Ilkka Alanko täyttää pian 50 vuotta – läheisten kuolema on opettanut arvostamaan elämää: ”Ei ole itsestäänselvyys, että on viisikymppisenä hengissä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Ilkka Alanko täyttää pian 50 vuotta – läheisten kuolema on opettanut arvostamaan elämää: ”Ei ole itsestäänselvyys, että on viisikymppisenä hengissä”

Ilkka Alanko juhli lauantaina Dingo-kollegaansa Pertti ”Nipa” Neumannia. Omat 50-vuotisjuhlansa Alanko aikoo pitää maltillisina.

Ilkka Alanko täyttää marraskuussa 50 vuotta.

15.10.2019 10:48

Neljä Ruusua -yhtyeen keulakuva Ilkka Alanko täyttää reilun kuukauden kuluttua 50 vuotta. Alanko kuului Dingo-maestro Pertti ”Nipa” Neumannin lauantaisen 60-vuotiskonsertin vierailijoihin, mutta hän ei aio ottaa juhlakonsertista mallia järjestääkseen sen paremmin kekkereitä kuin konserttiakaan.

– Neljän Ruusun kanssa juhlimme keikkailemalla. Kotona pidän lähimmille kavereille jotain pientä, mutta siinä se, Ilkka Alanko sanoi.

Vaikka hän ei pidäkään isoja juhlia, hän osaa iloita elämästä.

– Elämää oppii arvostamaan, kun ympäriltä on lähtenyt tärkeitä ihmisiä. Ei ole mikään itsestäänselvyys, että on viisikymppisenä vielä hengissä, Ilkka muistuttaa.

– Elämän rajallisuudesta on tullut rajuja muistutuksia. Rajallisuuteen on joutunut nyt havahtumaan, kun on menettänyt läheisiä.

Toisaalta elämän kiertokulku näkyy lapsissa. Alangolla on kaksi lasta, joista poika on 14- ja tytär 11-vuotias.

– Pitäisi varmaan koputtaa puuta, koska ehtiihän tässä vielä teini-ikä iskeä, mutta ainakin nyt tulemme hyvin toimeen. Vaikka heillä mieli ailahteleekin ja muuttuu nopeasti.

Alanko on seurannut mielenkiinnolla esikoisensa musiikkimaun kehitystä. Poika kuunteli aina jenkkiräppiä, kunnes pari kuukautta sitten tapahtui muutos.

– Musiikki muuttui pelkäksi kirkonpolttoheviksi, ihan death- ja black-metalliksi. Tuosta noin vaan mentiin yhdestä äärilaidasta toiseen. Nyt on hommattu hihat täyteen hevimerkkejä. Mutta en tietenkään paheksu.

Alanko pelaa edelleen koripalloa kuten on pelannut jo vuosikymmeniä. Siksi tuntuu mukavalta, että myös esikoinen on kova koripalloilija.

Alanko on tuntenut Neumannin siitä lähtien, kun tämä toimi 1990-luvulla EMI-levy-yhtiössä.

– Neumann oli kotimaisen puolen tuotantopäällikkö ja teimme yhteistyötä.

Neljä Ruusua lähtee perjantaina kiertueelle. Uusi single Surutulitus ilmestyy samana päivänä.

– Sanoitus liittyy siihen, että jokainen meistä kokee niitä ihan samoja tunteita, joita on myös muilla. Turha tunteita on pitää sisällään. Helpottaa, kun päästää puhumalla tunteet ulos. Rohkeasti vaan, Ilkka kannustaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?