Ihmis-Kenin kasvot ovat vaarassa tuhoutua: lääkärit varoittavat kammottavasta aukosta – takana 11 nenäleikkausta ja 61 muuta operaatiota

Julkaistu:

Ihmis-Ken-nimen saanut Rodrigo Alves pelkää nenänsä puolesta. 11 leikkausta on jättänyt nenään jälkensä ja nykyään hengittäminen sen kautta on liki mahdotonta.
Ihmis-Keninä tunnettu Rodrigo Alves on kohauttanut viime vuosina lukuisilla kauneusleikkauksillaan, joilla hän on laittanut ulkonäkönsä täysin uuteen uskoon. Daily Mail kertoo, että Alvesilla on takana peräti 72 kauneusleikkausta, joihin hän on käyttänyt rahaa liki 700 000 euroa.

36-vuotias Alves on kertonut julkisuudessa avoimesti kauneusoperaatioistaan ja niiden seurauksista. Osa leikkauksista on ollut hänen mielestään varsin onnistuneita, kun taas toiset niistä ovat menneet täysin pieleen. Epäonnistuneista leikkauksista on kärsinyt erityisesti Alvesin nenä, joka on vaarassa tuhoutua pysyvästi.

Alves marssi tammikuussa 11. nenäleikkaukseensa. Operaatiossa oli tarkoitus korjata aiempien leikkauksen aiheuttamia ongelmia ja mahdollistaa nenän kautta hengittäminen, mutta toisin kävi. Heti leikkauksen jälkeen kuitenkin näytti siltä, että kaikki sujui toivotusti ja Alvesin nenä saatiin pelastettua.

– Edellisen kerran pystyin hengittämään nenän kautta neljä vuotta sitten. Hengitystiet olivat aivan tukossa. Oli kuin minulla olisi ollut koko ajan flunssa. En voinut maistaa ruokaa tai viiniä. Nenäni oli kuollut, Alves kertoi helmikuussa.
Operaation tulokset kuitenkin rapistuivat nopeasti ja kävi ilmi, että leikkaus olikin jälleen uusi katastrofi. Nyt hengittäminen on Alvesille jälleen vaikeaa ja hän on erittäin huolissaan siitä, mitä hänen kasvoilleen tapahtuu jatkossa, sillä hänen nenänsä tila parani viimeisimmän leikkauksen myötä vain hetkellisesti. Alves sanoo, että nyt hänen nenänsä on vaarassa tuhoutua lopullisesti eikä sitä ole välttämättä mahdollista pelastaa.

– Leikkauksen tulokset olivat aluksi erittäin hyviä, mutta nyt joudun menemään uuteen leikkaukseen, koska nenäni painuu kasaan ja olen peloissani, jos totta puhutaan, Alves sanoo Daily Mailin haastattelussa.

Brittilehden mukaan lääkärit varoittivat Alvesia hiljattain, että mikäli hän jatkaa nenänsä leikkauttamista, voi hänelle jäädä kasvoihinsa jäljelle pelkkä reikä, sillä hänen nenänsä voi irrota ja rapistua pysyvästi.

– Jokainen kerta on riskialttiimpi kuin edellinen ja olen huolissani, etteivät lääkärit pysty korjaamaan nenääni pysyvästi, Alves sanoo.

Brasilialaissyntyisen Alvesin nenän huolestuttava tilanne huomioitiin Daily Mailin mukaan hiljattain myös suorassa tv-lähetyksessä, jossa häneltä kysyttiin suoraan, mikä hänen nenäänsä vaivasi.

– Se painuu kasaan enkä uskalla leikkauttaa sitä uudestaan korjatakseni sen, Alves kertoi apeana.


Alvesia piinaavat nenäongelmat alkoivat muutava vuosi sitten, kun hän sai kasvoihinsa lihansyöjäbakteerin nenäleikkauksen jälkeen ja hänen nenäänsä ilmestyi kammottava reikä. Hän on kertonut, ettei ole kyennyt sen koomin hengittämään nenänsä kautta normaalisti.

Vaikka Alves on kertonut kyllästyneensä kauneusleikkauksiin ja pelkäävänsä kuolevansa leikkauspöydälle, on hän silti hakeutunut yhä uusiin operaatioihin. Daily Mailin mukaan hänelle suoritettiin lokakuun alussa operaatio, jossa hänen vatsaansa asennettiin laajennettava pallo, jonka avulla voidaan säädellä ruokahalua ja pudottaa painoa.

Syynä Alvesin uudelle operaatiolle on hänen mukaansa kamppailu painon kanssa. Alves kertoo lihoneensa muutaman kuukauden aikana 20 kiloa, sillä hän on stressannut nenänsä tilannetta ja kokenut hengittämisen entistä haastavammaksi.

– Minä olen vain ihminen ja minulla on tunteet aivan kuten muillakin, hän sanoo.

Alves kertoo, että jatkossa hän aikoo hakeutua vain sellaisiin operaatioihin, jotka ovat hänen terveytensä kannalta välttämättömiä.

– Minä kävin 72 vain siksi, että minulla oli paljon komplikaatioita ja asioita piti korjata. Se oli aluksi halu, mutta nyt se on tarve.

Pieleen menneiden nenäleikkausten lisäksi Alvesille ovat aiheuttaneet ongelmia myös esimerkiksi silmäkulmien kohotus, jossa hänen silmänsä leikattiin viidettä kertaa. Alves kertoi operaation jälkeen, ettei hän pystynyt leikkauksen jälkeen sulkemaan silmiään kunnolla, vaan joutui nukkumaan silmät auki.

– Olen 35-vuotias, enkä ole tästä nuorentumassa. Silmäkulmat alkavat roikkua, hän perusteli leikkausta.