Oululaiset palomiehet riisuivat kuumiin kuviin, jotka suorastaan polttavat – mukana on komistuksia moneen makuun

Julkaistu: , Päivitetty:

palomieskalenteri
Oulun seudun palomiehet toteuttivat jälleen mieskalenterin, jonka tuotoista puolet lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.
Oulun lähiseudun palomiehet riisuivat jälleen tänä syksynä perinteikkääseen palomieskalenteriin. Vuodesta 2006 julkaistun kalenterin toteutti edellisvuosien tapaan valokuvaaja Tuuli Nikki.

Viime vuonna Oulu Firefighters ry:n kalenterista tehtiin myös naisversio, mutta tänä vuonna keskitytään jälleen vain mieskalenteriin. Vuoden 2020 kalenterin lisäksi julkaistaan sarja postikortteja, joita koristavat myös kalenterissa nähtävät palomiehet.


Nikin mukaan kalenterin kuvissa poseeraa tänä vuonna monipuolisesti erinäköisiä palomiehiä, mutta heidän saamisensa mukaan projektiin ei ollut helppoa. Valokuvaaja kertoo, ettei kovin moni palomies halua poseerata vähäpukeisissa kuvissa.

– Kuten joka vuosi, kalenteriin pitää metsästää palomiehiä. Harva suostuu innosta kiljuen mukaan. Tänä vuonna yritettiin keskittyä siihen, että saataisiin mahdollisimman ”moneen makuu” olevia miehiä kuvauksiin, Nikki kertoo IS:lle.


Puolet palomieskalenterin tuotoista lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Hyvän tekeminen onkin tärkeä syy sille, miksi palomiehet suostuvat riisuutumaan kuvauksissa. Perinteisesti projekti on keskittynyt lasten ja nuorten auttamiseen ja myös tänä vuonna lahjoituskohde valikoituu saman teeman mukaan.

– Esimerkiksi kuluvan vuoden kalenterin tuotot menivät Oysin lastenosastolle, Hope ry:lle ja Oulun ensi- ja turvakodille, Nikki sanoo.

Valokuvaajan mukaan kalenterin kuvaukset sujuivat hauskasti ja leppoisasti. Viime vuonna mukana oli muun muassa käärmeitä, jotka saivat osan kuvattavista sekä Nikin kauhusta kankeaksi. Tänä vuonna hän sai huokaista helpotuksesta, sillä niljakkaita matelijoita ei nähdä kuvissa.

– Kuvauksissa tunnelma on rennon letkeä ja huumorintäyteinen. Ei sieltä hienoja ja rentoja kuvia saisi, jos ei osaisi vähän läppää heittää. Pitää osata rentouttaa tunnelmaa.

– Kuvaukset sujuivat näppärästi kolmessa sessiossa, joita seurasivat lukuisat tunnit jälkikäsittelyn parissa. Täytyy kuitenkin korostaa, että radikaaleja kuvamanipulaatioita näissä ei käytetä. Sellaisia ne ukkelit oikeastikin on, mitä kuvissa näkyy.


Nikki on tänä vuonna mukana palomieskalenterin toteuttamisessa kolmatta kertaa. Hän kertoi viime vuonna, ettei pane pahakseen sitä, että saa tehdä töitä paidattomien palomiesten kanssa, mutta suhtautuu silti kaikkiin malleihinsa samalla tavalla.

– En ajattele, että mahtavaa pääsen kuvaamaan lihaksikkaita miehiä. Palomies on malli siinä missä muutkin. Pyrin aina siihen, että malli näyttää kuvassa hyvältä, oli se mies tai nainen, henkilö-, hää- ja juhlakuvausta sekä yksityisasiakkaille että yrityksille päätyönään tekevä Nikki totesi.


Lisää kuvia palomieskalenterista Tuuli Nikki Photographyn Instagram-sivulta täältä.

Oulun palomieskalentereita voi ostaa verkkokaupasta täältä tai Oulun ja Kempeleen Prismoista viikosta 44 alkaen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt