Historiallinen hetki: Napoleonin perillinen meni naimisiin kreivittären kanssa – luksushäät vilisivät kuninkaallisia ympäri Eurooppaa

Jean-Christophe Napoleon Bonaparte ja Olympia von und zu Arco-Zinneberg saivat toisensa lauantaina Pariisin Invalidikirkossa. Ylellisiin häihin oli kutsuttu kuninkaallisia ympäri Eurooppaa.


Lähes koko Euroopan aikanaan vallannut keisari Napoleon Bonaparte on liki jokaiselle tuttu henkilö historiankirjoista. Nyt Napoleonin perillinen ja hänen nimeään kantava 33-vuotias prinssi Jean-Christophe Napoleon Bonaparte on mennyt naimisiin. Aiheesta raportoi laajasti muun muassa brittilehti Daily Mail.

Jean-Christophen isä prinssi Napoléon on Bonaparten aatelissuvun tämänhetkinen päämies. Napoleonin veljenpoika Napoleon III oli Jean-Christopherin isoisoisoisä.

Eikä merkittävän sukulinjan omaava Jean-Christophe nainut aivan ketä tahansa. Hänen morsiamensa on kreivitär, 31-vuotias Olympia von und zu Arco-Zinneberg. Olympia on Itävallan keisarin Kaarle I:n jälkeläinen ja kuuluu kuuluisaan Habsburgin hallitsijasukuun. Hänen isoisänsä isä Kaarle I oli viimeinen Habsburg-sukuinen hallitsija. Itävalta on nykyään tasavalta.

Häät järjestettiin lauantaina Pariisissa. Morsian saapui Invalidikirkkoon elegantissa häämekossa, jota täydensi kieloin koristeltu kimppu ja timanttikorut.

Hallitsijasukuun kuuluvan morsiamen asuun kuului näyttävä tiara.

Pari astui avioliittoon Pariisin kuuluisassa Invalidikirkossa. Valinnalla haluttiin kunnioittaa Napoleonia, sillä paikka on sama, jonne Napoleonin ruumis palautettiin vuonna 1840. Napoleon kuoli 1821 ollessaan maanpaossa St. Helenan saarella.

Liitto toistaa historiaa myös siltä osin, sillä Napoleon meni itsekin reilu 200 vuotta sitten naimisiin Itävallan arkkiherttuattaren Marie Louisen kanssa. Nyt Itävallan ja Ranskan suvut yhdistyvät jälleen samaan perheeseen.

Sulhanen on kuitenkin todennut, ettei liitolla ole mitään tekemistä historian kanssa.

– Tämä on tarina rakkaudesta, ei historiasta. Kun tapasin Olympian, upposin hänen silmiinsä, en hänen sukupuuhunsa, Jean-Christophe totesi Mirrorin mukaan.

– Myöhemmin toki olemme hymyilleet tälle historialliselle sattumalle, hän lisäsi.

Morsian sai sormeensa 40:lla karaatilla koristellun timanttisormuksen. Sormuksessa oli käytetty timantteja Napoleon Bonaparten veljenpojan vaimon Eugenie de Montijon kruunusta. Napoleonin veljenpoika on Ranskan entinen presidentti.

Sormuksen arvo on noin miljoona puntaa eli liki 1,2 miljoonaa euroa. Sormus ehdittiin jo kerran kadota, kun se varastettiin häikäilemättömästi lukitun auton sisältä Pariisissa aiemmin tänä vuonna. Kaikkien onneksi varas jäi kiinni ja sormus palautettiin oikealle omistajalleen.

Prinsessa Beatrice ja hänen kihlattunsa Edoardo Mapelli Mozzi.

Häissä nähtiin pitkä liuta arvovieraita, joiden joukossa oli muun muassa kuningatar Elisabetin lapsenlapsi prinsessa Beatrice. Prinsessa edusti kihlattunsa Edoardo Mapelli Mozzin kanssa.

Parilla on itselläänkin häät tulossa, sillä he solmivat syyskuussa kihlat romanttisessa Roomassa. Beatrice oli valinnut päälleen 1375 puntaa maksavan kukkakuvioiden silkkisatiinisen juhlamekon.

Liechtensteinin prinssi Philipp Erasmus ja hänen vaimonsa prinsessa Isabelle lArbre de Malander.

Luxemburgin prinssi Louis ja Belgian prinssi Laurent kunnioittivat häitä läsnäolollaan. Prinssi Louis on luopunut paikastaan kruununperimysjärjestyksessä, mutta käyttää edelleen kuninkaallista arvonimeään.

Kreikan kruununprinssi Pavlos ja prinsessa Maria-Olympia. Kreikan kuninkaalliset käyttävät edelleen arvonimiään, vaikka monarkia lakkautettiin 1973 ja Kreikka on nykyään tasavalta.

Pienet morsiusneidot täyttivät tehtävänsä kunnialla.

Jean-Christophe työskentelee sijoitusyhtiössä Lontoossa. Rakkaus syttyi, kun Olympia oli viettämässä lomaa Pariisissa. Hän opiskeli samaan aikaan Yalen huippuyliopistossa.

Tuoreen avioparin uskotaan asettuvan Lontooseen asumaan, kunhan he palaavat häämatkaltaan.

Artikkelia muokattu 19.10.2019 kello 18:55: Otsikosta täsmennetty jälkeläinen perilliseksi. Juttuun täsmennetty myös, että monarkian lakkauttamisesta huolimatta esimerkiksi Kreikan kuningassuvun jäsenet käyttävät edelleen arvonimiään. Olympia von und zu Arco-Zinneberg on titteliltään kreivitär, kuten artikkelissa mainitaan, vaikka Itävalta on nykyään tasavalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?