. Mietin, että otanko 60 000 vai käytänkö oljenkorren. Olen pelaaja ja lähdin kisaan ihan oikeasti hakemaan miljoonaa euroa.

– Se minua jäi harmittamaan, etten nähnyt sitä miljoonan euron kysymystä, hän toteaa.


Pirjo nauraa kotimatkan Rovaniemelle sujuneen epäuskoisissa tunnelmissa. Yleisössä kannustanut isosisko totesi Pirjon pelanneen juuri niin rohkeasti kuin hän oli odottanutkin.

– Sanoin siskolle, etten pysty enää ajamaan kotiin, nyt olen kaikkeni antanut. Olin kilpailun jälkeen ihan mahdottomassa hypessä. Se oli uskomaton kokemus. Olen iloinen, että uskalsin pelata.

10 000 euron voittopotin Pirjo aikoo käyttää matkusteluun. Hän oli ajatellut jo ennen kisaa, että voitti hän kisasta mitä tahansa, hän veisi summalla perheensä Disneylandiin.

– Ajattelin, että jos tulee tonni, niin se on meidän reissua varten. Jos tulee kymppitonni, niin pääsen myös omalle aikuisten reissulle.

Loppusumman hän aikoo laittaa turvaan rahastoon kartuttamaan perheen matkakassaa.

– On kiva, ettei aina tarvitse kiristää vyötä, jos haluaa reissuun. Kun kummityttöni oli pieni, niin ajattelin miten ihana olisi viedä hänet Disneylandiin jonain päivänä. Nyt on ihan mahtavaa, että saan viedä hänet sinne.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt