Vierumäen liikunnanopiskelijoiden tyttö- ja poikakalenterit tulevat taas – katso Itämeri Baywatch -henkiset kuvat

Julkaistu:

Osa liikunnanopiskelijoiden saaristoteemaisten kalenterien tuotoista lahjoitetaan Itämeren suojeluun.
Vierumäen liikunnanohjaajaopiskelijat ovat jälleen julkaisseet perinteiset tyttö- ja poikakalenterinsa.

Tänä vuonna teemana on Suomen saaristo, ja myös hyväntekeväisyyskohde liittyy tällä kertaa kalenterin teemaan, kertoo Hanna Koivunen, yksi kalenterihankkeen projektipäälliköistä. Kuvat on otettu Itämeri Baywatch -hengessä.

– 10 prosenttia kalenterituotoista menee John Nurmisen säätiön Itämeren suojeluhankkeille. Ajatus lähti siitä, että halusimme jotain saaristoteemaista, ja päädyttiin sitä kautta valitsemaan Itämeri myös hyväntekeväisyyskohteeksi


Kalenterien kuvat otti Henri Juvonen ja kuvat otettiin luonnollisesti Itämeren rannalla. Kuvauspaikoiksi valikoituivat Helsingistä Suomenlinna sekä Kaivopuiston edustalla sijaitsevat Liuskasaari ja Uunisaari.

– Kalenterien kansikuvat päästiin ottamaan isoille purjelaivoille ja osaan kuvista saatiin vähän erilaista tunnelmaa Suomenlinnassa sijaitsevalla telakalla, kertoo Koivunen, jonka mukaan kaksi päivää kestäneet kuvaukset sujuivat hyvin.

– Pelättiin, että mitä jos sataa ihan kauheasti, mutta kuvauspäiville sattui onneksi aurinkoiset säät.


Vuosittain julkaistavissa kalentereissa poseeraavat perinteiseen tapaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun kolmannen vuosikurssin liikunnanohjaajaopiskelijat. Koivunen kertoo, ettei kalenterikuvissa nähdä aivan koko luokkaa, mutta mukaan ehti 32 tyttöä ja 28 poikaa.

Koivusen mukaan jokainen sai tulla kuviin sellaisena kuin on, vaikka myös kalenteridieeteistä heitettiin vitsiä.

– Aihe oli kyllä huulilla viime keväänä, kun tiedettiin, että toukokuussa kuvataan, mutta ei sitä kukaan tainnut kauhean tosissaan ottaa. Keneltäkään ei odotettu fitnesskuntoa, Koivunen korostaa.


Sekä tyttö- että poikakalentereita painetaan molempia 1 500 kappaletta. Hinta on 10 euroa.

– Kalenteria myyvät ensisijaisesti opiskelijat, mutta niitä voi kysellä myös Facebook-sivun kautta, Koivunen vinkkaa.

 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt